@klucz by wtedy jeszcze hamulec wciskał

Moderator: Student
Bym zakopał uaza i poprosił panie o pomocPrzemekslaw pisze:kolega chyba z innej bajki...![]()
![]()
@klucz by wtedy jeszcze hamulec wciskał![]()
eee tam wstydmaciejmlynarz pisze:Awarię to nie. Bo wstyd będzie
ta, szczególnie pań emerytek...klucz13 pisze:eee tam wstydmaciejmlynarz pisze:Awarię to nie. Bo wstyd będzieale branie u nadopiekuńczych pań
![]()
Przy dobrej checi to i babci się zakręciszychu pisze:ta, szczególnie pań emerytek...klucz13 pisze:eee tam wstydmaciejmlynarz pisze:Awarię to nie. Bo wstyd będzieale branie u nadopiekuńczych pań
![]()
"synuś może popchać?"
ta, szczególnie pań emerytek...szychu pisze:
nie no...Sam jesteś fujmiłosiernym trza być
A co nie graszychu pisze:nie no...Sam jesteś fujmiłosiernym trza być
chyba nie czytasz tego co piszesz, albo pijany jestes
nic nic, poprostu taki jesteś, hehklucz13 pisze:A co nie graszychu pisze:nie no...Sam jesteś fujmiłosiernym trza być
chyba nie czytasz tego co piszesz, albo pijany jestes
no tak święto ( z tym humorem)klucz13 pisze:Bo mam dziś dobry humori nie z powodu używek
klucz13 pisze:Bo mam dziś dobry humori nie z powodu używek
Od dłuższego czasu nic i jeszcze trochę nicMroczny pisze:klucz13 pisze:Bo mam dziś dobry humori nie z powodu używek
używki to tak zupełnie na boku
A co to ja Caritas jestem ?Sam jesteś fujmiłosiernym trza być
m.organisciak pisze:- ale testowałem jazdę do 80 km/h z połozoną przednią szybą w lekkiej mżawce
Nie jest tak tragicznie, a może GAZ ma lepszy współczynnik....klucz13 pisze:Zamknąć oczy i nie oddychaćGikroV pisze: przy 80 trzeba przyjąć pozycję jadącego konno mongoła i pochylić się żeby z samochodu nie wywiało![]()
To nie motor i współczynnik CX uaza powoduje kilkakrotne zwiększenie siły wiatru , przyjemna jazda bez szyby to 30-35km/h
Pomysł dobry, tylko chyba lepiej mając taką gotówkę zrobic sobie uaza używając nowych ale zachodnich lub japońskich podzespołów. Cenowo wyjdzie podobnie, a na pewno mniej awaryjnie. Wprawdzie technologia Uaza poszła do przodu, ale nadal sporo odstają. Nawet cywile na wschodzie zaczynają schodzic z uaza na rzecz merców g, patroli czy land cruiser'ów doceniając dekadencką technologię zachodu lub lub wrogich samurajówm.organisciak pisze:To już właściwie przesądzone – mówią że człowiek głupieje na starość i chyba to mnie właśnie spotkało. Postanowiłem przez wielkie „P” zakupić UAZ-a nówkę, chodzi mi o model UAZ 31512 lub o model UAZ 31519 – 037, Ten drugi jest droższy ma twardy dach ale dla mnie to raczej wada, gdyż satysfakcję z jazdy przez miasto UAZ-em bez dachu zrozumieć może tylko ten kto jechał.
Interesuje mnie jednostka napędowa ZMZ 4104.10, synchronizowana skrzynia biegów, wspomaganie kierownicy instalacja gazowa.
Posiadam w tej chwili 30 letniego UAZa, uwielbiam ten samochód- ale jego awaryjność doprowadza mnie do szału, pewnie biedak zostanie sprzedany za bezcen lub posłuży jako baza organów do przeszczepienia.
Właściwie trafiłem tylko na dwie firmy zajmujące się sprzedażą nowych UAZ-ów w UE
Jedna to „Tarmot” http://www.tarmot.ig.pl/
Druga to D-TOX Praha s.r.o. http://www.uazland.com
Druga firma jest w czechach – ale jej oferta wydaje się być bardzo konkurencyjna w stosunku do Polskiego Tarmotu
Mam kilka pytań
Gdzie jeszcze można kupić Nowego Uaza (mogę rozważyć kupno jakiegoś jednoroczniaka jeśli gdzieś takie się pojawiają)
Jakie formalności czekają mnie przy sprowadzeniu UAZa z Czech
No i ostatnia sprawa – czy w modelu UAZ 31519 – 037 istnieje możliwość zdjęcia dachu ?
Pozdrawiam
Wyrazy ubolewania z powodu mojej niewątpliwej psychicznej niedyspozycji przyjmę z pokorą i raczej się nimi nie przejmę.
jeździ, widziałem, nawet niczego sobiecij pisze:Kolego m.organisciak minie niedługo 2 lata od zakupu przez Ciebie nowego Uaz'a. Sledziłem ten wątek i ciekawy jestem jak spisuje się auto? Jaki masz przebieg? Jeśli mozesz to podaj wiecej szczegolów.
Pozdrawiam,
cij
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość