Tarczowe na tył
Moderator: Student
Tarczowe na tył
Pytanko od czego można dobrać zaciski do tarczówek na tylną oś ale tak żeby były z ręcznym na linkę ?
Może ktoś już przerabiał ten temat .
Monterey
Re: Tarczowe na tył
Też jestem ciekawy czy jest jakaś opcja,ja bym chętnie coś zmotał do moich afganów?
Jak zrezygnujesz z recznego to masz adaptery za 200 na alledrogo na zaciski od poldolota + tarcze od vitarySroka pisze:Też jestem ciekawy czy jest jakaś opcja,ja bym chętnie coś zmotał do moich afganów?
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
- chester 469
-
Ręczny orginalnie jest na wale napędowym wiec spokojnie zestaw podany wyżej możesz montować a ręczny i tak będziesz miał
ZJ 97r 5.2 V8 b+gaz sek. lift 2.5" BFG AT 31"
Uaz 469 b+g lift Simex 33"
Uaz 469 b+g lift Simex 33"
Na przodek do afganów też pasują te adaptery z tarczami od vitary i zaciskami poloneza?Jak zrezygnujesz z recznego to masz adaptery za 200 na alledrogo na zaciski od poldolota + tarcze od vitary
Coś się chyba tarcza kotwiczna różni. Piszę tak ponieważ kolega chciał do afganów tarcze kotwiczne od zwykłych i coś mu nie podeszły więc mi je odsprzedał. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Ja właśnie nie mam ręcznego na wale ( inna skrzynia ) i dlatego potrzebuję zaciski z ręcznym na tył ? Wiec moze komuś się jednak obiło o ucho.
Zapomniałem wspomnieć że to wszystko również do afganów ale to nie ma znaczenia. Ważne jest od czego taki zacisk by podszedł .
Będę wdzięczny za konstruktywne podpowiedzi.
Zapomniałem wspomnieć że to wszystko również do afganów ale to nie ma znaczenia. Ważne jest od czego taki zacisk by podszedł .
Będę wdzięczny za konstruktywne podpowiedzi.
Monterey
Sa takie same 

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Mam taki zestaw:tarcze vitara, tłoczki fiat 125p tył z jarzmami od poloneza jarzma lekko podrzeźbione żeby weszły na tarcze,wężyki pasują od 126p przewody hamulcowe dorabiane we własnym zakresie korektory siły hamowania z cinqecento po jednym na każdy zacisk linka od 125p oryginał po skróceniu,tarcza kotwiczna z allegro do zacisków polonez lucas sprzedający polecał o grubości 6mm
mimo iż chciałem 8mm (takie mam z przodu) brakło tych 2mm i trzeba było podkładać.
Hamują słabiej niż przód i nawet na śliskim tył nie wyprzedza przodu.
Jestem zadowolony z tego patentu
mimo iż chciałem 8mm (takie mam z przodu) brakło tych 2mm i trzeba było podkładać.
Hamują słabiej niż przód i nawet na śliskim tył nie wyprzedza przodu.
Jestem zadowolony z tego patentu
Dzieki wielkie , to jest jakiś pomysł; a najwazniejsze że dobrze robi.
Ja znalazłem od golfa 3 czy 4 zobacze jeszcze jak z korektorem i napewno się wnioskami podzielę.
Ja znalazłem od golfa 3 czy 4 zobacze jeszcze jak z korektorem i napewno się wnioskami podzielę.
Monterey
Jak dasz tarcze z Vitary bądź Łady o grubości 10mm (niewentylowane), to powinny podejść zaciski od Forda Scorpio, Hondy Accord/Civic, Suzuki Swift GTi. Bez problemu powinieneś również dopasować zaciski ze starych Polonezów/Fiatów ze starym typem hamulców (przed Lucasem) - tanie, sprawdzone, ale mnie w nich nie przekonuje to, że zacisk pływa po nieosłoniętych blaszkach.cezii pisze:Pytanko od czego można dobrać zaciski do tarczówek na tylną oś ale tak żeby były z ręcznym na linkę ?
pzdr, W
Ostatnio zmieniony ndz gru 26, 2010 10:35 pm przez Wilku, łącznie zmieniany 1 raz.
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
http://www.pultusk4x4.org
czy nie lepiej zamontowac hamulec reczny hydrauliczny? pompa dedykowana do takiego hamulca na allegro chodzi po 149 zl.
W moim uazie z tylu sa tarczowki z zaciskiem od fiata cinquecento. Te zaciski tak samo jak od poloneza pasują pod sprzedawane na aukcjach tarcze kotwiczne.
W moim uazie z tylu sa tarczowki z zaciskiem od fiata cinquecento. Te zaciski tak samo jak od poloneza pasują pod sprzedawane na aukcjach tarcze kotwiczne.
Tylko czy wajcha z pompą wystarczy, żeby zrobić ręczny hydrauliczny? Bo mi się zdaje, że niezbędne będą dodatkowe zaworki bądź zaciski. Niektórzy robią sobie zawór w kabinie na przewodzie do tylnych hamulców. Po wciśnięciu nożnego hamulca wystarczy zakręcić zawór, żeby "ręczny" trzymał. Tanie, proste, skuteczne. Ale chyba tylne zaciski z mechanizmem ręcznego bardziej do mnie przemawiają. Zaciski tylne kompletne z FSO starego typu kupiłem na złomie za 60pln. Klocki do tych zacisków chodzą po 20-30pln. Zestawy naprawcze też są za grosze.norka pisze:czy nie lepiej zamontowac hamulec reczny hydrauliczny? pompa dedykowana do takiego hamulca na allegro chodzi po 149 zl.
pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;