Wygłuszenie syfa
Moderator: Student
- m.organisciak
-
ja mam u siebie karimate od strony kabiny wyklejon i guma na podlodze - a najbardziej halasowal mi telepicy sie alternator - po dokladnym przykrceniu zrobilo sie wrecz cicho. mam tylko obaw, ze pod tymi karimatami zostaje wilgoc i zzerac bedzie woz po kawalku. Nie wiem jeszcze co z tym zrobic, ale planuje jakos wycidzyc rowniez pokrywe na skrzynie biegow - moze rzeczywiscei jakas pianka - tylko napiszcie czy od wewnatrz mozna:):)
Orgi
- paranoic_killer
Hmmm Zbowid u mnie rozmawiać przy 90 też się da, ale cały widz polega na tym że jak robisz syfem dłuższą trase to przez kolejne kilka godzin ci dzwoni we łbie, a cb ni cholery nie słychać! Teraz bede robił wszystkie uszczelnienia, regulacje itp itd, ale wygłuszyć go chce ponad to! 

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
m.organisciak pisze:- tylko napiszcie czy od wewnatrz mozna:):)
Od wewnątrz skrzyni biegów

Władek - Kraków
Pieprzysz w poprzednim ułazie było tak cicho że słyszałem tykanie zegara jak sidziałem w nim z wyłączonym silnikiemMOC pisze:Wladek decydujacsie na uza musisz zdawac sobie sprawe z tego ze nie jestes w stanie wytlumic go idealnie, chyba ze zalejesz go calkowicie betonemjuz bez przesady z tym ulepszaniem bo nigdy ni ewyjedziec, mowie ci......

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- paranoic_killer
Najbardziej bym się skłaniał za tą gumową matą z pianki trudnopalną 6mm Surtex-ie tylko ta cena 187zeta to pod całą maskę i około 0,5m zostaje może coś przemysłowego istnieje
Maluchy wytłumiało się gaśniczym kocem azbestowym też dobrze robiło czy jest jakiś odpowiednik tego koca bez azbestu 

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
klucz13 pisze:Najbardziej bym się skłaniał za tą gumową matą z pianki trudnopalną 6mm Surtex-ie tylko ta cena 187zeta to pod całą maskę i około 0,5m zostaje może coś przemysłowego istniejeMaluchy wytłumiało się gaśniczym kocem azbestowym też dobrze robiło czy jest jakiś odpowiednik tego koca bez azbestu

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

Bo baranie klejć nie potrafisz są inne kleje niż butapren ( tego się nie wącha to klej) czy mąka z wodąMOC pisze:klucz13 pisze:Najbardziej bym się skłaniał za tą gumową matą z pianki trudnopalną 6mm Surtex-ie tylko ta cena 187zeta to pod całą maskę i około 0,5m zostaje może coś przemysłowego istniejeMaluchy wytłumiało się gaśniczym kocem azbestowym też dobrze robiło czy jest jakiś odpowiednik tego koca bez azbestu
ta matke to sugeruje na glowe sobie zalozyc i posiedziec troche na bezdechu moze wowczas cos madrego do glowy przyjdziemialem to gowno u siebie i rozlazlo sie po roku urzytkowania nie mowiac ze cholerstwo wciaz sie odrywalo i nie szlotego porzadnie przykleic.....
-
-
Teraz to są koce z tkaniny mineralnej.klucz13 pisze:Najbardziej bym się skłaniał za tą gumową matą z pianki trudnopalną 6mm Surtex-ie tylko ta cena 187zeta to pod całą maskę i około 0,5m zostaje może coś przemysłowego istnieje ?? Maluchy wytłumiało się gaśniczym kocem azbestowym też dobrze robiło czy jest jakiś odpowiednik tego koca bez azbestu ??
W sklepie z klunkrami do tirow jest mata samoprzylepna z drugiej folia alu a w środeczku wypelnienie mineralne nie palne nie trzyma wody jak nisiąknie to odrazu wycieka i schnie błyskawicznie grubość 1cm szerokość 1m za mb życzą sobie 52 zeta wygląda calkiem ciekawie
- m.organisciak
-
oki - dzięki za uwagi - chyba wezmę sie za drzwi - bo strasznie wszystkie telepią- plandeke mam - po przetestowaniu - stwierdzam- - że bez plandeki jest ciszejWładek pisze:m.organisciak pisze:- tylko napiszcie czy od wewnatrz mozna:):)
Od wewnątrz skrzyni biegów![]()
![]()
Jeśli rzeczywiście o to pytałeś to sądzę, że nie można. Szkoda paprać oleju, jeśli coś z tej pianki wleci do środka, zatrze łożyska itp. Nie ma jednak chyba przeszkód na "jakieś" otulenie skrzyni biegów z zewnątrz. Myślę, że powinieneś najpierw pozakładać uszczelki we wszelkie miejsca, które tego wymagają. Np. pomiędzy drzwi i słupek środkowy. Nie tylko nie będzie wiało po gaciach ale zlikwidujesz kolejny punkt wytwarzania szumu. Uszczelka pomiędzy budą a klapą z tyłu? Masz plandekę? Jeśli tak to może oryginalna wojłokowo-ceratowa podpinka? Mam taką u siebie, działa. Wnętrza drzwi? Pokusisz się na jakąś wykładzinę drzwi przy jednoczesnym odcięciu za pomocą klapek wnętrza drzwi od reszty samochodu? Wszak drzwi to prawie jak gitara - masz w aucie 4 wielkie rezonansowe pudła...

pozdrawiam
Orgi