zgadza się, tyle że słup wody musiałby mieć ok 10 albo i więcej metró nie chce mi się liczyć

Moderator: Student
niby nie ale nie wiem jaki masz silnik jak S-21 to te silniki generalnie są do wody w moim przekonaniu liche. Kumpel ma taki w Gazie i w wodzie klęka mimo wielu tub silikonu i takich samych przewodów jak u mnie w uazie. średnice rury mam 75mm. przy takim zabezpieczeniu jak piszesz powinieneś jeździć śmiał po wodzie takiej że przedniaa maska jest w wodzie chociasz z tym silnikiem żuka niewiadomo. jeszcze jedno-jak woda jest bardzo głęboka to luzuję pasek klinowy tak bardzo że wentylator nie chodzi. masz wtedy znacznie miejsze opory w wodzie i wentylator nie rzuca wszędzie wody. i jeszcze jedna sztuczka wjeżdżam w głęboką wodę nieraz tyłem!!!!!!!!! nie idzie tak woda na silnik no i siły więcej bo bieg wsteczny wolniejszyzaq pisze:Czyli jak mam snorkel, porządną instalacje, cewkę w środku, aparat zapłonowy uszczelniony, bagnet zabezpieczony, odpowietrzenia reduktora, skrzyni i mostów, pompy hamulcowej, to nie powinienem się bać wody (no w granicach rozsądku)?? A tak na marginesie, to jaka powinna być średnica rury snorkela?
Jezu... moze niech go oddadzą do domu dziecka czy cos...wojtak4 pisze:Nie chce mi sie cisnienia badac, zobacze, ale moc mial tak jak mial wiec powinno byc ok. Moze mi sie zdaje. Ale co do L200 to naprawde super prezent dla rodzicow. Ale oni sie juz przyzwyczaili do niego, jakies pol roku temu zatarl Toyote Corolle, z 2 lata temu nowy ciagnik ze skarpy spierniczyl, teraz L200. :d
Tak z czystej ciekawości: to istnieją niewkręcane ?Marci pisze:
w l200 to silnik kaplica jak wtryskiwacze wywaliło z głowicy a są tam wkręcane, więc troszke
Snorkel - film z plywajacym autkiem (click)tieri pisze:wszystko sie da jak sie czlowiek postara to i korbowody pognie, wal polamie...
http://www.wyprawa4x4.pl/index.php?cms=5&id=4
Taaa widziałem wbite po prostu gwint nie pasowałmisman pisze: Tak z czystej ciekawości: to istnieją niewkręcane ?
sugerujesz ze plynal w gore rzekiKrecik pisze:ALe ten film to chyba od końca leci...
to idziesz jutro po wiadro silikonuKrecik pisze:Choc, jak widze spokój i opanowanie gosci w srodku ;D
Ee.. u mnie sa tylko na stozek plus dwie szpilki fi 8mm ale to poje..y silnik to w nim wzystko mozliwe.klucz13 pisze:Taaa widziałem wbite po prostu gwint nie pasowałmisman pisze: Tak z czystej ciekawości: to istnieją niewkręcane ?proste klucz i młot i pasi co ciekawsze trzymało
Istneją... W większych silnikach często stosuje się uszczelnienie na podkładkę miedzianą a wtrysk dociska się strzemiączkiemmisman pisze:Tak z czystej ciekawości: to istnieją niewkręcane ?Marci pisze:
w l200 to silnik kaplica jak wtryskiwacze wywaliło z głowicy a są tam wkręcane, więc troszke
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości