Nasze Uazy
Moderator: Student
Re: Nasze Uazy
[img]/imageshack.us/photo/my-images/199/20121006065.jpg/[/img]
uaz dojedzie prawie wszedzie, w inne miejsce dolecisz smiglowcem.
[IMG=http://img199.imageshack.us/img199/7928/20121006065.jpg][/IMG]
[img][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/7928/20121006065.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
[img][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/7928/20121006065.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
sorry ale do konca chyba nie wiem jak wlkeic obrazek, w uazie mam skromny silnik 3.3 turbo i afgany z blokada:D
Policja nie czepia się tej zewnętrznej klatki?
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
- nie_mientki
- Gocu
- Kontaktowanie:
Uaz na ulicach - wspaniały widok... 

Jest: Monterey 3,5v6 '00r lift 2" AT 235/85+szumex 33x10,5
Był: Patrol Y60, Trooper i UAZ
Był: Patrol Y60, Trooper i UAZ
No i dziś kupiony
V6 2.9 na gaźniku, z gazem (same kłopoty z tym gazem).
Dawniej śmigał u chłopaków z Nasielska, potem wywędrował do Ostrołęki, teraz zamieszka w Suwałkach.

V6 2.9 na gaźniku, z gazem (same kłopoty z tym gazem).
Dawniej śmigał u chłopaków z Nasielska, potem wywędrował do Ostrołęki, teraz zamieszka w Suwałkach.

Range Rover Classic 3.9EFI
Był: UAZ 469b V6 2.9
Powiem szczerze że laczki się już ,,skończyły" w realu są dużo bardziej ,,obłe". hihi
Armstrong Mud Terrian zachowują się mimo 2atm jak gdy mają 0,2atm, kluski i łyse, a szkoda bo gdy były nowe musiałby być bardzo ciekawymi oponami.
Mam komplet dość świeżych (bieżnik, ale długo leżakowały) BFG KM1 31'10,5 i na dniach przerzucę opony.
Podobnie z wieloma elementami których brak, ew. powinno się wymienić
PS. Co to za cholera może być ze po wylataniu połowy zbiornika (nie dużego ok 30l) zaczyna przerywać, dusić się itd. Dopiero do tankowanie na full załatwia problem??
Armstrong Mud Terrian zachowują się mimo 2atm jak gdy mają 0,2atm, kluski i łyse, a szkoda bo gdy były nowe musiałby być bardzo ciekawymi oponami.
Mam komplet dość świeżych (bieżnik, ale długo leżakowały) BFG KM1 31'10,5 i na dniach przerzucę opony.
Podobnie z wieloma elementami których brak, ew. powinno się wymienić

PS. Co to za cholera może być ze po wylataniu połowy zbiornika (nie dużego ok 30l) zaczyna przerywać, dusić się itd. Dopiero do tankowanie na full załatwia problem??
Ostatnio zmieniony czw kwie 04, 2013 12:58 pm przez Garberro, łącznie zmieniany 1 raz.
- GikroV
-
Złe nachylenie wielozaworu butli LPG prawdopodobnie
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
Jeszcze dwie foty.

Aktualnie:Grill wyleciał, doszły lampki oryginalne rejestracji i cofania, wymienione szybki, zamocowany uchwyt do koła zapasowego, i wiele wiele innych. Zdjęcia aktualne wrzucę gdy epoka lodowcowa minie.
Pozdrawiam z Suwałk.

Aktualnie:Grill wyleciał, doszły lampki oryginalne rejestracji i cofania, wymienione szybki, zamocowany uchwyt do koła zapasowego, i wiele wiele innych. Zdjęcia aktualne wrzucę gdy epoka lodowcowa minie.
Pozdrawiam z Suwałk.
-
- jestem tu nowy...
Żle "ułożona" butla z gazem.Garberro pisze: PS. Co to za cholera może być ze po wylataniu połowy zbiornika (nie dużego ok 30l) zaczyna przerywać, dusić się itd. Dopiero do tankowanie na full załatwia problem??

byl Gaz 69,Uaz 452,Uaz 469 x 3, Zuk 4x4,Nissan King Cab x3
jest Terrano I 3d 2.7 TD
jest Terrano I 3d 2.7 TD
I do tego wężyk 6mm... ogólnie wypiepszam ten gaz
Czarne magie, po to kupiłem 2.9 na gaźniku (przerobiony z Efi) by nie mieć tych cholernych komputerów, lambda lambda itd tylko zwykły gaźnik, uprościć na max. I będzie idealnie 

- chester 469
-
od kogo z Ostrołęki kupiłeś?
wyreguluj zawory i powinieneś mieć problem z głowy z gazem. Te silniki tak maja znajomy mechanik tak powiada ze co 15-20tys. km trzeba regulować zawory jak motor zagazowany
pzdr
ZJ 97r 5.2 V8 b+gaz sek. lift 2.5" BFG AT 31"
Uaz 469 b+g lift Simex 33"
Uaz 469 b+g lift Simex 33"
Cały silnik będzie wyjęty i trafi do znajomego który go rozbierze, i wszystko w nim ogarnie.
Gaz wylatuje tak czy inaczej, nie mykam dużo a tylko mnie wkurza bo to jedyna rzecz na jakiej w nim się nie znam
UAZ-a kupiłem od Michała D.
Teraz wymieniam wszystkie resory (bo mam kilka kompletów ze starych zapasów moich), nowe oponki czekają i wiele innych dupereli
Gaz wylatuje tak czy inaczej, nie mykam dużo a tylko mnie wkurza bo to jedyna rzecz na jakiej w nim się nie znam

Teraz wymieniam wszystkie resory (bo mam kilka kompletów ze starych zapasów moich), nowe oponki czekają i wiele innych dupereli

Faajny
Taki prosty oryginalny i sprytnie poprawiony 

- nie_mientki
A co za R6 zagości? BMW, Merc?
To musi być jakieś zmyślne R6 bo merc to tam się ledwo ledwo mieści, i trzeba sporo kombinować aby nie ciąć
(ale wiem ze się da) hih
i

i
Omega 2,6 Dual Ram (zmienna długość dolotu sprytnie działa), już wstawione i odpalone ale cierpię na ciągły brak czasu.
Jedyna podcinka karoserii z mojej winy zresztą (mogłem się przyłożyć) to ściana grodziowa pod nagrzewnicą, mogłem ten silniczek 2 cm do przodu podsunąć i było by fajnie.
Swoją drogą jestem zwolennikiem takich cicho-ciemnych ale jak się graty przestaną mieścić to ustąpię

Jedyna podcinka karoserii z mojej winy zresztą (mogłem się przyłożyć) to ściana grodziowa pod nagrzewnicą, mogłem ten silniczek 2 cm do przodu podsunąć i było by fajnie.
Swoją drogą jestem zwolennikiem takich cicho-ciemnych ale jak się graty przestaną mieścić to ustąpię

tylko uważaj bo te ECU nie jest hermetyczne
docelowo zapakowane będzie w skrzynkę elektryczną
-
- jestem tu nowy...
Zajrzyj na "sierrafan.pl". 2.9 v6 uznawane są za (przepraszam) niezajebywalne i proste. Jest kilka osób na naszym forum, które znają te silniki śróbka po śróbce i mogą pomóc jakbu co.Garberro pisze:Cały silnik będzie wyjęty i trafi do znajomego który go rozbierze, i wszystko w nim ogarnie.
Gaz wylatuje tak czy inaczej, nie mykam dużo a tylko mnie wkurza bo to jedyna rzecz na jakiej w nim się nie znam![]()

byl Gaz 69,Uaz 452,Uaz 469 x 3, Zuk 4x4,Nissan King Cab x3
jest Terrano I 3d 2.7 TD
jest Terrano I 3d 2.7 TD
Na UAZ-a z silnikiem od sierry polowałem już od kilku lat. A w zasadzie na samego uaz-a i swap :p