w tą sobotę 01.10.11 do rumuni? kto chce się dołączyć??
Moderator: Misiek Bielsko
w tą sobotę 01.10.11 do rumuni? kto chce się dołączyć??
Hej koledzy podróżnicy, w tą sobotę jedziemy do rumunii w maramures powałęsać się trochę- max jeden tydzień.
kto ma ochotę dołączyć zapraszam. wyjazd bez ciśnienia z nastawieniem na widoki, ogniska może trochę bimbru. bez chlania do upadłego. na razie jadę ja z moim ojcem (patrol) i mój przyjaciel w terrano. trzecie auto (defender) chwilowo w stanie niebytu bo kierowca zachorzał i jego szanse na jazdę są coraz mniejsze.
godzina wyjazdu elastyczna myślę że do południa w sobotę, tempo jazdy dostosowane do najsłabsze:):):)
jeżeli ktoś reflektuje mój tel 693 501 141.
od czwartku do piątku w nocy jestem na delegacji we włoszech więc tylko sms.
kto ma ochotę dołączyć zapraszam. wyjazd bez ciśnienia z nastawieniem na widoki, ogniska może trochę bimbru. bez chlania do upadłego. na razie jadę ja z moim ojcem (patrol) i mój przyjaciel w terrano. trzecie auto (defender) chwilowo w stanie niebytu bo kierowca zachorzał i jego szanse na jazdę są coraz mniejsze.
godzina wyjazdu elastyczna myślę że do południa w sobotę, tempo jazdy dostosowane do najsłabsze:):):)
jeżeli ktoś reflektuje mój tel 693 501 141.
od czwartku do piątku w nocy jestem na delegacji we włoszech więc tylko sms.
Re: w tą sobotę 01.10.11 do rumuni? kto chce się dołączyć??
byłem zdobyłem po raz kolejny:) zdjęcia zapodam jak będę miał czas.
następny wyjazd- do Mongolii w sierpniu.
- cieciu rozumisz
-
my tez tam jedziemy w sierpniuQdłaty pisze: następny wyjazd- do Mongolii w sierpniu.
czym i na jak długo?
- cieciu rozumisz
-
autem, przeciez nie koleja
ogolnie wyjazd na jakies 2,5 miecha poniewaz jedziemy przez kz, kyr, tj, uz.

ogolnie wyjazd na jakies 2,5 miecha poniewaz jedziemy przez kz, kyr, tj, uz.
ech... szczerze i zniezdrowo zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja tyle czasu na podroze
Ech..

Ech..

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- cieciu rozumisz
-
he he...
w 2012 jade dwa razy. lacznie okolo 4,5 miesiaca na wyjezdzie. trezci wyjazd na razie jest niepewny, ale bycmoze
zalezy od kondycji wozka po drugim wyjezdzie.
w 2012 jade dwa razy. lacznie okolo 4,5 miesiaca na wyjezdzie. trezci wyjazd na razie jest niepewny, ale bycmoze

No nic tylko w ryj j**bnac!
A tak powaznie
Korzystaj poki mozesz, bo ja bym teraz troche inaczej swoim zyciem posterowal.

A tak powaznie

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- cieciu rozumisz
-
wlasnie mialem napisac tego typu myslWojtek_W pisze:No nic tylko w ryj j**bnac!![]()
A tak powaznie![]()

pozniej moze nie bede w stanie jezdzic wiec teraz najlepszy moment.
Qdłaty pisze:byłem zdobyłem po raz kolejny:) zdjęcia zapodam jak będę miał czas.
dawaj foto...
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
zara dam:)
a pytając czym oczywiście nie miałem na myśli roweru tylko model auta.
Jeżeli będziesz pomykał autem za 100K co pędzi 150km/h my odpadamy bo na cel tego wyjazdu zanabyliśmy k160 benzynowe:) teraz będzie seria operacji lub reanimacji hehehe. diesle zostawiamy w domu bo ewentualna strata naszych stałych pojazdów BARDZO by nas zabolała i zrujnowała finansowo:)
Dla naszego bolidu zakładamy Vmax=110km/h
czas wyjazdu ok 2 miesiące- to i tak przy założeniu że nas z roboty nie wyrzucą za samą propozycję bezpłatnego urlopu.... ech te korporacje zafajdane.....
a pytając czym oczywiście nie miałem na myśli roweru tylko model auta.
Jeżeli będziesz pomykał autem za 100K co pędzi 150km/h my odpadamy bo na cel tego wyjazdu zanabyliśmy k160 benzynowe:) teraz będzie seria operacji lub reanimacji hehehe. diesle zostawiamy w domu bo ewentualna strata naszych stałych pojazdów BARDZO by nas zabolała i zrujnowała finansowo:)
Dla naszego bolidu zakładamy Vmax=110km/h
czas wyjazdu ok 2 miesiące- to i tak przy założeniu że nas z roboty nie wyrzucą za samą propozycję bezpłatnego urlopu.... ech te korporacje zafajdane.....
- cieciu rozumisz
-
obawiamsie ze bardziej moze zrujnowac was strata szrotow nic nie wartych. urzad celny juz sie postara, wiec wez to pod uwage.
dla mojego auta vmax to 90-100 kmh a jego wartosc to 10-20 k
dla mojego auta vmax to 90-100 kmh a jego wartosc to 10-20 k
Czemu?cieciu rozumisz pisze:obawiamsie ze bardziej moze zrujnowac was strata szrotow nic nie wartych. urzad celny juz sie postara, wiec wez to pod uwage.
no to podobnym szrotem jedziesz
:):) za podobną kasę.. a co to za auto?
a co z tym zrujnowaniem bo też nie czaję... masz na myśli kaucję? to już chyba nie aktualne?
chyba lepiej zrzucić sie na parcha ze 10K i kopnąć w zad w razie czego niż zostawić auto za 30- 50K a o to nie trudno. w zimie wywaliliśmy w puszczy noteckiej na prostej drodze defa.... co by było jakby to się stało na gobi?

a co z tym zrujnowaniem bo też nie czaję... masz na myśli kaucję? to już chyba nie aktualne?
chyba lepiej zrzucić sie na parcha ze 10K i kopnąć w zad w razie czego niż zostawić auto za 30- 50K a o to nie trudno. w zimie wywaliliśmy w puszczy noteckiej na prostej drodze defa.... co by było jakby to się stało na gobi?
Przewrocilibysci na kola, wsio i ok i ognia dalej.
Patrola tez da rade przewrocic.
Patrola tez da rade przewrocic.

ano wiem że się da tylko nie łatwo stawiać auto na płaskiej powierzchni, zresztą było minęło kosztowało remont budy- strat w ludziach nie było a mogły być. 50km/h było jak na bok poleciał ...
tak czy inaczej lepiej kopać ze złości auto ( i kierowcę) które się kupiło na wyjazd niż ukochane auto, które ma służyć jeszcze przez lata:) stąd pomysł zrzutki na kolejne auto.
poza tym lepiej benzyną do Mongolii niż dieslem.. tak sądzę.
tak czy inaczej lepiej kopać ze złości auto ( i kierowcę) które się kupiło na wyjazd niż ukochane auto, które ma służyć jeszcze przez lata:) stąd pomysł zrzutki na kolejne auto.
poza tym lepiej benzyną do Mongolii niż dieslem.. tak sądzę.
Ja tam nie neguje samego pomyslu. A wrecz twierdze, ze jak sie nie da na kilka aut to w ten sposob lepiej.
Zreszta kilka ladnych lat temu "znajomy znajomego" pojechal Renault 19 do Indii a mial wrocic samolotem porzucajac/sprzedajac auto na miejscu. Renia pojechala i wrocila(!) z kilkoma niegroznymi awariami.
Zreszta kilka ladnych lat temu "znajomy znajomego" pojechal Renault 19 do Indii a mial wrocic samolotem porzucajac/sprzedajac auto na miejscu. Renia pojechala i wrocila(!) z kilkoma niegroznymi awariami.
a to jasna sprawa, zgadzam sie ze jak jest "wojna" to i bez resora na felgach pojedzie
oczywiście i polonezem można do Mongolii śmignąć i wrócić ale NIE W TYM RZECZ

oczywiście i polonezem można do Mongolii śmignąć i wrócić ale NIE W TYM RZECZ

- Lorry
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
cześć ziomalQdłaty pisze:byłem zdobyłem po raz kolejny:) zdjęcia zapodam jak będę miał czas.
u mnie w planie alternatywnym Mongolia też sierpień
ale na razie jest plan wyjazdu do Pakistanu
cieciu rozumisz pisze:obawiamsie ze bardziej moze zrujnowac was strata szrotow nic nie wartych. urzad celny juz sie postara, wiec wez to pod uwage.
chodzi o wremiennyj wwoz czyli deklaracje w wozu auta do danego kraju Rosja,Mongolia
którą dostajesz na określony czas, w czasie którego auto MUSI opuścić dany kraj.
Lepiej mieć parkinsona i troche rozlać
niż alchajmera i zapomnieć sie napić.
siema ziom.
a ja słyszałem w ten weekend przy kolejnym winie że to już nie aktualne:) no ale wino rozum mąci....
to może nie pakistan a mongolię?
a ja słyszałem w ten weekend przy kolejnym winie że to już nie aktualne:) no ale wino rozum mąci....
to może nie pakistan a mongolię?
O wremiennym wwozie wiem.
Ale to w PL nie ma specjalnego znaczenia. Polski US mysle,ze sie tym nie zainteresuje. Na powrocie z Rosji jeden z kolegow nie oddal na granicy. Od tego czasu byl 2x tym samym motocyklem i nie bylo problemu. Bardziej balbym sie gdyby to w jakis sposob wyszlo. Zreszta kolega z zaprzyjaznionego forum mial na swojej XTZ wypadek gdzies w Kzachstanie i byl na tyle powazny,ze nie oplacalo sie motonga do Polski tluc. Zalatwili na miejscu formalnosci problemow nie bylo.
Ale to w PL nie ma specjalnego znaczenia. Polski US mysle,ze sie tym nie zainteresuje. Na powrocie z Rosji jeden z kolegow nie oddal na granicy. Od tego czasu byl 2x tym samym motocyklem i nie bylo problemu. Bardziej balbym sie gdyby to w jakis sposob wyszlo. Zreszta kolega z zaprzyjaznionego forum mial na swojej XTZ wypadek gdzies w Kzachstanie i byl na tyle powazny,ze nie oplacalo sie motonga do Polski tluc. Zalatwili na miejscu formalnosci problemow nie bylo.
- Lorry
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
co nie aktualne ? wremienny wwóz
byłem teraz w sierpniu/wrześniu w Rosji i stanach to deklaracji
na auto tylko w Kirgizji się nie wypisuje
byłem teraz w sierpniu/wrześniu w Rosji i stanach to deklaracji
na auto tylko w Kirgizji się nie wypisuje
Wiem,ze sie wypelnia. W zeszlym roku wypenialem. Chodzi mi tylko oto, ze nikt Ci tu w Polsce jajec nie urwie jak wrocisz bez swojego auta do PL.
- cieciu rozumisz
-
panowie mam prosbe. nie pieprzcie glupot bo ktos zielony w temacie jeszcze uwierzy i wpakuje sie w klopoty.
oczysiscie ze US sie njie doczepi. Za to UC sie doczepi predzej czy pozniej. to ze ktos tam nie oddal to mial farta i jemu sie nie doczepia bo ruscy zatuszuja sprawe - wszak to oni dali dupy i nie beda sobie klopotow robic. mimo to jakos slabo wierze w te opowiatske. kto byl ten wie jakie panuja zasady na granicach.
jedyna opcja to spalic auto ale to sa mega klopty na milicji i hgw gdzie jeszcze.
dajcie spokoj z takimi pomyslami.
auto trzeba przygotowac a nie jechac na przypal swiezo kupionym zlomem i myslec ze jakos to bedzie.
poza tym w glowie mi sie nie miesci bedac 10 tys km od domu ze spotkaja mnie jakies historie z wywracaniem auta na dach.
oczysiscie ze US sie njie doczepi. Za to UC sie doczepi predzej czy pozniej. to ze ktos tam nie oddal to mial farta i jemu sie nie doczepia bo ruscy zatuszuja sprawe - wszak to oni dali dupy i nie beda sobie klopotow robic. mimo to jakos slabo wierze w te opowiatske. kto byl ten wie jakie panuja zasady na granicach.
jedyna opcja to spalic auto ale to sa mega klopty na milicji i hgw gdzie jeszcze.
dajcie spokoj z takimi pomyslami.
auto trzeba przygotowac a nie jechac na przypal swiezo kupionym zlomem i myslec ze jakos to bedzie.
poza tym w glowie mi sie nie miesci bedac 10 tys km od domu ze spotkaja mnie jakies historie z wywracaniem auta na dach.
- Lorry
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
tak nie chodzi o PL tylko o tamte kraje
myślę że nie ma opcji żeby wyjechać i nie oddać deklaracji
myślę że nie ma opcji żeby wyjechać i nie oddać deklaracji