Oponki maxi crossy jaki rozmiar?
Moderator: Student
Oponki maxi crossy jaki rozmiar?
Witam.245x75*16 maxi cross nadają się na mosty z uaza. Mosty ze 100% blokadami silnik skrzynia bmw 1.8 140km reduktor samurai lub jimny. Martwie się zę mosty mogą nieprzetrwać tego jakie jest wasze zdanie na ten temat. Pozdrawiam
Re: Oponki maxi crossy jaki rozmiar?
jak lekkie auto np rama i buda samurai to strzymaja
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Myśle że cała konstrukcja będzie ważyć ok 650 do max 750kg. Do tego zapomniałem dodać przedni most zaspawany będzie wyłączany na reduktorze i sprzęgielkach podczas jazdy po lekkim terenbie lub drodze. Tył 100% blokada z możliwosćią wylączenia. Pozdro
ja się nie znam ale powiem tak... 140KM, 0% blokad, taki sam wymiar opon, tylko waga dwa razy większa i przy katowaniu most zmielony w drobny mak, trzeba uważać, a przy blokadach to może dokup jeszcze kilka mostów
albo jeździj rozważnie

no wlasnie - sie nie znasz
ja mam 2 razy ciezsze auto, opony duzo wieksze 33x12,50 i do tego motor tez wiekszy i jeszcze mostu nie upierdzielilem - choc w moim przypadku to akurat juz dawno powinien pierdzielnac i zapewne w koncu pierdzielnie.
Chlopaki pchaja do samurajow i sie dobrze tam sprawdzaja (takze przy zaspawanym przednim dyfrze) i do tego rozstaw wiekszy:)2

ja mam 2 razy ciezsze auto, opony duzo wieksze 33x12,50 i do tego motor tez wiekszy i jeszcze mostu nie upierdzielilem - choc w moim przypadku to akurat juz dawno powinien pierdzielnac i zapewne w koncu pierdzielnie.
Chlopaki pchaja do samurajow i sie dobrze tam sprawdzaja (takze przy zaspawanym przednim dyfrze) i do tego rozstaw wiekszy:)2
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- piotrek_uaz
Duzo suzuk jezdzi na mostach UAZa i ludzie sobie chwala.ostry11 pisze:Myśle że cała konstrukcja będzie ważyć ok 650 do max 750kg. Do tego zapomniałem dodać przedni most zaspawany będzie wyłączany na reduktorze i sprzęgielkach podczas jazdy po lekkim terenbie lub drodze. Tył 100% blokada z możliwosćią wylączenia. Pozdro
Sory ze od razu wytykam CI bledy, ale nie rob 100% na przednim moscie, bo w terenie nie bedziesz mogl skrecac na obu napedach. I bedziesz mial akcje taka - lekki trawers ze skretem - auto wjezdza pod gore, ale musisz lamac sie w skrecie na 20 razy.
W przednim moscie blokada musi byc rozlaczana. Tyl moze byc na sztywno permanentnie, ale tez wtedy jest zmniejszony skret.
Lepiej powiedz nam jak ta wage chcesz uzyskac

Przy 750 kilo to raczej nie powinno mielic mostow.
Ale jakby nie liczyl to przy takiej konfiguracji wychodzi tona albo i lepiej.
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

Długie pagiero osobówka

no jak to, napompuje te maxi crossy helempiotrek_uaz pisze: Lepiej powiedz nam jak ta wage chcesz uzyskac![]()

to znana terenowa sztuczka
-
A mam takie pytanko coby nie zakładać nowego tematu czy kola 16 '' z tymi oponami po założeniu do uaza ( wsio oryginał nic nie podcinane ) nie będą obcierać o resory przy skręcie

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
co do resorów to wszystko zalezy od felgi
co do podcinania to wszystko bedzie na styk - ale moze sie okazac ze trzeba bedzie lekko ciac
co do podcinania to wszystko bedzie na styk - ale moze sie okazac ze trzeba bedzie lekko ciac
-
Cholipcia chciałem właśnie uniknąć podcinania a jakby tak resorki trochę wyżej klepnąć to nie pomogło by 

nie bo tym sposobem troche podniesiesz samochod i bedzie jedynie wiekszy skok co oznacza ze opone tez potarga o ranty nadkoli
przy tych rozmiarach opon wystarczy jedynie mala kosmetyka
przy tych rozmiarach opon wystarczy jedynie mala kosmetyka

-
Ok wszystko się okaże po założeniu a felgi od gaza69 są-oryginalne ( podobno
) może się schowają ale przy skręcie to faktycznie może być dramat 

uuuuu - z gaziora to bedzie dramat 

-
Witam ponownie.Dzisiaj założyłem kola i rewelacja nic nie obciera ( mam ograniczniki ) może dlatego że są trochę zjechane ale nie obcierają o resor ani o amor
ani nawet o rant błotnika ale to przy spokojnej jeżdzie .Jak będzie dalej opisze wkrótce