pol roku w afryce i w dyskotece
Moderator: Misiek Bielsko
pol roku w afryce i w dyskotece
witam
Siedzimy wlasnie w RPA po 5 miesiacach jazdy disco w dół wschodnim wybrzezem afryki.
zapraszam do poczytania i obejrzenia naszego bloga www.dunia.pl
Jakby ktos mial jakies pytania co do spraw praktycznych albo warsztatow landroverowych po drodze to chetnie sie podziele.
pozdrawiamy
natalia&pawel
Siedzimy wlasnie w RPA po 5 miesiacach jazdy disco w dół wschodnim wybrzezem afryki.
zapraszam do poczytania i obejrzenia naszego bloga www.dunia.pl
Jakby ktos mial jakies pytania co do spraw praktycznych albo warsztatow landroverowych po drodze to chetnie sie podziele.
pozdrawiamy
natalia&pawel
Pół roku w Afryce w Disko 300tdi
www.dunia.pl
www.dunia.pl
Re: pol roku w afryce i w dyskotece

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
i to jest faktycznie WYPRAWA 

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
wyprawa życia. Zazdroszczę i podziwiam.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
gratulacje
jaki budżet mieliście

jaki budżet mieliście

Chcialem jeszcze dodac skromnie,ze ZDJECIA MIAZDZA!

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
przede wszystkim gratuluje partnerki, ktora wytrzymuje trudy podrozy. ciezko znalezc taka w tych czasach 

-
-
Bardzo ciekawy blog z wyprawy. Dziękować
Już kończycie?

Już kończycie?
- SzczesnyLR
super
to moje marzenie ,od lat
w RPA mam rodzinę , jak by co

to moje marzenie ,od lat

w RPA mam rodzinę , jak by co

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- alibia1112
To już teraz wiem kto zgarnął 6 w lotto przy dużej komulacji
Pogratulować wyprawy
A u nas to nie jednemu bieszczady (ok 400km od nas) to drugi koniec świata i za daleko
Pozdrowienia z zimnej i zaśnieżonej Polski
U was to teraz chyba lato i upały

Pogratulować wyprawy

A u nas to nie jednemu bieszczady (ok 400km od nas) to drugi koniec świata i za daleko

Pozdrowienia z zimnej i zaśnieżonej Polski

U was to teraz chyba lato i upały

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

zdjęcia mistrzostwo , można poznać model aparatu
- adas bombowiec
Teraz kupi takiego i bedzie bedzie robil tak samo fajne zdjecia.

- Igor V8
-
Fantastyczna wyprawa
gratuluję
... tylko skąd Wy ludziska czas bierzecie na takie wyprawy ?

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

o tym samym właśnie pomyślałem.....Igor V8 pisze:Fantastyczna wyprawagratuluję
![]()
gratulacje

Wyprawa miodzio
Kurcze niby taki sam sprzęt stoi w garażu..........tylko z tą "resztą" potrzebną to trochę gorzej 

gg 3041301
- Igor V8
-
My tu budujemy potwory V8-siem ... szpeju montujemy sobie tonę ...
... a chłopaczyna obsranym Disco z kawałkiem stelażu do spania wyjechał sobie w pizdu ... na koniec świata
Jestem pod wielkim wrażeniem
... a chłopaczyna obsranym Disco z kawałkiem stelażu do spania wyjechał sobie w pizdu ... na koniec świata

Jestem pod wielkim wrażeniem

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
bo tak sie wlasnie jezdzi, a nie 4 akumulatory + 3 wyciagarki w tojocie za 0,7 mln
- Igor V8
-
To nie w tym problem ...kzh pisze:bo tak sie wlasnie jezdzi, a nie 4 akumulatory + 3 wyciagarki w tojocie za 0,7 mln
Nie jednego z nas stać finansowo na taki wyjazd , jednak czas wyjazdu zabija

Zam faceta który zbudował wypasionego Patrola z nowym TD42Ti ... wyposażył go we wszystko co było mu potrzebne
Zrobił podobną trasę ... po powrocie go sprzedał , był mu potrzebny tylko na tą jedną wyprawę

- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
@Natalia i Paweł - wciągnął mnie ten Wasz blog. Wyprawa rewelacja - gratulacje!!! Ale to jeszcze nie koniec przygody chyba? Pozdrawiam 

Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
przecież w takiej wyprawie to nie potrzeba full wypasów tylko chęci i czas. ale w tym Wyścigu Szczurów marne szanse
wyprawa mistrzostwo nie wiem jak z kasą ale ja z miłą chęcią bym się z nimi zamienił
wyprawa mistrzostwo nie wiem jak z kasą ale ja z miłą chęcią bym się z nimi zamienił
Gratuluję wyprawy
Bloga czytam od samego początku, to taki codzienny rytuał, sprawdzić czy coś nowego się pojawiło
Aż strach pomyśleć, że już dojechaliście... CO JA TERAZ BĘDĘ CZYTAŁ

Bloga czytam od samego początku, to taki codzienny rytuał, sprawdzić czy coś nowego się pojawiło

Aż strach pomyśleć, że już dojechaliście... CO JA TERAZ BĘDĘ CZYTAŁ

NISSAN PATROL Y 61, 6.5 TD V8
GG10114884

GG10114884
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
W dzisiejszych czasach 2 tygodnie wolnego trudno wygospodarować a co dopiero pół roku i jak Igor pisze nie o pieniądze tu chodzi ale o czas .Igor V8 pisze: To nie w tym problem ...
Nie jednego z nas stać finansowo na taki wyjazd , jednak czas wyjazdu zabija![]()
Wyprawa super śledziłem ją od początku na Landklinice .

Zdjęcia

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
generalnie co do czasu to trzeba było duzo i długo pracowac zeby uskładac
potem wywalczyc urlop bezplatny w moim przypadku, zwolnic sie z pracy w przypadku Natalii, zrezygnowac z wynajmowanej kawalerki, sprzedac stare meble z ikei, dywan, tv i wszystko co mielismy
bo zwyczajnie nie było gdzie tego przechowac. Tak wiec sa przyjemnosci ale i wyzeczenia, popowrocie trzeba bedzie zaczynac od nowa. Jeszcze miesiac przed nami a potem wracamy.
w disko przesadnie nie inwestowałem .. jest bagaznik, jest zdezak, jest zawieszenie OME, jest wlasnej roboty łóżko, 2 aku w tym jedna centra z ktorej chyba cały elektrolit juz wyciekł i jedna optima .. niestety szajs chiński pod tytułem separator T-MAX zdechł i mam juz tylko 1 aku. generalnie 2 aku sie super przydają jak sie na co dzien miekszka w aucie, do tego pare gniazdek rozsianych po aucie to super sprawa.
wyciagarka na wschodnia afryke jest bez sensu, za bardzo nie ma sie o co zaczepic
tu sa same krzaki.
ludzie tu w super wypasionych autach robia taka trase. widac tylko toyoty 78 albo 105 ewentualnie 80tki ... defy czasem , disko sporadycznie. ale to tzw. bogaci niemcy. glownie emeryci.
zasada jest taka ze im starsze auto tym mlodsi wlasciciele i odwrotnie
no i tak to
a szczescie do Partnerki mam, nie powiem, nie powiem ...
jak wrocimy to zorganizujemy jakis pokaz fot, to jak ktos z wawy i okolic to pogadamy na zywo, bo generalnie wszystkich strasznie zachecamy do takich wyjazdów, ludzie płaczą ze dzieci, ze rodzina, ze to sie tak nie da. a my juz pare razy ludzi z dziecmi spotkalismy, ostatnio rodzine holendrow z 3 prawie nastoletnich dzieci jadacych starym wozem strazackim mercedesa (nie unimog) .. matka az zmieniła obywatelstwo na RPA zeby miec prawo uczyc dzieci sama (bo bedac rok czy 2 w podrozy nie chodza do szkoły) bo w holandii sie nie da tak. generalnie dla chcacego nic trudnego.

w disko przesadnie nie inwestowałem .. jest bagaznik, jest zdezak, jest zawieszenie OME, jest wlasnej roboty łóżko, 2 aku w tym jedna centra z ktorej chyba cały elektrolit juz wyciekł i jedna optima .. niestety szajs chiński pod tytułem separator T-MAX zdechł i mam juz tylko 1 aku. generalnie 2 aku sie super przydają jak sie na co dzien miekszka w aucie, do tego pare gniazdek rozsianych po aucie to super sprawa.
wyciagarka na wschodnia afryke jest bez sensu, za bardzo nie ma sie o co zaczepic

ludzie tu w super wypasionych autach robia taka trase. widac tylko toyoty 78 albo 105 ewentualnie 80tki ... defy czasem , disko sporadycznie. ale to tzw. bogaci niemcy. glownie emeryci.
zasada jest taka ze im starsze auto tym mlodsi wlasciciele i odwrotnie

no i tak to

jak wrocimy to zorganizujemy jakis pokaz fot, to jak ktos z wawy i okolic to pogadamy na zywo, bo generalnie wszystkich strasznie zachecamy do takich wyjazdów, ludzie płaczą ze dzieci, ze rodzina, ze to sie tak nie da. a my juz pare razy ludzi z dziecmi spotkalismy, ostatnio rodzine holendrow z 3 prawie nastoletnich dzieci jadacych starym wozem strazackim mercedesa (nie unimog) .. matka az zmieniła obywatelstwo na RPA zeby miec prawo uczyc dzieci sama (bo bedac rok czy 2 w podrozy nie chodza do szkoły) bo w holandii sie nie da tak. generalnie dla chcacego nic trudnego.
Pół roku w Afryce w Disko 300tdi
www.dunia.pl
www.dunia.pl