Poszukuję - oddam - zamienię
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Re: Poszukuję - oddam - zamienię
djmorasko - same ramiona bez piór? (nie mam na mysli gumek)
UAZ 469B, 76r
Panowie szybkie pytanko jakie są gwinty w "regulatorze"zbieżności w uazie tzn. wiem ,że M18*1,5 ale który gwint zewn./wewn. jest lewy a który prawy ? mam nadzieje że zrozumiale to napisałem
pozdr

UAZ z 2.5tdi na pokładzie
-
- jestem tu nowy...
Zewnętrzny jest lewy
Mam do zagospodarowania silnik 4CT90 ze skrzynią biegów. Siedzi w Lublinie, stan nieznany. Możliwa zamiana na jakieś fanty do UAZa, ew. inne propozycje.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Nie zdążyłem wrzucić info na forum, ale już jest dla nich nowy właściciel.slawros pisze:djmorasko - same ramiona bez piór? (nie mam na mysli gumek)
Pzdr
- kijeczek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
uchwyt dolny resoru - afgany
Witam poszukuję prawego i lewego uchwytu dolnego resoru do mostów afganów bo okazało się ze ze standardowych nie pasują!
pozdrawiam
Panowie sprawdziłem i porównałem na fotkach te uchwyty i m moim modelu z 71r były inne a w tych co są obecnie i w obu modelach mostów są takie same te uchwyty więc jak ktoś ma zbędne
pozdrawiam
Panowie sprawdziłem i porównałem na fotkach te uchwyty i m moim modelu z 71r były inne a w tych co są obecnie i w obu modelach mostów są takie same te uchwyty więc jak ktoś ma zbędne

Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2013 9:59 am przez kijeczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Mam do sprzedania silnik Wolgi aktualnie jeszcze siedzi w uazie.Sprzedam w calosci badz na czesci.Kontakt:GG:10372573
Tel:725067025
Ponizej link do aukcji i zdjecia:http://tablica.pl/oferta/uaz-469b-wolga ... 2m8wX.html
Pozdrawiam.
Tel:725067025
Ponizej link do aukcji i zdjecia:http://tablica.pl/oferta/uaz-469b-wolga ... 2m8wX.html
Pozdrawiam.
Od sprzedaży masz giełdę, tu sobie pomagamy a nie zarabiamy.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
szukam gaźnika jednogardzielowego k129 do uaza, w zamian mam do wymiany trochę szpejów do silnika wołgowskiego lub nadstawki drzwi w mocno średnim stanie, chłodnice przerobioną pod silnik MB 124 lub jakieś inne gadźety 
PS> i sprzęgiełka przedniego mostu półautomatyczne jak by ktoś miał....

PS> i sprzęgiełka przedniego mostu półautomatyczne jak by ktoś miał....
Po prostu Seba
Gaźnika to nie mama ale mam pytanie. Co oznacza "chłodnica przerobiona pod silnik MB"

Dwa lata temu bym ją łyknął bo mnie wkurzał ten długi, dolny, przewód. Miałem też kiedyś tak przerobioną ale w lesie są gałęzie na wysokości chłodnicy a drugiej nie chciało mi się lutować. Wstawiam od Poldzera z diesla. Jak nie będzie robić to być może będę chętny. 

Jeżeli TY anabol kombinujesz ten gaźnik do tego motoru to spróbuj Jkova od Żukiety,prosty,latwy do zdobycia i chyba były egzemplarze z plastikowym pływakiem a to jest cenne przy LPG.
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
tak sie składa że miałem IKOVA w poprzednim silniku od żukiety tyle że dwugardzielowego i niestety nie chciał chodzić dławił sie i strzelał nie miał mocy itp. więc chyba wolał bym ori.... Lorado a Ty nie masz gdzieś takiego gaźnikersa? ogolnie może być w obojętnym stanie bo zmienie tylko góre w nim żeby podszedł mi filter ułazowski.
Po prostu Seba
Przepraszam,takiego tzn jakiego?Myślę ze coś by się znalazło bo trochę tego jest.Najlepiej przyjedź np.w sobotę masz ok 70km
jednogardzielowy, czyli K-129 ewentualnie k-131.... nie wiem czym one się różnią? w sobote niestety ide do pracy:) 70km tzn? gdzie
Jak możesz to we no zerknij...

Jak możesz to we no zerknij...
Po prostu Seba
A tego ikova jednogardzielowego od żukiety ktoś stosował? Bo mam taki na półce i się zastanawiam czy nie wywalić tego co mam bo mnie wkurbia. Ma być do pracy raczej na gazie
Był Ikov dwugardzielowy
Nie mylicie z Weberem

właśnie! balu dobrze godoBalu-Balu pisze:Był Ikov dwugardzielowyNie mylicie z Weberem
![]()
![]()

Po prostu Seba
Znalazłem CCCP gaźnik K129,wygląda na dobry nie wyhuśtany.Jest to jednogardzielowy z okienkiem w komorze pływakowej,kompletny.A tak naprawdę to były IKOVy dwugardzielowe.
hm, ja mialem raczej założonego tego webera, wcale nie chciał chodzić na tym gaźniku. Lorado napisałem CI wiadomość na pw dot. tego gaźniczka 

Po prostu Seba
Czytałem.Gaźnik WEBER od PF 125 miał mniejszą średnicę gardzieli i inne dysze.Mniejsze
w takim razie jasne, że weber nie chciał działać na silniku uaza...
Po prostu Seba