Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic co ma UAZ 452 ?
Moderator: Student
Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic co ma UAZ 452 ?
Szukam informacji na temat tego autka, jest nieśmiały plan zakupu takiego ustrojstwa i przerobienia na ekspedycyjne dla 6 osób na wyjazd na Kaukaz. Chętnie pogadam z kimś kto ma takie cudo.
Re: Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic co ma UAZ 452 ?
Od razu kup zestaw malego majsterkowicza i sporo browarow - przydadza sie na dlugie zimowe wieczory w garazu. 

-
-
Najlepiej cała palete niech ci przywiozą cięzarówką , mnie przy blacharce trafia zostaje się tylko zalewac

Krzysiek
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:45 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
no rozumiem że mam tylko jednego posta ale namiar możesz dać przecie nie będę go nękał ... jak będzie chciał to mi powie co myśli o tym palnie a zależy mi na takiej wiedzy bo wanny nie są tak tanie żeby ryzykować.
-
-
W samym Krakowie to już praktycznie żadnych uazów nie ma. Nie liczę pomników gdzieś po garażach pochowanych w wiekuistej odbudowie.
witam ja mam to cudo i moge coś powiedzieć pojazd jest tej samej jakosci co zwykły uaz ale trzeba go nieco przygotowac jeśli się go nie katuje to będzie jeżdził i jeżdził je.sloi ma sie jakieś pojęcie i cierpliwość można wszystko naprawić jeśli będę miał czas to odpisze na wszystkie pytania pozdr i czołkiem
W samym Krakowie jest jeszcze trochę Uazów. Ja bardzo często widuje 2 szmaciaki, jednego ma pan w wieku ok 70 lat i eksploatuje go dzień w dzień. Ogóry, nie licząc mojego też są, jeden śmiga w okolicach alej. Jest również wiertnica, no i oczywiście te które mają być reanimowane...
Masz pytania to pytaj...
Masz pytania to pytaj...

Gaz 69 /rsM1 - 1972 rok, w pamięci: UAZ 3741 - rok 1995, Luaz 969M - rok 1990
- romanowicz_z3 car469b
wieprzowina pisze:W samym Krakowie to już praktycznie żadnych uazów nie ma. Nie liczę pomników gdzieś po garażach pochowanych w wiekuistej odbudowie.
Nie siej defetyzmu

Pozdrawiam

Tzarrr!!
- cordoba_2004
-
znaczy się UAZ jako wyprawówka mhm 

Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
-
-
Remont uaza dłuższy niż pół roku zwykle kończy się sprzedażą rozbabranego flaka po osiągnięciu dojrzałości emocjonalnejromanowicz_z3 car469b pisze:wieprzowina pisze:W samym Krakowie to już praktycznie żadnych uazów nie ma. Nie liczę pomników gdzieś po garażach pochowanych w wiekuistej odbudowie.
Nie siej defetyzmuUaz w remoncie ma mniejsze spalanie
ostatnio w Krakowie widziałem po 2 gaziki i uazy niedaleko jest nawet Luaz w ciągłym użyciu.
Pozdrawiam

PS
Poznikały wszystkie okoliczne uazy, jedynie puchy z geofizyki jeszcze widuję czasem.
- romanowicz_z3 car469b
wieprzowina pisze: Remont uaza dłuższy niż pół roku zwykle kończy się sprzedażą rozbabranego flaka po osiągnięciu dojrzałości emocjonalnej
PS
Poznikały wszystkie okoliczne uazy, jedynie puchy z geofizyki jeszcze widuję czasem.
Powszechność zbrodni nie jest jej uzasadnieniem

a 452 na Kaukaz to moim zdaniem dobry wybór

pozdrawiam
Tzarrr!!
- dmuchawiec
-
mazeno Ci napisał co wpisac w szukajkęDawidc pisze:no rozumiem że mam tylko jednego posta ale namiar możesz dać przecie nie będę go nękał ... jak będzie chciał to mi powie co myśli o tym palnie a zależy mi na takiej wiedzy bo wanny nie są tak tanie żeby ryzykować.

łatwo znaleźć ogłoszenie o sprzedaży, nawet archiwum starej listy się w necie uchowało
wanna fajna jako autobusik-balangowóz, w środku ciepło i sucho, siedzi się za kólkiem jak w autobusie,
wannienki są szersze i mniej zwrotne niz 469, blacha gnije tak samo,
mnie została korba, dodatkowa nagrzewnica i dekielek na sprzęgiełko - dłuższy, służył jako stopień

a w krk uazy jeżdżą, jest dobry mechanik, diler części na giełdzie
pzdr
Hilux Surf KZN130 '93
Uaz 315126 '87
Uaz 315126 '87
no i popsules cala zabawe.
ech, ci nowi...
ech, ci nowi...
W okolicach myślenic tj około 30km od krakowa naliczyłem 10sztuk uazów z czego 8 jest napewno w ciągłym użyciu blaszanki nie ma żadnej niestety
czarne matowe "ZUO" z turbodieslem
-
-
aaa na południu od krk owszem widuje się
Już raz część forum się uazami na kaukaz wybierała

Już raz część forum się uazami na kaukaz wybierała

-
-
Uaz przy podróży w tamtym kierunku to dobry pomysł pod warunkiem że argumentem wyboru nie jest golarstwo. J.Hugo-Bader zjeździł uazem nie-puchą były ZSSR co opisał w "Białej gorączce" ale przygotowanie jego uaza kosztowało parę lat temu coś dwadzieściaparę tysi a i tak się psuł. A do tego jemu chodziło bardziej o wtopienie się w otoczenie.
Jeśli ekipa 6 osobowa myśli realnie o takiej wyprawie to sensownie jest nabyć 2 podobne wynalazki po tysiaku/sztuka
http://allegro.pl/item1163823497_lada_2 ... lecam.html
i oboma pojechać
będzie taniej w zakupie, taniej w eksploatacji, wygodniej, szybciej, bezpieczniej. W razie czego jeden pociągnie drugiego. A w razie totalnego wybuchu jednego, można zapakować się do drugiego i jakoś dokulać.
Obserwując buisnessmanów ze wschodu jeżdżących na handelek tym cudem, nie mają one chyba dachowych ograniczeń ładunkowych.
Jeśli ekipa 6 osobowa myśli realnie o takiej wyprawie to sensownie jest nabyć 2 podobne wynalazki po tysiaku/sztuka
i oboma pojechać
będzie taniej w zakupie, taniej w eksploatacji, wygodniej, szybciej, bezpieczniej. W razie czego jeden pociągnie drugiego. A w razie totalnego wybuchu jednego, można zapakować się do drugiego i jakoś dokulać.
Obserwując buisnessmanów ze wschodu jeżdżących na handelek tym cudem, nie mają one chyba dachowych ograniczeń ładunkowych.

- romanowicz_z3 car469b
wieprzowina pisze:Uaz przy podróży w tamtym kierunku to dobry pomysł pod warunkiem że argumentem wyboru nie jest golarstwo. J.Hugo-Bader zjeździł uazem nie-puchą były ZSSR co opisał w "Białej gorączce" ale przygotowanie jego uaza kosztowało parę lat temu coś dwadzieściaparę tysi a i tak się psuł. A do tego jemu chodziło bardziej o wtopienie się w otoczenie.
i oboma pojechać
Zgadzam się z tą ładzianką! Dobry pomysł. Gdzieś był opis wyprawy studentów dojechali do Pakistanu oplem kadetem za tysiaka.
Bader kupił co mu doradzili. Wypadło na Andrieja - jak sam mówisz - dojrzał emocjonalnie - i generalnym remoncie postanowił sprzedać

Tzarrr!!
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Dzisiaj rana pod Macro w Krakowie widziałem ładnego ogóra (nawet z dziecięcym fotelikiem)- miał naklejki moto Ukraina czy coś w ten deseń. Wyglądał nieźle 

Panowie nie straszcie chłopaka czy ma mieć łatwiej niż posiadacze ruskiej techniki mósi mieć świadomość że trzeba umieć sobie poradzić samemu jedziesz pomalutku naprawiasz jedziesz i dojedziesz napewno sie gdzies dojedzie a na takie jechanie to tylko ogórek ja mam i jezdżę sobie i naprawiam i jeżdze nie wiem czy bym sobie chciał na coś zamienić No może na czołg z napędem elektrycznym i elektrownią
,
UAZ wymaga umiejętności radzenia sobie w życiu
A propos a inne samochody zepsują sie i nie działają a uazy zepsują sie i tak dojadą

UAZ wymaga umiejętności radzenia sobie w życiu

A propos a inne samochody zepsują sie i nie działają a uazy zepsują sie i tak dojadą

....moge Ci coś podpowiedzieć w sprawie "ogórka 452", jako dawny, wieloletni jego użytkownik
konkrety na PW http://img267.imageshack.us/img267/4609/p1010116e.jpg

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
Fajnie że mój pomysł tak was poruszył:) Dzięki za zainteresowanie tematem.
Dla mnie idealnie by było jakby się udało podpiąć pod kogoś kto ma taką zabawkę i pojechać z nim jak będzie jechał się nią pobawić ...
Na razie ciężko mi się pytać o konkrety ale parę pytań jest:
1) CENA - czy ta fura musi być taka droga? Jak na razie widzę tylko oferty na allegro od 7-9 000 co jak na 30 latka ze słabym nie ekonomicznym silnikiem jest chyba za dużo.
2) SILNIK- na allegro widzę oferty z tymi słabszymi 2,4l raczej nie chcę wkładać nieoryginalnego silnika ale ten mocniejszy by się chyba przydał? Gdzie taki zdobyć i ile kosztuje?
3) MOSTY - wyczytałem o Afganach - podejdą?
4) BLACHA - czy tam jest jakaś fajna blacha pozwalająca się łatwo i dobrze spawać?
No i w ramach marzeń fotka mojego ideału
Dla mnie idealnie by było jakby się udało podpiąć pod kogoś kto ma taką zabawkę i pojechać z nim jak będzie jechał się nią pobawić ...
Na razie ciężko mi się pytać o konkrety ale parę pytań jest:
1) CENA - czy ta fura musi być taka droga? Jak na razie widzę tylko oferty na allegro od 7-9 000 co jak na 30 latka ze słabym nie ekonomicznym silnikiem jest chyba za dużo.
2) SILNIK- na allegro widzę oferty z tymi słabszymi 2,4l raczej nie chcę wkładać nieoryginalnego silnika ale ten mocniejszy by się chyba przydał? Gdzie taki zdobyć i ile kosztuje?
3) MOSTY - wyczytałem o Afganach - podejdą?
4) BLACHA - czy tam jest jakaś fajna blacha pozwalająca się łatwo i dobrze spawać?
No i w ramach marzeń fotka mojego ideału

..cel sobie wytyczyłeś /patrzę na fotkę/, dobry cel.....powodzenia 

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
-
...no i jednocześnie potwierdziłeś że do d..y się wybierasz.
Nie zapomnij o lakierze metalik i alusach.

Nie zapomnij o lakierze metalik i alusach.

Kilka osób już wypowiadało sie na temat opon do wyprawy w głab rosji. Ja popieram ich zdanie że jak jechać to na oryginalnych kolach. W razie zniszczenia opony gdzieś zawsze znajdziesz odpowiednik, a z "amerykańskimi" oponami raczej było by trudniej
czarne matowe "ZUO" z turbodieslem