pies a Rosja /granica/
Moderator: Misiek Bielsko
pies a Rosja /granica/
Wjezdzal kto ostatnio z psem do Rosji ?
Wystarcy paszport i aktualne badania czy sa jeszcze jakies "myki" ?
Pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
Wystarcy paszport i aktualne badania czy sa jeszcze jakies "myki" ?
Pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
więc tak:
- chip
- paszport UE(dla psa)
- szczepienia
- od powiatowego weterynarza Zaświadczenie o tym że pies jest zdrowy i nadaje się do transportu
- w rozdziale IX paszportu wpis od weta
- Najważniejsze: praktycznie nie do załatwienia we Wrocławiu: w rozdziale X paszportu OKRĄGŁA pieczątka od powiatowego Weta z wpisem
więc nie tak prosto
ale da sie zrobić 
- chip
- paszport UE(dla psa)
- szczepienia
- od powiatowego weterynarza Zaświadczenie o tym że pies jest zdrowy i nadaje się do transportu
- w rozdziale IX paszportu wpis od weta
- Najważniejsze: praktycznie nie do załatwienia we Wrocławiu: w rozdziale X paszportu OKRĄGŁA pieczątka od powiatowego Weta z wpisem

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

[/quote]- Najważniejsze: praktycznie nie do załatwienia we Wrocławiu: w rozdziale X paszportu OKRĄGŁA pieczątka od powiatowego Weta z wpisem
więc nie tak prosto
ale da sie zrobić
zatem jawi sie jak do EU, czyli bezproblemowo.
Cos mi sie obilo o uszy, ze uznaja te badania przez bodaj tydzien i ze bywaja klopoty z wywozem psa z Rosji po czasie dluzszym niz tydzien.
Dzieki za info
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
rzecz w tym, ze nie na wystawe, a na wakacje /jakies 4 -5 tygodni/.HUSKYTEAM pisze:Do EU to nawet paszport nie jest potrzebny, to fikcja i na granicach celnicy nie wiedzą o co chodzi. Natomiast chip + zaświadczenie - tak.zatem jawi sie jak do EU, czyli bezproblemowo.
Generalnie jeżeli na wystawę, to celnicy wiedzą bo kupę ludzi jedzie i nie robią problemów.
a jak slyszalem badania uznaja na dwa, i moga /?/ byc problemy z wyjazdem.
Norbert J. Zbróg
no..., wlasnie tego staram sie dowiedziecJackY61 pisze:tak na wszelki wypadek dowiedz sie jak jest z powrotem z psem po tak dlugim pobycie czasie.bert pisze: rzecz w tym, ze nie na wystawe, a na wakacje /jakies 4 -5 tygodni/.
a jak slyszalem badania uznaja na dwa, i moga /?/ byc problemy z wyjazdem.
Norbert J. Zbróg
Norbert J. Zbróg
- dziewczyna 2
- dziewczyna 2
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- dziewczyna 2
owczarek niemieckiMisiek Bielsko pisze:Pieska masz? Jakiego?

http://www.akagera.pl/forum/album_pic.php?pic_id=10382
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- dziewczyna 2
Znajomi ostatnio przejechali z psem i nikt o nic nie pytał.dziewczyna 2 pisze:A co z Ukrainą ? Był ktoś z psem na Ukrainie ? Takie same obwarowania czy trochę luźniej ? Czipa i paszport mam, gorzej z tą pieczątką od powiatowego....
Oficjalnie trzeba mieć:
paszport, czip, zbadany poziom przeciwciał przeciwko wirusowi wścieklizny (certyfikat i z tym certyfikatem należy udać się do Państwowego Instytutu Weterynarii, aby wystawili świadectwo zdrowia)
- dziewczyna 2
Wydaje mi się, że odpowiedni poziom przeciwciał jest albo go nie ma.dziewczyna 2 pisze:Czy te badania są ważne tylko 10 dni ? Gdzieś tak słyszałam. Potem trzeba się udać do miejscowego magika żeby z kundlem wrócić.
Nie wiem, bo nie zdążyliśmy tego przetestować, więc mówię co powiedział lekarz weterynarii z Państwowego Instytutu Weterynarii w Krakowie.
- consigliero
- jestem tu nowy...
- consigliero
- jestem tu nowy...