diesel 1.6 do syncro
Moderator: Mroczny
diesel 1.6 do syncro
Witam. Mam pytanko. Czy ktoś próbował do golfa II syncro wstawić diesla? Kiedyś na allegro był wystawiony taki samochód, więc chyba można to zrobić. Ale diesel ma całkiem inne (odwrócone) sprzęgło. Czy trzeba wymienić koło zamachowe? Czy obudowa skrzyni syncro pasuje do diesla?
Różne diesle teraz vitara tdi.
Re: diesel 1.6 do syncro
Nie wiem jak to jest z tymi elementami o ktore sie pytasz , ale powiem o innej rzeczy - ten samochod nei bedzie chcial jezdzic . Jechalem ostatnio taka zmota , tylko ze z silnikiem 1.9 diesel . PorażkaFaja pisze:Witam. Mam pytanko. Czy ktoś próbował do golfa II syncro wstawić diesla? Kiedyś na allegro był wystawiony taki samochód, więc chyba można to zrobić. Ale diesel ma całkiem inne (odwrócone) sprzęgło. Czy trzeba wymienić koło zamachowe? Czy obudowa skrzyni syncro pasuje do diesla?
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Tak ale kolega mowi o silniku 1.6 i to wolnossacym ....raffik pisze:Mam Passata Syncro 1,9 Td 110KM i nie narzekam
nie ma takiej mocy jak bym sobie życzył , ale w cztery osoby i trzy psy można jechać praktycznie bez problemu
@Raffik , dzieki za szybka przesylke Mopara do lsd

Świszcząca Suka Stage I

dobre 1.9 tdi bedzie cieszylo przyjemna jazda i spokojnie pociagnie ten sprzet - najlepiej wersja ponad 100 konna ( a wogole najelpiej wersja 130 koniFaja pisze:Żeczywiście tak napisałem, ale jakbym się zdecydował na taką przeróbkę to oczywiście szukałbym silnika td lub tdi.

Świszcząca Suka Stage I

-
-