amortyzatory do ciężkiego uaza amfibii
Moderator: Student
amortyzatory do ciężkiego uaza amfibii
Zważyłem mojego Uaza Amfibię i wyszło 2,5 tony. Dlatego znów poszedł mi amortyzator przy dużej dziurze i muszę dać coś mocniejszego. Kiedyś mówiono o amortyzatorach ze Stara ale może ktoś coś nowego wymyślił i sprawdził takie rozwiązanie.
rybak
Re: amortyzatory do ciężkiego uaza amfibii
miałem oryginaly rosyjskie,podroby z bialorusii,amory ze stara.a teraz mam lovellsa na przodzie i robi najlepiej jak do tej pory.jak poszukasz to na pewno znajdziesz.cena z dorobieniem tulejek i przesylka 900zeta.ale mam spokoj.
a ja mam od merca kaczki
Od patrola.trzeba tylko tulejki dorobić.na przodku mam winde,wiec dodatkowy ciezar jest.jak na uaza w zakrętach lepiej się trzyma niż nie jedna osobowka.
- Xerkses
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Można kupić w Rosji tuningowe amortyzatory dużo wytrzymalsze od oryginałów i o większym skoku. Może się sprawdzą, a nie trzeba przerabiać mocowań i nic kombinować, poza samą kombinacją jaką będzie sprowadzenie ich z Rosji 

A jakiś link lub inny pomysł gdzie tego szukać w Rosji?
Sprowadzenie może być na prawdę problematyczne, bo najpierw płatność a później cła
.
Sprowadzenie może być na prawdę problematyczne, bo najpierw płatność a później cła

rybak
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
za moich czasów się latało na amortyzatorach przednich ze stara 742
nie były tanie ale robiły dobrze.
nie były tanie ale robiły dobrze.
#noichuj
Uazobaza.ru
Kolega Kb-Autostyle

Kolega Kb-Autostyle

UAZ z 2.5tdi na pokładzie
amor ze stara robi.ale dobry zachodni amor na pewno lepszy.a jezeli dorobienie tulejki to kombinacja,to chyba uaza lepie sprzedać 

Decyzja zapadła - zakładam coś australijskiego. Teraz jeszcze pytanie - czy brać takie same parametry amortyzatorów jak oryginalnych uazowych tj. długość min max czy też np. min może być mniejsze (większe pewnie nie, bo się nie założy) a max większe.
rybak
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
z australii blisko do chin 
dawało się do uza dobrać bilsteiny b6 ale to musiałbym mocne dochodzenie zrobić z czego były.

dawało się do uza dobrać bilsteiny b6 ale to musiałbym mocne dochodzenie zrobić z czego były.
#noichuj
Mi wyszło, że najbardziej pasują (nie trzeba nawet robić dodatkowych tulej) od nissana pickup d22, starszy model np. coś takiego (ale te konkretnie są bardzo drogie)
http://sklep.ic4x4.pl/product-pol-662 ... 0mm.html
rybak
OME ponoc ostatnio na jakości stracily.i kolega najdrozsza opcje chce wybrać.osobiscie zastanawiałem się nad ome,ale po opiniach kolegow z nissanow odpuscilem.z tylu mam kayaby tez od parcha,ale za slabe sa.jak się wozi tone drewna na pace 

-
STAR 200/266
zobaczysz ..... piekna sprawa

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie