.
Moderator: Misiek Bielsko
-
-
Re: loading...
Zajrzałem w zdjęcia - jestem w szoku.
Idę dalej wybauszać gały.
Już linki znikły
.

Idę dalej wybauszać gały.
Już linki znikły

Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2014 9:28 pm przez Marcingalloper, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
No zdjęcia mi się właśnie do końca załadowały, podrzucisz mi na PW te panoramy bo przypadkowo wyłączyłem a w historii nie mam.қzh pisze:no to masz fuksa ze zdazyles
Kasowanie nazywamy moderowaniem...
A zdjęcia fajne i warte obejrzenia. Niech trochę się wysilą chętni i klikną kilka razy więcej.

Zbowid

Oki? Czy jeszcze jakież życzenia

Zbowid

.
Ostatnio zmieniony pt paź 10, 2014 11:59 pm przez қzh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
Post Mrocznego oddaje obraz. Lansuje się również na tlc. Szkoda będzie jak dojdzie do sytuacji jaką opisałem tamże...
Nadejdzie kiedyś taka chwila, że przy ognisku w fajnym klimacie, kiedy Mazeniak zacznie opowiadać o ostatniej wyprawie lub planach, ktoś wstanie i rzuci pod nosem: Nuda widziałem już zdjęcia na fejsie....
To będzie dopiero przykre...
Nadejdzie kiedyś taka chwila, że przy ognisku w fajnym klimacie, kiedy Mazeniak zacznie opowiadać o ostatniej wyprawie lub planach, ktoś wstanie i rzuci pod nosem: Nuda widziałem już zdjęcia na fejsie....
To będzie dopiero przykre...
Zbowid

-
-
Zdjęć kzh, podobnie, jak mazeniaka, tych obecnych, nie da się oglądać.
Nie da się, kiedy pozna się ten krajobraz w realu.
Ja tego tam nie widzialem. Takich kolorów, takich skrojonych na miarę w programie kontrastów, takich "bajek" o spalonej trawie...
Nic, tylko pokaz umiejętności obróbki zdjęć i to skatowany... Skatowany po prostu...
Ot... obrazki dla pedałów.
Tu się zgadzam.
Szyszkina podziwiajcie. Jego obróbka w "rawie", to jest doprawdy mistrzostwo, a kadry... prawdziwa bajka.
Nie da się, kiedy pozna się ten krajobraz w realu.
Ja tego tam nie widzialem. Takich kolorów, takich skrojonych na miarę w programie kontrastów, takich "bajek" o spalonej trawie...
Nic, tylko pokaz umiejętności obróbki zdjęć i to skatowany... Skatowany po prostu...
Ot... obrazki dla pedałów.
Tu się zgadzam.
Szyszkina podziwiajcie. Jego obróbka w "rawie", to jest doprawdy mistrzostwo, a kadry... prawdziwa bajka.
fakt, przaśne te foty
-
-
Jeden z dwóch tych panów twierdził kiedyś, że zdjęć nie obrabia. Cały swój wysiłek i wiedzę wkłada w proces "robienia zdjęcia" a nie obróbki gotowego.
To miało sens, choć dość naiwnie słuchałem.
Zmiana podejścia, wprowadza mnie na poziomy całkowicie mi niedostępne a czuję się normalnym widzem.
Cóż, cenię prostotę w osiąganiu celu.
Zdjęcie, jako przykład na tlc, dotyczące traw w Dolinie Ałajskiej, jest całkowicie zafałszowanym (zapewne świadomie - artystycznie) obrazem. Jest po prostu wytworem wyobraźni artystycznej autora, wybiegiem.
Nie chcę konkludować - kręceniem z gówna bata, ale akurat kazachski step ze swoimi klifami itp., atrakcyjny jest tylko o świcie lub w zachodzącym szybko słońcu.
Dodawanie kolorów (których nie ma), kontrastu (którego nie ma), cieni (których nie ma)... to jak malowanie brzydkiej kobiety w astorze. Można zdziałać cuda a w realu srogo zawieźć.
Obaj "cudotwórcy" dowodzą, że forma liczy się bardziej przed treścią, tracąc (dla mnie) umiar.
To miało sens, choć dość naiwnie słuchałem.
Zmiana podejścia, wprowadza mnie na poziomy całkowicie mi niedostępne a czuję się normalnym widzem.
Cóż, cenię prostotę w osiąganiu celu.
Zdjęcie, jako przykład na tlc, dotyczące traw w Dolinie Ałajskiej, jest całkowicie zafałszowanym (zapewne świadomie - artystycznie) obrazem. Jest po prostu wytworem wyobraźni artystycznej autora, wybiegiem.
Nie chcę konkludować - kręceniem z gówna bata, ale akurat kazachski step ze swoimi klifami itp., atrakcyjny jest tylko o świcie lub w zachodzącym szybko słońcu.
Dodawanie kolorów (których nie ma), kontrastu (którego nie ma), cieni (których nie ma)... to jak malowanie brzydkiej kobiety w astorze. Można zdziałać cuda a w realu srogo zawieźć.
Obaj "cudotwórcy" dowodzą, że forma liczy się bardziej przed treścią, tracąc (dla mnie) umiar.
no ja bym chętnie ogladnął bo fajnie pokazują ten kazachstan ale sposob w jaki to zrobiles nie jest dobry bo ledwo ogladnalem Usyurt to mi tak zmulilo kompa ze musialem wywalic przegladarke
no i zdjecia tez co dziesiąte by wystarczylo. Wiem ze fotografowi ciezko zdecydowac ktore zdjecie tego samego obiektu zostawic ale jakoś tą decyzję trzeba podjąć bo można zamęczyć scrola przy przeglądaniu.
A same zdjęcia robią wrażenie. tylko tak jak elwood wspomnial... szkoda że tam w kazachu faktycznie tak nie ma
no i zdjecia tez co dziesiąte by wystarczylo. Wiem ze fotografowi ciezko zdecydowac ktore zdjecie tego samego obiektu zostawic ale jakoś tą decyzję trzeba podjąć bo można zamęczyć scrola przy przeglądaniu.
A same zdjęcia robią wrażenie. tylko tak jak elwood wspomnial... szkoda że tam w kazachu faktycznie tak nie ma

Rany, ten tekst "Do not steal my photos" to musiał być 48 razy na każdej fotce?
Czar od tego pryska.....
Czar od tego pryska.....
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
.
Ostatnio zmieniony sob paź 11, 2014 12:00 am przez қzh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
Maq pisze:Rany, ten tekst "Do not steal my photos" to musiał być 48 razy na każdej fotce?
Czar od tego pryska.....
Fakt, psują zdjęcia.
Z drugiej jednak strony przy powszechnym podejściu - co w sieci, to za friko - nie dziwię się żadnej próbie ochrony.
Samych zdjęć nie komentuję, bo tam nie byłam, więc punktu odniesienia brak.
Potwór potworny niezwykle wytworny ...
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
Darek Elwood pisze:Ot... obrazki dla pedałów.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
-
-
Mnie tam się obrazki podobają, nawet więcej bo zachęcają do rozmyślań że może warto odwiedzić.
Foldery reklamowe miejsc też wyretuszowane, aktorki w telewizji i na okładkach jakby zupełnie różne
. I teraz cholera wie czy w dziale Towarzyskie temat Pokaż Dupę to nie wyfotoszopowane dupy facetów, grom jeden wie co Wy tam wstawiacie
.
Foldery reklamowe miejsc też wyretuszowane, aktorki w telewizji i na okładkach jakby zupełnie różne

fotoshop w dziale dupy nijak się ma do tych obrazów bo zdjeciami tego na pewno już nie można nazywać. Rok temu kilka obejrzałem i dziwię się, ze ktokolwiek jeszcze chce na to patrzećbo nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
- apede
-
- Kontaktowanie:
Czyli tutaj http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=27&t=101725suzi4WD pisze:Darek Elwood pisze:Ot... obrazki dla pedałów.

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- mercg280ge
- Kontaktowanie:
bardzo chętnie poswiecilem czas na Twoje prace , Twoje widzenie świata ...қzh pisze:...........
retusz czy bez ..,w swiecie, gdzie kobity maluja sie nawet do łózka

fakt , - nadruki na zdjeciach nieco wku

nie daj sie wypuscic oficjalnemu nurtowi forum na pyskówkę bo stracę mozliwosc zobaczenia kolejnych prac ...

770k
Zibi pisze:fotoshop w dziale dupy nijak się ma do tych obrazów bo zdjeciami tego na pewno już nie można nazywać. Rok temu kilka obejrzałem i dziwię się, ze ktokolwiek jeszcze chce na to patrzećbo nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

-
-
- mercg280ge
- Kontaktowanie:
Darek Elwood pisze:A jaki jest ten "oficjalny nurt forum"?

770k
plastikowy na pokazDarek Elwood pisze:A jaki jest ten "oficjalny nurt forum"?
Jest jakiś prikaz pojawiania się na forum??
Wszyscy zajebiście umęczeni i zniesmaczeni atmosferą a swojego nie założyli 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172