Assistance Europa.

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Assistance Europa.

Post autor: kai » wt lip 03, 2012 8:34 am

ADACPlus pomaga we wszystkich krajach krajach ktorych przynajmniej kawalek lezy w europie,np. Turcja.
Info ze zrodla.
Kai

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt lip 03, 2012 8:57 am

Czyli jakies tam Bialorusie, Rosje i Ukariny tez?

Wtedy to naprawde dobra oferta, bo jak mam 5 aut i kazde chocby to 160 za pakiet w PZU do tego obsluga wschodznich sasiadow..
Ktos pisal cos o Afryce. Tez dziala? :o
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kai » wt lip 03, 2012 9:13 am

doczytalem sie ze kraje pozaeuropejskie lezace nad mozem srodziemnym tez,a wiec afryka po czesci tez;)
Kai

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt lip 03, 2012 9:16 am

Ten regulamin jest dostepny gdzies dla szaraczkow?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kai » wt lip 03, 2012 9:17 am

jest, ale po niemiecku.
adac.de
Kai

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt lip 03, 2012 9:20 am

eee... po faszystosku nie umiem.
A holowanie do ilu jest?
A to nie jest tak,ze auto do 2.8 tony tylko?
Gdzies wujek google takie wyniki wyplul

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kai » wt lip 03, 2012 9:30 am

do3,5 tony, do 9 miejsc, 2,55 szer,10m dlugie, do3 m wys. reszte potem napisze bo zielone mam;)
Kai

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » wt lip 03, 2012 10:06 am

Holowanie z tego co wiem masz do domu wiec nie gra roli czy woz sie popsuje we wiosce obok czy w afryce. Mowa oczywiscie o takim popsuciu, ze w 3 dni mechanicy nie naprawia.
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt lip 03, 2012 10:08 am

A juz ciagnac temat i troche marudzac....

Jak mi zaholuja do aso nissana i tam mi krzykna 10 tys za nowa glowice to moge sobie zazyczyc holowanie do chalupy?
Jedzie sie w lawecie czy transport zalatwiaja?

bladyrunner

Post autor: bladyrunner » wt lip 03, 2012 7:36 pm

Jak ktoś martwi się o holowanie to w allianz assistance exclusive jest limit do 2000 euro, więc wygląda to sensownie. Po tym jak musiałem opłacić ściąganie samochodu z Węgier wykupiłem, acz doświadczeń z tego jak działa na razie na szczęście nie mam.

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kai » śr lip 04, 2012 9:20 pm

Wojtek_W pisze:A juz ciagnac temat i troche marudzac....

Jak mi zaholuja do aso nissana i tam mi krzykna 10 tys za nowa glowice to moge sobie zazyczyc holowanie do chalupy?
Jedzie sie w lawecie czy transport zalatwiaja?

Mialem podobna sytuacje, ale dogadałem się z ASO ze mi nie zrobią w 3 dni robocze i auto pojechało do domu na lorze.
Generalnie transportują auto do domu tylko w takich przypadkach kiedy nie mogą naprawić w ciągu 3 dni. Dokładnie jest napisane tak: jeśli uszkodzone auto nie można naprawić w okolicy 50 km i wysyłka części z niemiec tez nic nie da.

" d) bei einem Schaden im Ausland wurde das geschützte Fahrzeug so schwer beschädigt, dass eine Instandsetzung
im Umkreis von 50 km vom Schadenort innerhalb von 3 Werktagen nicht durchführbar ist und ein
Ersatzteilversand nach § 32 nicht ausreicht"

Co do obszaru pomocy: Europa geograficzna, tak jak pisałem wyżej, pozaeuropejskie kraje lezące przy morzu śródziemnym ( azjatycka cześć Turcji, Liban, Izrael, Egipt, Libia Tunezja, Algieria i Maroko.),wyspy kanaryjskie, Azory i Madeira ( Białorus , Ukraina, Rosja, Mołdawia tez)
Ps.
Primo 1: Jeśli się jest w kaczej dupie albo w innym końcu świata i kierowca nie może prowadzić pojazdu , tez niema sie czym przejmować , transport chorego i auta idzie na kapę ADAC.
Primo 2:Jeśli pojazd( niekoniecznie na tablicach rejestracyjnych) zjedzie z drogi i nie daje rady dalej , tez pomagają
Kai

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw lip 05, 2012 7:58 am

Brzmi az za dobrze.

:)2

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » czw lip 05, 2012 8:48 am

a ja zadam odważne pytanie:

- a co będzie jak mnie jakaś lipna nawigacja (dajmy na to ozi etc :)21 ) wyprowadzi i utknę poza drogą w lesie między drzewami i jeszcze do połowy w błocie a wyciągarka nie zrobi?

przyjadą traktorem, śmigłowcem czy raczej usłyszę głośny śmiech w kolcenterze :)21
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » czw lip 05, 2012 8:57 am

Juz widze, ze szydzisz.... :)21
Wiesz... to wszystko jest fajnie jak sobie jedziesz sam i masz w***ne na wszystko.
Jak jade na urlop z rodzina w Bieszczady i mam 4 dni na Biesy i sobie jeszcze 2 na Ukraine przeznacze. Temapeatury czasami siegaja 34 stopni (jak w tym roku) a na pokladzie mam 14miesiecznego bejbiczorta to chce miec spokojna glowe i wsparcie w razie czego. A jak kilka razy do roku dostane przepstke to jade sam albo z kumplami i sie dziwne rzeczy rozne dzieja ;)
Jak byl czas to sie lazilo z plecakiem po azji poludniowo wschodniej. Teraz juz niestety slabo z czasem :)16
Wszelkie assistance to nie jest wcale takie zlo i niedobro. ;)

kai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kai » czw lip 05, 2012 9:02 am

h0MER pisze:a ja zadam odważne pytanie:

- a co będzie jak mnie jakaś lipna nawigacja (dajmy na to ozi etc :)21 ) wyprowadzi i utknę poza drogą w lesie między drzewami i jeszcze do połowy w błocie a wyciągarka nie zrobi?

przyjadą traktorem, śmigłowcem czy raczej usłyszę głośny śmiech w kolcenterze :)21
w regulaminie jes napisane jak byk ze pomoga bez wzledu na koszty.
Kai

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”