samochodem do afryki
Moderator: Misiek Bielsko
samochodem do afryki
Witam wszystkich. Chciałbym kupić samochód 4x4 którym pojadę na około miesiąc zwiedzić afrykę. Jako student nie mam zbyt wiele pieniędzy. Czy jeśli kupię coś za 10 000zł to jest szansa że mi się tam nie rozsypie? To ma być samochód tylko na ten wyjazd potem może się nawet rozsypać. Jeśli tak to co polecacie? Land Rover Discovery? Suzuki Samurai? Łada? Będę wdzięczny za pomoc.
mając tylko i wyłącznie 10 tys. na zakup auta i jego przygotowanie to kupiłbym Fiat Cinquecento. Tam tez są normalne drogi i wcale nie trzeba hard mada faka terenówki. Auto znane popularne tanie w naprawach, wybierając dojazdówkę przez włochy o nic nie musisz sie martwić ..........
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
No z przygotowaniem, mógłbym dać 13tyś, czy naprawde takie auta nie są nic warte?: http://www.allegro.pl/item348302389_lan ... anual.html
http://www.allegro.pl/item350182773_suz ... _1_3b.html
Ja niby mam mada faka starego opla astrę, rocznik 1992, ale nie wiem czy to dobry pomysł go tam zabierac? a może dobrry? Chciałbym sie zapuścić troche dalej..a nie trzymac głównych dróg. Może naiwny jestem, ale nie znam sie i licze na wyjaśnienie kwestii, dzięki
http://www.allegro.pl/item350182773_suz ... _1_3b.html
Ja niby mam mada faka starego opla astrę, rocznik 1992, ale nie wiem czy to dobry pomysł go tam zabierac? a może dobrry? Chciałbym sie zapuścić troche dalej..a nie trzymac głównych dróg. Może naiwny jestem, ale nie znam sie i licze na wyjaśnienie kwestii, dzięki
beka jezdzaca nie rozsypujaca sie to jakies 5-6 tys.. motor 2,4 polecany jako malo wysilony a jadacy. Zestaw czesci, narzedzi, czapeczka z logo mercedesa i dwa zapasy i mozna smigac. Sobieslaw Zasada MB W123 Rally ( prawie seria ) dwa razy rajd safari przepycil.
Ja bym swoja beka smignal wszedzie, gdzie jest asfalt lub szuter.
Ja bym swoja beka smignal wszedzie, gdzie jest asfalt lub szuter.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
btw- samuraj z linku na wyprawe, to jakas pomylka. Jesli juz, kup seryjny egzemplarz bez przerobek, wymien wszystkie lozyska, oleje, polibusze, resory itp. detale, kup 6 opon typu AT i mozna jechac. Polecam blaszanke bo latwiej sie zapakowac pod dach 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=54674Albert_N pisze:btw- samuraj z linku na wyprawe, to jakas pomylka. Jesli juz, kup seryjny egzemplarz bez przerobek, wymien wszystkie lozyska, oleje, polibusze, resory itp. detale, kup 6 opon typu AT i mozna jechac. Polecam blaszanke bo latwiej sie zapakowac pod dach

Ano właśnie Dangel to jest fabryczny oryginałQbartx pisze:Byly takie w pickup'ie![]()
Sa tez 4x4 oryginalne, ale sa tez przerabiane na 4x4 przez firme Dangel...
Chorowalem na takiego przez jakis czas

Parę lat temu na własne oczęta z resztą widziany taki 504 - nówka sztuka w salonie, na dodatek w wersji "bosto" czy inszy "pykap".

"Chcesz być zdrowy i bogaty, nie pij wódy-idź do chaty" - Dzieci Kapitana Klossa
Proponuje sie doksztalcic bo to nie oryginal
Z tego co sie kiedys naszperalem to dangel sklada samochody na podzespolach peugeota z ta roznica ze przerabia je na 4x4. (inne marki tez jakies podobno robili)
Google przyjacielem Twym

Z tego co sie kiedys naszperalem to dangel sklada samochody na podzespolach peugeota z ta roznica ze przerabia je na 4x4. (inne marki tez jakies podobno robili)

Google przyjacielem Twym

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
- chiquito83
Ale w ile osob i gdzie ?
i teraz nie smiac sie w Burkina Faso najpopularniejsza TAXI brouse
jest POLDOLOT
male francuzy a w szczegolnosci pigoty 205 i 405
w dizlu sprzedaja sie jak swierze buleczki bilet powrotny jest za darmo
ponoc transafrykanska jest na mowo otwarta i mozna przez Algerie i Nigier prosciutko na czarny lad
jesli potrzebujesz informacji administratywno celnej jak rowniez druczkow
to pytaj
i teraz nie smiac sie w Burkina Faso najpopularniejsza TAXI brouse
jest POLDOLOT

w dizlu sprzedaja sie jak swierze buleczki bilet powrotny jest za darmo
ponoc transafrykanska jest na mowo otwarta i mozna przez Algerie i Nigier prosciutko na czarny lad
jesli potrzebujesz informacji administratywno celnej jak rowniez druczkow
to pytaj
- Damian
-
- Kontaktowanie:
zgadzam się co do peżotów, tylko niestety ta 405tka musi najpierw do Afryki dojechać, a z tym może być problem
mój dobry kolega ma 405 z 95 roku 1,9 diesel - systematycznie go holuję do warsztatu
beczki, o ile mi się wydaje, są może mniej popularne niż stare peżoty, ale również nie będzie problemów z naprawą (na pewno będzie mniej problemów z 405), częściami i odsprzedażą

beczki, o ile mi się wydaje, są może mniej popularne niż stare peżoty, ale również nie będzie problemów z naprawą (na pewno będzie mniej problemów z 405), częściami i odsprzedażą
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
no ja nie wiem, fakt jest tumanem technicznym (artysta
), ale serwisuje go regularnie i prawidłowo, z moją pomocą
ostatnio wybuchła głowica, a po wyjechaniu z warsztatu siłownik sprzęgła
a może ja uprzedzony jestem, bo dość długo powoziłem citroenem saxo (nowym) i partnerem (prawie nowym) - oba się sypały
podobno źle trafiałem

ostatnio wybuchła głowica, a po wyjechaniu z warsztatu siłownik sprzęgła

a może ja uprzedzony jestem, bo dość długo powoziłem citroenem saxo (nowym) i partnerem (prawie nowym) - oba się sypały
podobno źle trafiałem
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Damian pisze:zgadzam się co do peżotów, tylko niestety ta 405tka musi najpierw do Afryki dojechać, a z tym może być problemmój dobry kolega ma 405 z 95 roku 1,9 diesel - systematycznie go holuję do warsztatu
to cos slabo serwisujecie jak samochod ciagle wymaga naprawy(akurat francuzy sa wrazliwe na jakosc serwisu, czesci)Damian pisze:no ja nie wiem, fakt jest tumanem technicznym (artysta), ale serwisuje go regularnie i prawidłowo, z moją pomocą
ostatnio wybuchła głowica, a po wyjechaniu z warsztatu siłownik sprzęgła![]()
podobno źle trafiałem

a silniki 1,9d robia po milion km bez specjalnego problemu
btw bez sprzegla tez sie da jezdzic przerabialem to jakis miesiac temu
jesli chodzi o p 504 505 to ponoc byly to ostatnie bezawaryjne peugeoty

ZG 5.2 96r.