.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: mongolia sierpien/wrzesien/pazdziernik 2013
Przeczytałem z rozdziawioną gębą.
Szacun za szczerość.
Szmal nawet mam, chęci i marzę o takiej wyprawie.
I wszystko mi pasi.
Cóż z tego jak w życiu nie wykołuje tyle wolnego.

Szacun za szczerość.
I wszystko mi pasi.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 5:44 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
robisz niezłą konkurencje tym co komercyjne wyjazdy robią 
tak jak juz wczesniej mowilem. Zawsze jestes o krok przed moimi pomyslami ktore dyskwalifikują mnie jako kompana. W 2013 pewnie nigdzie daleko nie pojade a kolejnym krokiem mialabyc wlasnie mongolia. Pewnie i tak nie zrobilibysmy calej trasy razem ale przynajmniej tam bysmy mogli. ja myslalem zrobic dwa twoje wyjazdy w jednym (wlaczyc w to ostatnie twoje rejony).
Strasznie malo czasu przeznaczasz na to.

tak jak juz wczesniej mowilem. Zawsze jestes o krok przed moimi pomyslami ktore dyskwalifikują mnie jako kompana. W 2013 pewnie nigdzie daleko nie pojade a kolejnym krokiem mialabyc wlasnie mongolia. Pewnie i tak nie zrobilibysmy calej trasy razem ale przynajmniej tam bysmy mogli. ja myslalem zrobic dwa twoje wyjazdy w jednym (wlaczyc w to ostatnie twoje rejony).
Strasznie malo czasu przeznaczasz na to.
-
-
Jeżeli dałoby się zweryfikować termin i trasę, to bym się pisał.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
a co? przykuli Cię do biurka łańcuchem?suzi4WD pisze:Przeczytałem z rozdziawioną gębą.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Ja nie pracuje sezonowo / dorywczo.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
tak jak większość ludzi, którzy jeżdżą
mazeniak też na etacie zapitala w fabryce
poza tym pracę można rzucić
czasem nawet trzeba
mazeniak też na etacie zapitala w fabryce
poza tym pracę można rzucić
czasem nawet trzeba

LR
LR
Byłem w bardzo trudnej sytuacji kiedy dostawałem tę pracę.
Ktoś bardzo uczciwie ze mną postąpił.
Teraz ja sie staram.
Nie wykołuje tyle urlopu.
Taka szansa może sie nigdy nie powtórzyć.
Trudno.
Na tak długo nie dam rady.

Ktoś bardzo uczciwie ze mną postąpił.
Teraz ja sie staram.
Nie wykołuje tyle urlopu.
Taka szansa może sie nigdy nie powtórzyć.
Trudno.
Na tak długo nie dam rady.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Bzdura, życie ciągle daje szansesuzi4WD pisze: Taka szansa może sie nigdy nie powtórzyć.

LR
LR
Damian pisze: poza tym pracę można rzucić
czasem nawet trzeba

przez pomysł z kaukazem nadal zasilam szeregi niepracujących

rzuciłem i mam się z tym dobrze.
tez nie chcieli dac 2 miesiecy urlopu mimo ze półtora mialem juz uskładane jako należny bieżący i zaległy.
taki już ten świat.
Teraz przynajmniej popracowalem nad sklejaniem zaległych filmow z wyjazdow, prezentacją zdjec i kupe innych oczekujących robót w domu.
Powoli zaczynam myslec o ponownej pracy. Bezstresowo trza podchodzić do życia

suzi4WD pisze:Przeczytałem z rozdziawioną gębą.
Szacun za szczerość.
I wszystko mi pasi.
super wyjazd, super format - jasne reguły

ale, no właśnie
7 tygodni - to se neda pane Havranek, a chcialoby się...
Mazeno, zazdroszczę, ja pomysłów mam sporo, chęci też, ale z czasem właśnie najgorzej, bo jakoś na te wyjazdy zarobić trzeba, a pomiędzy nimi też jakoś przeżyć i ledwo te 4 tygodnie wolnego dostaję (na propozycję 5 mój szef prawie zawału dostał
)
, czasem tylko jeszcze odwagi brak ...

i coraz bliżej tego pomysłu już jestemDamian pisze:poza tym pracę można rzucić
czasem nawet trzeba

Potwór potworny niezwykle wytworny ...
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
Wyjazdy na dwa miesiące, olewanie roboty
Jak Wy to robicie???
Podziwiam ale ja się jakoś tak przyzwyczaiłem że mam dom którego nie będzie chciał zabrać komornik bo zachciało mi się wyjazdu na ponad 2 miesice

Jak Wy to robicie???
Podziwiam ale ja się jakoś tak przyzwyczaiłem że mam dom którego nie będzie chciał zabrać komornik bo zachciało mi się wyjazdu na ponad 2 miesice

Panowie kredytobiorcy marne szanse na taki wyjazd. Tylko ktoś kto ma w tyłku dobra doczesne może sobie pozwolić na taki wyjazd. I oczywiście rolnik bo dużo czasu ma.
Normalnie.. ustawiam tak robotę odpowiednio wcześniej, żeby moja nieobecność nie była uciążliwa.. poza tym, nie jestem czyimś niewolnikiem, żebym sobie odmawiał wyjazdu, na który mogę sobie pozwolić finansowo.. ludzie się zatracają w tym wyścigu szczurów zapominając o rzeczach w życiu istotnych..blazey123 pisze:Wyjazdy na dwa miesiące, olewanie roboty![]()
Jak Wy to robicie???
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
U mnie, dopóki pracuję na etacie tu, gdzie pracuję, to nie do zrobienia - praca jest na okrągło, a ostatnio coraz więcej pracy przy coraz mniejszej ilości ludzi do jej obrobienia, dlatego też nie dostałam nigdy zgody na urlop bezpłatny i nie zanosi się na to w przyszłości.TomaszRT pisze: Normalnie.. ustawiam tak robotę odpowiednio wcześniej, żeby moja nieobecność nie była uciążliwa..
Dla mnie jedyna opcja to zmienić stan zatrudnienia
TomaszRT pisze:ludzie się zatracają w tym wyścigu szczurów zapominając o rzeczach w życiu istotnych..
Powyższe mnie nie dotyczy.piotrck pisze:Panowie kredytobiorcy marne szanse na taki wyjazd. Tylko ktoś kto ma w tyłku dobra doczesne może sobie pozwolić na taki wyjazd. I oczywiście rolnik bo dużo czasu ma.
Jestem przeciwny wyścigowi szczurów ale nie jestem również życiowym egoistą.
To oznacza że mam zobowiązania wobec ludzi dla mnie bliskich.
Dotyczy to również pracy - akurat tej pracy.
Świetny przykład antyPR-u
Ja bym nie pojechał
. Lubię jeździć "po swojemu", a nie być tylko świnką-skarbonką do rozbicia czy też mobilnym bankomatem na stacji benzynowej
Ale oczywiście doceniam, że kierownik wycieczki chce uniknąć ewentualnych niedomówień z potencjalną ekipą.

Ale oczywiście doceniam, że kierownik wycieczki chce uniknąć ewentualnych niedomówień z potencjalną ekipą.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
To nieładne ale szczerze zazdroszcze takiej roboty, którą można ustawić na 2 miesiące do przodu.TomaszRT pisze:Normalnie.. ustawiam tak robotę odpowiednio wcześniej, żeby moja nieobecność nie była uciążliwa.. poza tym, nie jestem czyimś niewolnikiem, żebym sobie odmawiał wyjazdu, na który mogę sobie pozwolić finansowo.. ludzie się zatracają w tym wyścigu szczurów zapominając o rzeczach w życiu istotnych..blazey123 pisze:Wyjazdy na dwa miesiące, olewanie roboty![]()
Jak Wy to robicie???
Ja nie pracuje u kogoś i wniosku o 2 miesięczny urlop nie musiałbym pisać

A gdzie on... ?blazey123 pisze:przypominam mamy kryzys![]()
![]()
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
Widać, kto MA kase...misman pisze:A gdzie on... ?blazey123 pisze:przypominam mamy kryzys![]()
![]()
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
Nie pojmuję, co Ci tu nie pasuje. Chciałbyś, żeby zabrał kogoś charytatywnie, tylko po to by miejsce w aucie zapełnić? Jak dla mnie sprawa jest bardzo jasno postawiona i chwała Mazeno za to. Chce ktoś się zabrać po kosztach to niech zapłaci tę swoją część kosztów, a jak nie chce płacić sam, to niech znajdzie sponsora, albo w domu siedzi.misman pisze:Świetny przykład antyPR-uJa bym nie pojechał
. Lubię jeździć "po swojemu", a nie być tylko świnką-skarbonką do rozbicia czy też mobilnym bankomatem na stacji benzynowej
![]()
![]()
Ja też wolę jeździć sama i po swojemu, ale gdybym miała zabrać kogoś do samochodu, to też bym wszystko dokładnie przeliczyła i podzieliła ile wypada na głowę.
Wybrałyśmy się ostatnio z kumpelą jej autem do Wiednia na weekend i też wszystkie koszty co do grosza podzieliłyśmy na pół, bo tak jest po prostu uczciwie.
- apede
-
- Kontaktowanie:
Ja jeśli bym jechał daleko czyimś autem, to bym jeszcze symbolicznie obiad postawił czy coś... auto się zużywa i dobija do następnego przeglądu. 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...