Iltis, Taro, Touareg, Tiguan
Moderator: Mroczny
-
Maniek

gościu o nicku Maniek juz mostów nie ma

coś będzie....
-
Zun
-

czyli juz zrobiles swap ? pochwal sie jak wyszedl

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

-
Maniek

autor: Maniek » sob lut 04, 2006 12:20 pm
jeszcze nie wyszedł ale powoli wychodzi - a mosty poszły bo przedni był awaryjnie potrzebny, a tylny poszedł, bo już miesiąc temu był sprzedany...a w temacie swapa sam jestem ciekaw jak wyjdzie bo efektu końcowego jeszcze nie ma - robi się...w ogólnym zarysie coś już tam wychodzi ale jeszcze nie zrobione ne gotowo - jak będzie zrobione i będzie jeździło

to na pewno się pochwalę...cierpliwości - sam jestem niecierpliwy

coś będzie....
-
DoktorKe70
- jestem tu nowy...

autor: DoktorKe70 » sob lut 04, 2006 12:43 pm
"bia to profi prawie nigdy nie siegaja do tego typu rozwiazan - czyt. nie wykorzystuja Trueno - zbyt drogo by to wychodzilo" i tu sie mylisz nie do konca zglebiles temat toyoty polecam aeu86.org a o obrobke cieplna pytam bo moze jednak ktos robil takie rzeczy jak skracanie polosi wlasnie w autach terenowych i niewiem tego jak to wyglada. PIsza na forach rozne rzeczy o wlozeniu silnika 20v tez pisali i kiedy to zrobilem okazalo sie ze nie jest to tak proste jak pisza. Ludzie pisza rozne bzdury. A jezeli chodzi o przystosowanie mostu nie jest to problem pospawac mocowania drazkow i amorow. Nastepna rzecz dlatego zrobilem corolle bo wyszlo duzo taniej i lepiej ( to auto jest stworzone do tego by sie scigac i latac bokami) niz kupic dresiarska beje.
NIe jestem terenowcem ale szukam tam czesci
-
Zun
-

DoktorKe70 pisze:"bia to profi prawie nigdy nie siegaja do tego typu rozwiazan - czyt. nie wykorzystuja Trueno - zbyt drogo by to wychodzilo" i tu sie mylisz nie do konca zglebiles temat toyoty polecam aeu86.org a o obrobke cieplna pytam bo moze jednak ktos robil takie rzeczy jak skracanie polosi wlasnie w autach terenowych i niewiem tego jak to wyglada. PIsza na forach rozne rzeczy o wlozeniu silnika 20v tez pisali i kiedy to zrobilem okazalo sie ze nie jest to tak proste jak pisza. Ludzie pisza rozne bzdury. A jezeli chodzi o przystosowanie mostu nie jest to problem pospawac mocowania drazkow i amorow. Nastepna rzecz dlatego zrobilem corolle bo wyszlo duzo taniej i lepiej ( to auto jest stworzone do tego by sie scigac i latac bokami) niz kupic dresiarska beje.
Znam dobrze ta strone. Jak juz wczesniej pisalem zajmowalem sie kiedys streetracingiem , a pozniej driftingiem. Zycze powodzenia w twoim projekcie. Radze tylko nie znizac sie do tego poziomu zeby nazywac bejce dresiarskimi ...... rozne rzeczy sie mowi o coroli (np. ze jest wiesniacka) ale jakos nikt tutaj nie okreslil twojego projektu wieśniackim. Jezeli bedziesz mial jeszcze jakies pytania w zwiazku z mostami , moze blokadami do nich to wal smialo. Odpowiemy tym razem rzeczowo i sucho , bez zbednych dopowiedzen.
Świszcząca Suka Stage I

-
Bezimienny
- jestem tu nowy...

autor: Bezimienny » ndz lut 17, 2008 1:04 pm
Jestem nowy więc witam i od razu chciał bym zadać pytanie chodzi o to że mój tata ma vw taro 2.4 disel z napędem 2wd (dokładniej na tył) nie jest tym samym taro co inne, jest jakby mniej rasowy i ma koła na 5 śrub a nie sześć i oto chciał bym zapytać bo mój tata chciał by kupić nowe koła(np. alufelgi) i nie wiemy dokładni jakie by pasowały np. od golfa, vw transportera itp prosił bym o odpowiedź.
-
Zun
-

Bezimienny pisze:Jestem nowy więc witam i od razu chciał bym zadać pytanie chodzi o to że mój tata ma vw taro 2.4 disel z napędem 2wd (dokładniej na tył) nie jest tym samym taro co inne, jest jakby mniej rasowy i ma koła na 5 śrub a nie sześć i oto chciał bym zapytać bo mój tata chciał by kupić nowe koła(np. alufelgi) i nie wiemy dokładni jakie by pasowały np. od golfa, vw transportera itp prosił bym o odpowiedź.
to dalej toyota , z tym ze 2wd - toyota hilux 2wd. Od takiej musialbys szukac felg. O ile mnie pamiec nie myli to rozstaw srub jest podobny do toyotowskiego na 5 srub - ale nie dam sobie za to nawet paznokci obciąć

Świszcząca Suka Stage I