Południowe Maroko wrzesień/pażdziernik

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Południowe Maroko wrzesień/pażdziernik

Post autor: uriuk » śr lip 14, 2010 12:47 am

Jadę tam po raz szósty :D
Po drodze zatrzymuję się we Francji na szalony festiwal latających przebierańców
Jedziemy jak na razie w w dwa auta (wielgachny pick-up z silnikiem V8 6500 TD i wyprawowy Patrol 2,8 TD)
Około 20-22 września pakujemy się na prom i potem jedziemy przez Marakesz w najdzikszą część Atalsu Wysokiego, a następnie Antyatlas, Sahara właściwa i na koniec odpoczynek w mojej Bazie u Berberów.
Jak ktoś ma życzenie dołączyć, to zapraszam.
Mam kilka wolnych miejsc w samochodach, lub można dołączyć swoim. Służę doświadczeniem.
29-go września wsadzam do samolotu pierwszy turnus i jednocześnie odbieram tych, którzy wolą dolecieć na miejsce samolotem.
Wszystkie dane są tu
http://uriuk.com/index.php?option=com_c ... &Itemid=54
A foty z poprzednich wypraw są tu
http://www.uriuk.com/galeria/index.php?cat=5

Moje doświadczenie to 4 wyprawy do USA i Meksyku, w tym półroczny przejazd Kalifornia-Jukatan-Niagara-NY-Kalifornia, 5 wypraw do Maroka (w tym jedna półroczna),
Dość solidne zwiedzenie Rosji UAZem (szczególnie całe powołże od Niznego Novgorodu do Morza Kaspijskiego) i kilkadziesiąt drobniejszych wyjazdów z paralotniarzami po całej Europie (jestem instruktorem)

uriuk

http://www.uriuk.com

Awatar użytkownika
lesio jeep

Re: Południowe Maroko wrzesień/pażdziernik

Post autor: lesio jeep » czw lip 15, 2010 6:17 pm

wyglada ze dzial pzeksztalcimy na ogloszenia
typu
nieformalne biuro podrozy na wariackich papierach
oferuje prawie nic za prawdziwe pieniadze :)21
mozesz z Nomatka jonczventure zalozyc

bez urazy ale tak to odbieram
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » pt lip 16, 2010 10:23 am

lesio jeep pisze:wyglada ze dzial pzeksztalcimy na ogloszenia
typu

To tak dla jasnosci.
Jestem instruktorem paralotniowym i robie te wyjazdy dla paralotniarzy (zgodnie ze wszelkimi ustawami o turystyce).
Poniewaz czesc ludkow jadacych z nami to tzw "kotwice" czyli towarzyszki pilotow, to program wyjazdu ma duzy nacisk na zwiedzanie. A na dodatek samo latanie i dojazd do niego tez sie podobal "ziemniakom".
Poniewaz potrzebuje zabrac tym razem 2 auta, to mi sie pojawilo kilka wolnych miejsc i chce je zapelnic (paralotniarze wola doleciec na miejsce i tam polatac, a off road ich srednio interesuje)
Chetnie pojade tez w wiekszej kolumnie, bo w kilka samochodow latwiej sie wychodzi z klopotow (a jade przez miejsca zapomniane przez Allaha i ludzi)
Co do prawdziwych pieniedzy to zaszalales ;).
Wynajecie auta 4x4 w Maroku to 130 E dziennie, a ja policzylem ryczalt 50 E za dzionek z paliwem, zarciem, noclegami i biletami na prom, wiec wyjazd jest praktycznie po kosztach. Dostrzegam pewna roznice miedzy likwidacja pustych przebiegow, a prowadzeniem biura turystycznego ;)
A ze z praktyki mi wychodzi, ze ten moj "dojazd do pracy" dla innych moze byc przygoda zycia.
W maju przedluzyl mi sie pobyt i zostalem sam. Dalem ogloszenie ze zabiore na droge powrotna na podobnych warunkach i ludziska ktore przejechaly ta trase tak sie zachwycily, ze w tym roku jada juz z calymi rodzinami (tyle ze w listopadzie). M in po to mi ten drugi samochod :).

uriuk

Awatar użytkownika
oldtimerradio
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: oldtimerradio » pt lip 16, 2010 12:11 pm

lesio jeep pisze:wyglada ze dzial pzeksztalcimy na ogloszenia
typu

zazdrość to jest to ....
VW T1 -1966 czyli "bulik"
VW T2b -1,8 "rattomat"

Afrika 2012 bulikiem

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pt lip 16, 2010 3:18 pm

co do kosztow to akorat mam dobre rozeznanie i jestes drogi jak francuskie biuro turystyczne
w pelni sezonu , to zreszta nie bylo by istotne bo ne moj cyrk i malpy
ale uzywaz moje forom dyskusyjno kasztaniarskie do krypto reklamy
a tego tolerowac nie bede od tego sa ogloszenia :)21
no

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » pt lip 16, 2010 4:28 pm

lesio jeep pisze:co do kosztow to akorat mam dobre rozeznanie i jestes drogi jak francuskie biuro turystyczne
w pelni sezonu , to zreszta nie bylo by istotne bo ne moj cyrk i malpy
ale uzywaz moje forom dyskusyjno kasztaniarskie do krypto reklamy
a tego tolerowac nie bede od tego sa ogloszenia :)21
no

O widzisz, mozemy przejsc do dyskusji, czyli bedzie jak najbardziej zgodne z tematem forum.
Ja chetnie skorzystam z takiego biura, moze byc francuskie, zamiast wlec samochody z Polski.
Potrzebuje wyprawowe auta (jedno na 4 osoby), zarcie, noclegi, paliwo itp. Chetnie dam za to wszystko 50-60 E dziennie od osoby i bede mial do z bani i bede sie zajmowal tym, na czym znam sie najlepiej, to znaczy paralotniami.
Jak sam mowisz, masz dobre rozeznanie, wiec pewnie nie bedzie dla ciebie problemem podrzucenie jakiegos linku.
Z gory dziekuje.

uriuk

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pt lip 16, 2010 8:11 pm

powinienes obowiazkowo zaczac od uprawnien do dzialalnosci w branzy turystycznej na terenie Maroco jak jusz bedziesz mial nr. agrement i zgloszona dzialalnosc "w twoim przypadku ULM i transport turystyczny "oaz odpowiednio ubezpieczony
to zglos sie po reszte cena ktora podales to gorna polka lux****
ps
najlepiej w dziale INNE

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pt lip 16, 2010 8:11 pm

powinienes obowiazkowo zaczac od uprawnien do dzialalnosci w branzy turystycznej na terenie Maroco jak jusz bedziesz mial nr. agrement i zgloszona dzialalnosc "w twoim przypadku ULM i transport turystyczny "oaz odpowiednio ubezpieczony
ps
najlepiej w dziale INNE

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » pt lip 16, 2010 8:23 pm

lesio jeep pisze:powinienes obowiazkowo zaczac od uprawnien do dzialalnosci w branzy turystycznej na terenie Maroco jak jusz bedziesz mial nr. agrement i zgloszona dzialalnosc "w twoim przypadku ULM i transport turystyczny "oaz odpowiednio ubezpieczony
ps
najlepiej w dziale INNE

Sprawdzalem. Nie dotyczy mojej dzialalnosci.
Mam prawo organizowac wyjazdy szkoleniowe. Mam adekwatne ubezpieczenie i uprawnienia.
I dalej ponawiam pytanie o te ponoc drogie francuskie biura na ktore sie powolujesz.
Chcetnie z nich skorzystam, tyle ze cos mi sie wydaje ze istnieja tylko w twojej imaginacji.
Znam Maroko i tamtejsze ceny jak wlasna kieszen, ale chetnie sie od ciebie czegos naucze.
Wiec jak, rzucisz jakimis konkretami, czy dalej bedziesz uzywal ogolnikow bez pokrycia?

uriuk

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » sob lip 17, 2010 12:41 am

uriuk pisze:
lesio jeep pisze:

Sprawdzalem. Nie dotyczy mojej dzialalnosci.
Mam prawo organizowac wyjazdy szkoleniowe. Mam adekwatne ubezpieczenie i uprawnienia.
I dalej ponawiam pytanie o te ponoc drogie francuskie biura na ktore sie powolujesz.
Chcetnie z nich skorzystam, tyle ze cos mi sie wydaje ze istnieja tylko w twojej imaginacji.
Znam Maroko i tamtejsze ceny jak wlasna kieszen, ale chetnie sie od ciebie czegos naucze.
Wiec jak, rzucisz jakimis konkretami, czy dalej bedziesz uzywal ogolnikow bez pokrycia?

uriuk
klamisz i to cieniutko w Maroku bez atestu nie masz prawa nawet ogladac tutystow
z daleka nr twojego atestu i nazwa bedzie wtedy widoczny na stronie http://www.tourisme.gov.ma/francais/3-M ... /carte.asp
masz tam tesz obowiazujace przepisy http://www.tourisme.gov.ma/francais/3-M ... ercice.htm
co do twoich samochodow
L'admission temporaire de ces véhicules utilitaires n'est autorisée que si ceux-ci sont utilisés pour les besoins du voyage en famille, à l'exclusion de tout transport à caractère commercial.
to z kodexsu celnego sobie pzetlumacz sam taka dygresjia :)21
podejzewam ze US marokanski tesz ci nie grozny :)21http://portail.tax.gov.ma/jctportal/wps ... RJKBCI1006zwlaszcza ze wspolpracuje z PL
wariackie papiery to malo powiedziane
jesli do ciebie nie dotarlo to uprawnienia z PL w Maroku sa bez wartosci a i przepisy
zupelnie inne co do ubezpieczenia nielegalnej imprezy od OC iNW to watpie
co do cen prawdziwych bior to masz chyba google ale jesli masz trodnosci to poszukam

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » sob lip 17, 2010 9:09 am

uriuk[/quote]
klamisz i to cieniutko w Maroku bez atestu nie masz prawa nawet ogladac tutystow

jesli do ciebie nie dotarlo to uprawnienia z PL w Maroku sa bez wartosci a i przepisy
zupelnie inne co do ubezpieczenia nielegalnej imprezy od OC iNW to watpie
co do cen prawdziwych bior to masz chyba google ale jesli masz trodnosci to poszukam[/quote]

Przed wyjazdem konsultowalem sie z z marokanska ambasada w Warszawie. Podano mi warunki jakie musze spelnic i co posiadac. Kazali to przetlumaczyc na francuski u tlumacza przysieglego. Pokazywalem te kwity na granicy i podczas wielu kontroli (w samym Maroku kontrole sa dosc pobiezne, ale na Saharze Zachodniej trwaja czasem ponad pol godziny).
A ciagle czekam na te twoje ceny, rzekomo rownie drogich jak ja, francuskich biur turystycznych.
Podpowiem ci, ze przy wyjazdach nawet ze sredniej polki, przecietny nocleg w typowym turystycznym ksarze kosztuje 30-50 E. Jestem ciekawy jak tu jeszcze zmiescisz samochod, paliwo, zarcie i przejazd przez Europe ;P

uriuk

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » sob lip 17, 2010 11:17 am

@lesio jeep przestań już ujadać(k. jak PISiury)... Skoro widzisz, że taka jest tendencja, to sam się zareklamuj, chyba, ze nie masz co...

Tak to jest, że jedni organizują, a inni korzystają z ich pracy w nieformalnych wyjazdach.
Wolę jechać z człowiekiem, który włuczy się po interesujących mnie terenach niż z wypaśnytm biurem,
które mnie ubezpieczy i zapakuje do samolotu, na prom i do samochodu. A w krytycznej sytuacji, wymięknie zatrudniony misio, bo on tu tylko pracuje...
A ubezpieczenie Ci nie pomoże, tylko człowiek, który potrafi improwizować.
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
spider2you

Post autor: spider2you » sob lip 17, 2010 4:03 pm

Dorzucę swoje małe 3 grosze do dyskusji lub wymiany złośliwości :) :) :)

Też miałem jechać do Maroka w tym roku, ale się..... nie ważne.
Wstępne koszty paliwa i przejazdu oraz noclegów bez liczenia jedzenia wyszły nas po 5 tyś. zł na osobę.
Może w rzeczywistości wyszło by delikatnie taniej, jak by się pooszczędzało na żarełku lub biletach.
Mieliśmy jechać sami 1 autem, więc i stres większy niż w kupie.

Uważam osobiście, że cena nie jest powalająco niska, ale też nie jest zbytnio wygórowana - może sam się wybiorę - zobaczymy.
W każdym razie jak pisał kolega "mephi" - lepiej jechać z kimś, kto tam był niż z jakimś biurem.
Chętnie też zapoznam się z cenami niższymi o ile kolega" lesio jeep" coś ciekawego podrzuci.
AllTerrain4x4

Discovery 300 2,5 TDI
KIA Sorento 2,5 CRDI
LJ 70 - tylko do błota - chyba już niedługo :)

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » sob lip 17, 2010 8:09 pm

ceny
takie jak twoje srednio 50 euro dzien hotel wyzywienie kierowca itp http://www.4x4-maroc.com/circuit-atlant ... desert.php
tu 40-45 i widzisz jak wyglada atest n° .....na pierwszej stronie a nastepnia cennik http://www.legendesevasions.com/anglais ... rakech.htm
tu w twojej cenie http://www.duneaventures.com/agence_en.html
ciekawostka tesz maja N° atestu
co prawda nie maja strony po angielsku ale tesz interesujace http://www.atlasdecouverte.com/content/view/3/3/
10 minut i gotowe
lekcjie pilotazu tesz tansze niz u ciebie ale nie to bylo tematem :)21
a atesty wydaje http://www.tourisme.gov.ma/francais/1-A ... sation.htm
wiec ten twoj konsul cos nie w temacie albo celowo wprowadzasz w blad niedoszle ofiary "tzw klijentow"
ale nie moralizujemy tylko DOSC krypto reklamy na forach dyskusyjnych

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » ndz lip 18, 2010 1:29 pm

lesio jeep pisze:ceny
takie jak twoje srednio 50 euro dzien hotel wyzywienie kierowca itp http://www.4x4-maroc.com/circuit-atlant ... desert.php
tu 40-45 i widzisz jak wyglada atest n° .....na pierwszej stronie a nastepnia cennik http://www.legendesevasions.com/anglais ... rakech.htm
tu w twojej cenie http://www.duneaventures.com/agence_en.html
ciekawostka tesz maja N° atestu
co prawda nie maja strony po angielsku ale tesz interesujace http://www.atlasdecouverte.com/content/view/3/3/
10 minut i gotowe
lekcjie pilotazu tesz tansze niz u ciebie ale nie to bylo tematem :)21
a atesty wydaje http://www.tourisme.gov.ma/francais/1-A ... sation.htm
wiec ten twoj konsul cos nie w temacie albo celowo wprowadzasz w blad niedoszle ofiary "tzw klijentow"
ale nie moralizujemy tylko DOSC krypto reklamy na forach dyskusyjnych

Znasz kawal o tym jak to w Moskwie rozdaja samochody za darmo? Tylko okazalo sie ze nie w Moskwie, tylko w Leningradzie, nie samochody a rowery i nie rozdaja, tylko kradna ;)
Z tych twoich linkow wynika, ze owszem, 45 E, ale za 1/4 samochodu z kierowca, paliwem i ubezpieczeniem. Czyli ze samochod kosztuje 180 E za dzien, gnieciesz sie w trojke na tylnej kanapie i nie zezwola ci na prowadzenie samochodu. Ja bym nawet za darmo nie reflektowal ;P Do tego trza jeszcze doliczyc noclegi i zarcie.

Nastepna oferta, 0d 680-700 E za 7 dni, czyli dokladnie dwa razy drozej niz u mnie i niepokoi mnie to malutkie slowko "od", bo to jak goralski "hak" (siedem kilometrow z hakiem).
Czyli kolego nie blysnales.
Siada i wstydzi sie

Nastepna sprawa. Jesli w topic jest "imprezy -podroze i wyprawy", to moj post miesci sie jak najbardziej w temacie.
Co do atestow itp, to powtarzam ci jak komu madremu, ze wyjazdy szkoleniowe podlegaja innym przepisom niz turystyczne. Jak druzyna pilkarska jedzie na mecz, to nie musi miec kwitow na prowadzenie wycieczki. To sa miedzynarodowe przepisy, ktore znam i sie do nich stosuje.
Tak sie sklada, ze mam uprawnienia instruktora (panstwowe, wydane przez Urzad Lotnictwa Cywilnego, ktore jak sama nazwa wskazuje nie jest stowarzyszeniem, tylko Urzedem) i kazdy uczestnik ma mozliwosc odbycia szkolenia. Jesli nie chce latac, to jego brocha, ale jakby na to nie patrzec nie jest to w tym momencie wyjazd turystyczny.
Jak ci juz pisalem, cala impreza byla konsultowana z Ambasada Krolestwa Maroka i dostalem dokladne informacje jakie wymogi musze spelnic.

uriuk

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » ndz lip 18, 2010 1:39 pm

coś naciągane to szkolenie :)21 a z ceną to już się pogubiłem...oferujesz 50e/osoba czy taniej....bo na twojej stronie tak jest, tu piszesz, że taka kwota u konkurencji to dużo..... :o :-?

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » ndz lip 18, 2010 2:12 pm

andrzej:) pisze:coś naciągane to szkolenie :)21 a z ceną to już się pogubiłem...oferujesz 50e/osoba czy taniej....bo na twojej stronie tak jest, tu piszesz, że taka kwota u konkurencji to dużo..... :o :-?

Zeby nie robic drobiazgowych rozliczen policzylem sobie na podstawie kilkuletnich doswiadczen, ze zmieszcze sie w ryczalcie 50 E za osobodzien ZE WSZYSTKIM.
I chetnie bym to na kogos zwalil, ale oferty wskazane w linkach zaczynaly sie albo od 100 E za osobodzien, albo 45 E za auto z kierowca i paliwem, ale na 4 osoby, bez noclegow i zarcia. To tez duzo drozej niz wynika z moich wyliczen.
Poza tym napisalem, ze mozna dolaczyc swoim autem i placic samemu za wszystko, korzystajac tylko z mojego doswiadczenia (co powinno dosc mocno wplynac na cene, bo zjezdzilem Maroko wielkorotnie w szerz i wzdluz i wiem jak to zrobic w miare tanio).
Jak tez pisalem, nie jestem altruista, tylko wole podrozowac ciut wieksza ekipa, bo to zwieksza bezpieczenstwo (i sile argumetacji przy negocjacjach cenowych).
Nie jade glownymi drogami i czasem do najblizszego warsztatu moze byc ponad 100 km bezdrozy.
Kilka aut radzi sobie w takich przypadkach duzo lepiej. Moge zagwarantowac, ze podczas wyjazdu wielkorotnie bedzie uzywany sprzet do ratowania dupy typu hilifty, lopaty, najazdy, wyciagarki, liny kinetyczne itp i to nie z powodu kaprysu a rzeczywistej potrzeby. Nawet na uczeszczanych trasach zdarza sie ze szlak ulega dewastacji np przez wode i objechac sie tego nie da
http://www.uriuk.com/galeria/displayima ... =58&pos=29
http://www.uriuk.com/galeria/displayima ... 58&pos=101
http://www.uriuk.com/galeria/displayima ... =58&pos=78

uriuk

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » ndz lip 18, 2010 2:29 pm

Uriuk, przestan sie tlumaczyc, wszystko zgrabnie podsumowal Mephi, a jak komus nie pasuje, to nie jedzie.
Jeden tylko wymog dotyczacy reklamy takiej dzialalnosci jest na tym forum - jesli zapraszasz na impreze, to musi ona byc zgloszona w terminarzu imprez na stronie glownej. To tyle w temacie.

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » ndz lip 18, 2010 5:19 pm

nie chce mi sie szukac cytatow ale na twojej stronie jest 50 euro za 1/6 auta na dzien
i 800 za wyjazd
zeby nie kasztanic tu na forom to mam nadzieje ze masz racjie co do przepisow
bo jak sie jakis uprzejmy znajdzie i poinformuje odpowiednie sluzby
to nawet skarpetki zlicytuja :)21

Awatar użytkownika
RL_LOL

Post autor: RL_LOL » ndz lip 18, 2010 8:40 pm

uruiuk - stary wiem co czujesz w takich momentach :)21 :)21 :)21
z doswiadczenia powiem ci tylko tyle ze najlepsza obrona jest milczenie. klient jesli ma sie znalezc to i tak sie znajdzie mimo ujadania kundli. a ty swoimi tlumaczeniami pogarszasz tylko sprawe bo z watku robi sie gnój.

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » ndz lip 18, 2010 9:24 pm

lesio jeep pisze:nie chce mi sie szukac cytatow ale na twojej stronie jest 50 euro za 1/6 auta na dzien
i 800 za wyjazd
zeby nie kasztanic tu na forom to mam nadzieje ze masz racjie co do przepisow
bo jak sie jakis uprzejmy znajdzie i poinformuje odpowiednie sluzby
to nawet skarpetki zlicytuja :)21

1/6 do jazd lokalnych i 1/4 na dlugiej trasie. 2 osoby z przodu, 2 z tylu. Bez narzuconego kierowcy, ktorego glownym zadaniem jest dbanie o to, zeby auto nie ucierpialo i ktory ma bardzo srednie pojecie o prowadzeniu samochodu.
Latamy czesto ze wzgorz nad Legzira. Wielokrotnie widzialem klientow tych biur napierajacych na szczyt z buta, bo pan kierowca nie dawal rady wjechac.
W jednym przypadku musialem wyrzucic zza kierownicy kierowce karetki z Guardia Civil, bo nie umial wjechac po rannego. Musielm sie potem tlumaczyc przed zandarmami, ale skonczylo sie polubownie na przyjacielskim stwierdzeniu "good driver" :)
Ja jade tam dla zabawy i zakladam remont auta po powrocie (do wymiany idzie zawieszenie, hamulce, ogumienie, ostatnio tez przeguby na walach napedowych itp), wiec samochodu nie oszczedzam.
I dostrzegam pewna roznice miedzy 800 E za pelny koszt 2-tygoniowego wyjazdu, a 790 E za tydzien jazd lokalnych. A nawet nie 790 a "od 790"
Miales podac ceny rownie drogich jak moje gornopolkowych francuskich biur turystycznych i sie zblazniles.
Miales okazje pomilczec i nie skorzystales ;).

uriuk

PS Do konca mojego pobytu kierowcy Guardia Civil z Sidi Ifni na widok mojego auta radosnie trabili i machali :)

uriuk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: uriuk » ndz lip 18, 2010 9:41 pm

RL_LOL pisze:uruiuk - stary wiem co czujesz w takich momentach :)21 :)21 :)21
z doswiadczenia powiem ci tylko tyle ze najlepsza obrona jest milczenie. klient jesli ma sie znalezc to i tak sie znajdzie mimo ujadania kundli. a ty swoimi tlumaczeniami pogarszasz tylko sprawe bo z watku robi sie gnój.

Traktuje sceptycyzm kolegi "lesio jeep" jako okazje do wyjasnienia watpliwosci, ktore nekaja pewnie tez pozostalych forumowiczow.
W koncu to normalne, jesli chca powierzyc na 2 tygodnie swoje bezpieczenstwo jakiemus anonimowi z internetu.
Anonimowi, bo w srodowisku offroadowym (w przeciwienstwie do paralotniowego) jestem zupelnie nieznany.
Chyba powinienem sie zmaterializowac na jakims zlocie. Jesli pogoda dopisze to wezme letadlo i podjade na jakas impreze. Tyle ze ja z Wrocka jestem a jak widze w terminarzu, nic sie w okolicy nie szykuje w najblizszym czase.

uriuk

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » ndz lip 18, 2010 10:35 pm

nigdzie się nie musisz materializować, jak się znajdą leszcze co pojadą i się im spodoba, to pojadą kolejni
tak to działa :)2 i zdecydowana większość akceptuje, że tego typu "przewodnictwa" (zwał jak zwał) są robione na wariackich papierach, przecież nie o papiery chodzi a o doświadczenie i klimat
zawsze będzie grupa osób chcących jeździć z kimś doświadczonym obok tych chcących jeździć indywidualnie

a lesio...cóż, trochę "jego" teren, więc głos lwa na terytorium się odzywa :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » pn lip 19, 2010 7:35 am

Damian pisze:nigdzie się nie musisz materializować, jak się znajdą leszcze co pojadą i się im spodoba, to pojadą kolejni
tak to działa :)2
a ja myślałem, że jeszcze trzeba jakąś frikową, lokalną imprezę zrobić dla rodziców z dziećmi.

:)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn lip 19, 2010 7:49 am

bezwzględnie.
bez imprezy z dziećmi się nie istnieje.
:)21
#noichuj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”