kto ma elektryczną pompę paliwa
Moderator: Student
kto ma elektryczną pompę paliwa
pytanie czy da się zastosować do gaźnika bez przelewu, bo na niektórych aukcjach piszą że działa to tylko przy gaźniku z przelewem
Re: kto ma elektryczną pompę paliwa
....są takie pompy, które wyłączaja się przy danym ciśnieniu i nie trzeba przelewu
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
da się na zwykłym gaźniku,trzeba zastosować zawór przelewowy trójdrożny i poprowadzić przewód powrotny do zbiornika
zawory takie stosował mercedes w silnikach gaźnikowych

zawory takie stosował mercedes w silnikach gaźnikowych

LJ 70
Woziłem w Uazie jako zapasową elektryczną pomkę od ogrzewania ( webasta ) z Zaporożca
Bardzo ładnie współpracowała z gaźnikiem bez przelewu, wyłącza się jak jest wystarczające ciśnienie na tłoczeniu.
To jest akurat pompka z elektromagnesem, samozasysająca.
Jeśli dobrze pamiętam, to regulując skok elektromagnesu regulowało się wydajność

Bardzo ładnie współpracowała z gaźnikiem bez przelewu, wyłącza się jak jest wystarczające ciśnienie na tłoczeniu.
To jest akurat pompka z elektromagnesem, samozasysająca.
Jeśli dobrze pamiętam, to regulując skok elektromagnesu regulowało się wydajność

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Tą pompkę z webasto to akurat znam. A ja zrobiłem inaczej: w pokrywie gaźnika była zaślepka, wywaliłem ją, wkręciłem króciec z pompy paliwa(inny gwint, ale taśma teflonowa i "na chama"), i dałem stamtąd przelew do baku. A ze bak mam od Uno pod tylną kanapą , pompka w środku już była (1,5 bar od jednopunkta) i ją wykorzystałem.
U mnie niskociśnieniowa elektryczna pompa paliwa działa bez żadnych przelewów, zaworów, etc.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Przy przelewie należy pamiętać, żeby głównie jeździć "na baku", do którego podłączony jest powrót..... Kiedyś o tym zapomniałem i paliwo lało się górą......
ja mam jeden bak
zamontowana i sprawuje się super
-
- jestem tu nowy...
Jak się podłącza przy instalacji gazowej ?ropuch15 pisze:zamontowana i sprawuje się super
przez przekaźnik zamiast elektrozaworu paliwa.
ja podłączyłem pod elektrozawór paliwa i dałem bezpiecznik
-
- jestem tu nowy...
[quote="ropuch15"]ja podłączyłem pod elektrozawór paliwa i dałem bezpiecznik ]
To jest pomysł. Dzięki
!
Moja mechaniczna pompa paliwa po dłuższym używaniu gazu nie podaje. Wymieniłem już drugą membranę i po krótkim użytkowaniu dalej nie podaje.
To jest pomysł. Dzięki

Moja mechaniczna pompa paliwa po dłuższym używaniu gazu nie podaje. Wymieniłem już drugą membranę i po krótkim użytkowaniu dalej nie podaje.
- TASMAN UAZ
-
ja zrobiłem przelew do zbiornika z zaworkiem, przed elektro-zaworem gazowym ,aby pompa mechaniczna mogła pompować swobodnie paliwo ,a nie mieliła je w sobie i nic się z pompą nie dzieje złego 

UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
można zrobić przelew między pompą a gaźnikiem przy pomocy regulatora od golfa 2 1,6 na Pierburgu 2EE. [img]http://вин-код.рф/tcd12/19/1178456.jpg[/img]
Ostatnio zmieniony czw gru 19, 2013 12:08 pm przez bobbik, łącznie zmieniany 1 raz.
do tej elektrycznej przelew nie potrzebny podaje 0.2-0.3 bara ciśnienie 

tyle że jest chłodzona przepływającym paliwem.
- TASMAN UAZ
-
Panowie założyłem pompę elektryk i jestem bardzo zadowolony oczywiście zaworek przelewowy zostawiłem silniczek pali o strzał i nie trzeba podpompowywać paliwa po dłuższym staniu czy przełączaniu z gazu na benzynę po prostu polecać i polecać
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
wytłumaczcie po kichuj bawić się w motanie jakiegoś elektrycznego gówna jak sprawny oryginał robi wyśmienicie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- TASMAN UAZ
-
zamontowałem pompkę po to żeby nie pierd...ć się w podpompowywanie paliwa. No i dlatego że orginał ciągle się chrzań...ł jak nie membrana to zaworki to podstawa przeciekała to popychacz ciągle coś 

FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
E, to oganiasz temat raz zakupem nowej albo uszczelkami i gra. Paliwo dopompowuję jak stoi > kilka dni. Strasznie uciążliwe 

- TASMAN UAZ
-
pompy wymieniłem w sumie trzy sztuki
gdzie nowa wytrzymała pół roku i się rozjebawszy
wymieniłem na elektryka i mam spokój nie ingerując w oryginał bardzo polecam mimo że jestem zwolennikiem oryginału

FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
Wyśmienicie robi wszystko oprócz pompowania paliwa. Tzn: rzyga olejem albo paliwem wszędzie dookoła.klucz13 pisze:wytłumaczcie po kichuj bawić się w motanie jakiegoś elektrycznego gówna jak sprawny oryginał robi wyśmienicie
jaki majstior taki efektbobbik pisze:Wyśmienicie robi wszystko oprócz pompowania paliwa. Tzn: rzyga olejem albo paliwem wszędzie dookoła.klucz13 pisze:wytłumaczcie po kichuj bawić się w motanie jakiegoś elektrycznego gówna jak sprawny oryginał robi wyśmienicie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii