Chyba ciekawa propozycja
Moderator: Student
-
-
Re: Chyba ciekawa propozycja
Mam też 89 szybę dzieloną,ale ma jeszcze takie dziwne ustrojstwa wskażnik paliwa z lampą rezerwy,na desce rozdzielczej lampkę sygnalizacyjną włączonego hamulca nożnego, biegu wstecznego i światła cofania, ręcznego ale to pewnie też inne mają dwie szybkości wycieraczek i gaźnik dwugardzielowy bez okienka.
Widać montowali jak leciało.
Na wyposażeniu ma korbę towotnicę ręczną klucz do włączania przedniego napędu sprzęgiełka i duży do osłon, klucz do świec kombinerki wielkie i solidny śrubokręt i trochę płaskich w tym rozmiar 12 podnośnik hydrauliczny chyba 12 ton ale nie wiem czy oryginalny.
Widać montowali jak leciało.
Na wyposażeniu ma korbę towotnicę ręczną klucz do włączania przedniego napędu sprzęgiełka i duży do osłon, klucz do świec kombinerki wielkie i solidny śrubokręt i trochę płaskich w tym rozmiar 12 podnośnik hydrauliczny chyba 12 ton ale nie wiem czy oryginalny.
Edgar z Gór.
-
-
- Kontaktowanie:
Właśnie ja odnośnie lampek ja mam pięc sztuk i nie wiem od czego a w instrukcji są tylko trzy ciśnienia , kierunkowskazów, wody a pozostałe dwie to nie wiem bo nie działają.
-
- jestem tu nowy...
Podobno jest to wersja eksportowa
.Miękkie siedzenia z lepszej skóry, kontrolka hamulca ręcznego, skórzane wyciszenie podłogi (osłony nad skrzynią biegów), dywaniki welurowe itp.Anegdota:Pierwszy właściciel, pasjonat marki po przyjeździe z salonu wymontował silnik i rozłożył na części.Twierdził,że jak poskłada "po swojemu" to dłużej pochodzi
.

U mnie tylko kontrolka ręcznego jest z podanych rzeczy. I gaźnik bez okienka - wkurza brak okienka czasami.
Masz nie sprawnego UazaKasza-k33 pisze: a pozostałe dwie to nie wiem bo nie działają.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
-
-
Wersja eksportowa to chyba nie jest ale skóra na siedzeniach radziecka, cos miedzy dermą a skayem ale cała i pali w dupę jak postoi na słońcu, plus ekstra wyposażenie zapalniczka i popielniczka na desce .
Lampek na desce jest pięć,żółta ciśnienie oleju gaśnie po uruchomieniu silnika, druga ręczny hamulec świeci jak chce ale świeci.trzecia nożny hamulec, czwarta sygnalizuje włączony wsteczny bieg i piąta cos sygnalizuje ale nie pamiętam teraz co ale działa. Sygnał chwilowo działa z przycisku dodatkowego bo za pierona nie mogłem zdjąć koła kierownicy a tam cos padło.
Może ktoś ma sposób jak zdjąc koło kierownicy aby go nie uszkodzic.
Walenie młotkiem gumowym nie skutkowało.
Lampek na desce jest pięć,żółta ciśnienie oleju gaśnie po uruchomieniu silnika, druga ręczny hamulec świeci jak chce ale świeci.trzecia nożny hamulec, czwarta sygnalizuje włączony wsteczny bieg i piąta cos sygnalizuje ale nie pamiętam teraz co ale działa. Sygnał chwilowo działa z przycisku dodatkowego bo za pierona nie mogłem zdjąć koła kierownicy a tam cos padło.
Może ktoś ma sposób jak zdjąc koło kierownicy aby go nie uszkodzic.
Walenie młotkiem gumowym nie skutkowało.
Edgar z Gór.
Spróbuj zdjąć koło kirownicy za pomocą ściągacza,powinno puścić.Powodzenia
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
Ja widziałem jak fachowiec zdejmując kierownicę, po odkręceniu nakrętki/śruby mocującej, uderzał ją rękoma jakby chciał ją nabić. Nie potrzebował ani młotka ani ściągacza. Było to w LT i całkiem szybko mu zeszła.

Balu-Balu pisze:Masz nie sprawnego UazaKasza-k33 pisze: a pozostałe dwie to nie wiem bo nie działają.![]()
Nie boisz się nim jeździć
![]()
![]()

Kolega ma sprawnego i dla tego nie jeździ

Jako fachowiec jestem dupa ale jako dupa to jestem fachowiec 

Ej, to nie tak.
Jest jeszcze na warsztacie i w tym roku wyjedzie na pewno

Balu Balu a czy ten kolega co tak zdejmował kierownicę ma jeszcze z przodu wszystkie zęby?
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998

Justysia pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
Kolega ma sprawnego i dla tego nie jeździ![]()
![]()
szkoda mu
Czy Wy piszecie jeszcze o Uazie? Bo jakoś wyczuwam podteksty damsko-męskieBalu-Balu pisze:Ej, to nie tak.![]()
Jest jeszcze na warsztacie i w tym roku wyjedzie na pewno
![]()

Chyba, że jestem już do tego stopnia zboczony

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
zippo68 pisze: Czy Wy piszecie jeszcze o Uazie? Bo jakoś wyczuwam podteksty damsko-męskie![]()
Chyba, że jestem już do tego stopnia zboczony![]()
Tak o Uazie

-
-
Ta piąta to od migaczy sprawdziłem, pozostałe jak pisałem wcześniej.Nie wiem czy do końca orygnalne czy ktoś poprawał regulator napięcia jest tez inny podobny jek w F-125.Kierownice zdejmował fachman ale w końcy dał spokój i sygnał jest nie zaleznie podłączony na desce, nie przeszkadza w końcu na tym się nie jeżdzi.
Edgar z Gór.