uazowolga a lpg
Moderator: Student
nie wiem czy szanowni ex-perci wiedzą że głowice ,, wołgoskie ,, różnią się nietylko wielkością zaworów i kształtem komory ale i jej głębokością (pojemnością , objętością ) - są głowice z osobowych wołg których nieda się splanować bo jeżeli to zrobisz to tłok będzie ,,walił ''w świece zaplonową . więc te 4-2 - 1,5 mm może być zadużo .
albo wolgiromanowicz_z3 car469b pisze:wojtekd pisze:dla mnie 2,5 bedzie optimum bo nie mam zamiaru robic tlokow i walu. a chodzi mi glownie o to zeby zmniejszyc mu apetyt na lpg, oraz przy okazji polepszyc troszke osiagi
jeżeli miałeś kwadratowy kolektor, to nie wymienisz na okrągłymusiałbyś kupić nową głowicę uaza i wtedy zakładać okrągły
pozdrawiam

mam zamiar kupic komplet tzn glowice i kolektory z uaza
a jak to sie ma do glowicy uaza z okraglymi kolektorami tzn ile planowac zeby otrzymac sprezanie na poziomie 7,5-8borman pisze:nie wiem czy szanowni ex-perci wiedzą że głowice ,, wołgoskie ,, różnią się nietylko wielkością zaworów i kształtem komory ale i jej głębokością (pojemnością , objętością ) - są głowice z osobowych wołg których nieda się splanować bo jeżeli to zrobisz to tłok będzie ,,walił ''w świece zaplonową . więc te 4-2 - 1,5 mm może być zadużo .

ZG 5.2 96r.
a jak to sie ma do glowicy uaza z okraglymi kolektorami tzn ile planowac zeby otrzymac sprezanie na poziomie 7,5-8 ??[/quote]
nie więcej jak grubość uszczelki (uwaga - są uszczelki różnej grubości )
.........w nowszych,, uazowołgach'' tłoki wychodzą ponad powierzchnie tuleji (bloku),(wchodzą do uszczelki ) dasz zacienką uszczelkę będzie walił tlokami po glowicy ..................jeżeli masz mniej niż 8 at cisnienia to zmień pierścienie !!!!!!!!
nie więcej jak grubość uszczelki (uwaga - są uszczelki różnej grubości )
.........w nowszych,, uazowołgach'' tłoki wychodzą ponad powierzchnie tuleji (bloku),(wchodzą do uszczelki ) dasz zacienką uszczelkę będzie walił tlokami po glowicy ..................jeżeli masz mniej niż 8 at cisnienia to zmień pierścienie !!!!!!!!