CZARNOGóRA

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
4x4piotr

Kontaktowanie:

CZARNOGóRA

Post autor: 4x4piotr » sob cze 21, 2008 9:12 am

:roll: wyjazd 4 lipca - powrot .... :roll: kolo 13/14 lipca...trasa przez Sl, H, Serbie...w planie wypad do Dubrownika i do Albani...bez cisnienia , lajtowo...plazowanie dla zon obowiazkowe...jak ktos jest chetny do towarzystwa to serdecznie zapraszam (na priv)...wyjazd typowo rodzinny, ja jade LR def 110... 8) znaczy sie wolno :)21
ARO>Jeep>KIA>SJ>LRD200>DEF110>Korando>LRD300>NavaraD22>F-150...ewolucja?

Awatar użytkownika
Rebeka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Rebeka » czw cze 26, 2008 9:45 am

Witam
Z przydatnych informacji dla wybierających sie do Czarnogóry: Od czerwca 2008, wszystkie samochody wjeżdżające do kraju są zobowiązane zapłacić "klimatyczne" w wysokości 10 Euro, opłata jest ważna cały rok. Więcej informacji na stronie; http://www.balkaninsight.com/en/main/news/10509/
Toyota Land Cruiser 73 "POLA"
https://www.facebook.com/Rebeka4x4

Awatar użytkownika
4x4piotr

Kontaktowanie:

home sweet home

Post autor: 4x4piotr » śr lip 23, 2008 5:07 pm

...juz z powrotem:
-ponad 4 tys km przez SL, H, SRB, MNE, AL, HR, BIH ...
-droga porownywalna z naszymi
-oplata za pseudoautostrade w serbii, klimatyczne w montenegro i winiety w slowacji i wegrzech...i tunel przed ujciniem
-klimaty balkanskie super, ludzie tez, ceny roznie...ropa tansza i lepsza od naszej
-warto zajrzec do albanii...juz niewiele takich zakatkow nietknietych przez cywilizacje...

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr lip 23, 2008 5:18 pm

Więcej info Piotr, więcej. Szczególnie na temat Albanii. I fotki prosimy :wink:
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
4x4piotr

Kontaktowanie:

xxx

Post autor: 4x4piotr » pt lip 25, 2008 11:31 am

8) co tu gadac...to trzeba samemu zobaczyc :roll: a fotki w trakcie obrobki...dam namiar na strone jak sie zrobi :wink:

Awatar użytkownika
harakiri

Re: home sweet home

Post autor: harakiri » pt lip 25, 2008 12:23 pm

4x4piotr pisze:...juz z powrotem:
-ponad 4 tys km przez SL, H, SRB, MNE, AL, HR, BIH ...
-droga porownywalna z naszymi
-oplata za pseudoautostrade w serbii, klimatyczne w montenegro i winiety w slowacji i wegrzech...i tunel przed ujciniem
-klimaty balkanskie super, ludzie tez, ceny roznie...ropa tansza i lepsza od naszej
-warto zajrzec do albanii...juz niewiele takich zakatkow nietknietych przez cywilizacje...
Tunel raczej przed Petrovacem. Piotrek w Albanii byles ???? Ktora droga jechales? Wypad? Przejazd?

Awatar użytkownika
4x4piotr

Kontaktowanie:

xxx

Post autor: 4x4piotr » pn lip 28, 2008 1:24 pm

byles, byles...co prawda przejazdem ale jeszcze mam zamiar tam wrocic... :roll:

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » pn lip 28, 2008 6:38 pm

Wrzuć WaćPan jakieś fotki. Spotkałeś te ogromne pająki, co to wielkości pizzy rozmiary osiągają?
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

cornetto

Post autor: cornetto » pn sie 11, 2008 12:09 am

Byłem w CG, wróciłem. Tak jak koledzy opisuja- Albanię trzeba zobaczyć- to po prostu horror w skali europejskiej. Niemniej i w CG im dalej na południe od Budwy coraz większy syf i masa śmieci.ja akurat byłem w Ulcinju - polecam zatokę valdanos z nieczynnym przeogromnm campingiem i żwirową plażż. velika Plaźa to syf i wysypisko śmieci. A na drogach? Bonanza. Jak ktoś potrzebuje zmienić kierunek ruchu lub się do niego włączyć to po prostu to robi, czasem z kierunkowskazem a na pewno z klaksonem. Zauważyłem, ze 2xkrótki klakson to podziękowanie np za wpuszczenie na jezdnię. Wyprzedzanie na ciągłej to norma. jazda bez świateł i to pozmroku jest normą( czasem reflektory są po prostu rozbite). Duzo albańcó z Albanii oraz bardziej cywilizowanych z Kosowa. Jak jeździc to tylko powoli i ostrożnie i powinno być git.Jeżeli jednak chodzi o widoki w CG to są po prostu zajebiste. Na terytorium powierzchni małopolski jest i morze i góry do 2300mnpm i jeziora np szkoderskie i rzeki z kanionami i jeziorami zaporowymi. Warto pojechac, zobaczyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”