Gaźnik k126g
Moderator: Student
Gaźnik k126g
Czy ktoś ma jakiś schemat gaźnika k126g bo chciałem wyregulować go ale nie wiem gdzie są śruby regulacyjne powietrza i paliwa ewentualnie może ktoś podpowie jak go dokładnie wyregulować
Re: Gaźnik k126g
Jeśli masz tak nikłą wiedzę to jedz do fachowca.
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
No spodziewałem się i takiej odpowiedzi. Rozebrałem juz w swoim życiu parę gaźników ale bardziej zachodnich marek aut a tu Rusek wymyślił coś innego i jak mam tak kręcić na chybił trafił to porostu przydał by się jakiś schemat. Ale i tak dziękuję za merytoryczną odp.
- dmuchawiec
-
Hahah dziękuje tego się obawiałem bo ja po ichniemu nie umiem czytać ale dzięki
a w dizlu czy benzynie ?zxr750 pisze:Czy ktoś ma jakiś schemat gaźnika k126g bo chciałem wyregulować go ale nie wiem gdzie są śruby regulacyjne powietrza i paliwa ewentualnie może ktoś podpowie jak go dokładnie wyregulować

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Nie pisałem aby Ci dowalic ale po to aby pomóc. Gaźnik Uaza jest prosty i śruby regulacyjne są widoczne wiec skoro ich nie widzisz to albo wieksze zaangażowanie w ich znalezienie (dół gaźnika) albo fachowiec.zxr750 pisze:No spodziewałem się i takiej odpowiedzi. Rozebrałem juz w swoim życiu parę gaźników ale bardziej zachodnich marek aut a tu Rusek wymyślił coś innego i jak mam tak kręcić na chybił trafił to porostu przydał by się jakiś schemat. Ale i tak dziękuję za merytoryczną odp.

No właśnie o to chodzi że z innymi modelami gaźnika nie miałem problemu a w tył k 126g znalazłem tylko jedna śrubę regulacyjną i wygląda mi na to ze to jest od ilości mieszanki a nie od składu
Ja zbytnio nie poradzę. Za dawno jeździłem benzyniakiem. Teraz diesel. Może jest zaślepka coby nie zmieniać składu mieszanki. Wiem, że takie patenty chodziły tylko nie wiem czy w ruskich autach również. 

Moim zdaniem opis w instrukcji jest dość jasny:
http://www.remek4x4.opty.com.pl/instruk ... 94.html#in
http://www.remek4x4.opty.com.pl/instruk ... 94.html#in
Ok jutro sprawdzę czy to będzie u mnie tak samo bo instrukcja jest od k 124W a ja mam k 126g. Ale i tak dziękuję za podpowiedź
zajebiste

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Na początek sprawdź luz na osi przepustnicy, często są tam wyrobione tuleje i łapie lewe powietrze.
Ok dzięki wielkie wszystkim za pomoc