Szczepionka przeciw cholerze
Moderator: Misiek Bielsko
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Szczepionka przeciw cholerze
Jak zdobyć na gwałt?
Trójmiejski Instytut Medycyny Tropikalnej już długo nie szczepi sie okazuje.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
Re: Szczepionka przeciw cholerze
z tego co wiem żaden Sanepid itp w Polsce nie szczepi na cholerę.Elwood pisze:Jak zdobyć na gwałt?
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Rafał a wiesz jak to u sąsiadów naszych wygląda?ravv pisze:z tego co wiem żaden Sanepid itp w Polsce nie szczepi na cholerę.Elwood pisze:Jak zdobyć na gwałt?
Faktycznie, jadę w cholerę

The Bluesmobile
No jak Instytut Medycyny Tropikalnej u nas nie szczepi to może być ciężko.Elwood pisze:Jak zdobyć na gwałt?
Oni mają zawsze największy zapas takich specyfików.
Może szukaj odpowiednika IMT w Świnoujściu a może nawet w portowych miastach w Germanii?
Deus Ex Machina - Y60 Paliwożerca
http://www.speedbandits.dk - Jestem za!
http://www.speedbandits.dk - Jestem za!
Nie mam pojęcia gdzie to można zrobić za granicą. Ale ja bym chyba to olał. Cholerą jest zagrożone 3/4 afryki i pól Azji i pewnie większośc krajów gdzie już byłeś. Afganistan nie jest gorszy od nich.Elwood pisze:Rafał a wiesz jak to u sąsiadów naszych wygląda?ravv pisze:z tego co wiem żaden Sanepid itp w Polsce nie szczepi na cholerę.
Faktycznie, jadę w choleręznaczy się Afganistan.
A poza tym skutecznośc istniejącej szczepionki nie jest w pełni potwierdzona.
Innymi słowy na cholerę Ci ta cholera

A tak z czystej intensywnej ciekawości: jak jedziesz - z Peszawaru i na pólnoc (albo odwrotnie) czy jakiś naprawdę madafaka hardkor przez Herat albo Kandahar?
- Misiek Cypr
-
Ja sie szczepilem przeciwko cholerze w sanepidzie w Gdyni na Chrzanowskiego, ale nie ma juz tam Sanepidu.
Szczepionka dziala 6 miesiecy i co najgorsze, przez 10 (dziesiec!) dni po niej nie mozna spozywac... alkoholu
Kiedys do swiadectwa zdrowia, mialem taki wymog, ale juz tego nie wymagaja. Generalnie unikac wody lokalnej i lodu, tak jak w Indiach, ale pewnie o takie luksusy w Afganistanie to trudno... Nie bylem i sie nie wybieram na razie.
Szczepionka dziala 6 miesiecy i co najgorsze, przez 10 (dziesiec!) dni po niej nie mozna spozywac... alkoholu

Kiedys do swiadectwa zdrowia, mialem taki wymog, ale juz tego nie wymagaja. Generalnie unikac wody lokalnej i lodu, tak jak w Indiach, ale pewnie o takie luksusy w Afganistanie to trudno... Nie bylem i sie nie wybieram na razie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
msz jakąś nazwę mogę się zorientować tylko że jakby co odbiór na południu polszyElwood pisze:Jak zdobyć na gwałt?
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Tak naprawdę chodzi mi tylko o wymagany wpis w książeczce.
W Sanepidzie mam faktycznie tyle szans, co pierd w huraganie
Celem jest afgański Hindukusz i wizyta u wachańskiego golibrody. Jak zgole brodę to może się odważę na więcej.
Konieczny zapas paliwa na min 1300km w warunkach rosyjskiej drogi czołgowej, pnącej się w kierunku granicy chińskiej.
W Sanepidzie mam faktycznie tyle szans, co pierd w huraganie
Celem jest afgański Hindukusz i wizyta u wachańskiego golibrody. Jak zgole brodę to może się odważę na więcej.
Konieczny zapas paliwa na min 1300km w warunkach rosyjskiej drogi czołgowej, pnącej się w kierunku granicy chińskiej.
The Bluesmobile
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie: