gumka iglicy w K131

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

garry
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

gumka iglicy w K131

Post autor: garry » wt sie 10, 2004 1:00 pm

Rzeczona gumeczka... czy co to jest za cudo, które uszczelnia tą iglicę... rozpękła mi się ze starości i pytanie czym to zastąpić? Gdzie dostać taki drobiazg, czy możliwa jest wymiana samej gumki (bo jak na nią patrzyłem to strach to dotknąć) czy trzeba razem z iglicą a może cały zawór, jest może jakiś polski odpowiednik, w najgorszym razie może cały zawór wymienić tylko od czego podejdzie?

Adampio

Post autor: Adampio » wt sie 10, 2004 1:19 pm

Ja radzilbym wymienic caly zaworek albo iglice (nie pamietam dokladnie). Sa jakies podukcji wloskiej bo mi wymieniali na Szarych Szeregow (DC), jak mi na postoju zalewal sie silnik mimo dobrego stanu w/w gumki. Iglica zaworka jest cala plastikowa z takim drucianym palączkiem na języczek od plywaka.

garry
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: garry » wt sie 10, 2004 1:38 pm

Mi jak padło pierwszym razem to przełożyłem z gaźnika K129 cały zaworek i było git... przez dwa tygodnie, bo ten gaźnik długo leżało w skarbcu nie używany i gumeczka też była mocno zmęczona. Jutro będę w Wrocławiu to spytam u tych złodziei na Hallera może będą mieli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”