chłodnica

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
dmuchawiec

Post autor: dmuchawiec » czw sie 31, 2006 1:17 pm

Władek pisze:Zapodałem wreszcie chłodnicę do spec-warsztatu. Rozebrali ją na czynniki pierwsze i przede wszystkim przeczyścil MECHANICZNIE - każdy z kanałów chłodnicy. Obecnie jest OK i bez jakichkolwiek zastrzeżeń.
Władku a możesz podać adres warsztatu, i ile Cię to kosztowało?
Hilux Surf KZN130 '93
Uaz 315126 '87

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » czw sie 31, 2006 8:21 pm

dmuchawiec pisze:
Władek pisze:Zapodałem wreszcie chłodnicę do spec-warsztatu. Rozebrali ją na czynniki pierwsze i przede wszystkim przeczyścil MECHANICZNIE - każdy z kanałów chłodnicy. Obecnie jest OK i bez jakichkolwiek zastrzeżeń.
Władku a możesz podać adres warsztatu, i ile Cię to kosztowało?

To był warsztat na Węgrzcach, muszę sprawdzić na jakimś planie, bo nie pamiętam, ale dojechać to bym tam dojechał. Ile to kosztowało? O ile pamiętam - znacznie ponad 100 PLN, ale głowy nie dam. Myśźlę, że powinieneś tam podjechać razem z chłodnicą, zobaczą, ocenią, dogadasz się. Jeśli rzecz jest aktualna - daj znać sms-em, poszukam. Mój numer 601 45 37 00.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

fosol

Post autor: sys-kom » czw sie 31, 2006 10:09 pm

wlej do chłodnicy fosol lub ocet to rozpuści kamień , tylko uważaj żeby nie rozwaliło chłodnicy , a jak zacznie ciec to polutujesz :), no i zacznij używać płynu nie wody :)

Awatar użytkownika
Władek

Re: fosol

Post autor: Władek » pt wrz 01, 2006 1:53 pm

sys-kom pisze:wlej do chłodnicy fosol lub ocet to rozpuści kamień , tylko uważaj żeby nie rozwaliło chłodnicy , a jak zacznie ciec to polutujesz :), no i zacznij używać płynu nie wody :)

Osobiście nie radzę. Fosol jest do odrdzewiania a ocet to na marynatę. Więc osobiście byłbym ostrożny. Jek Ci fosol zeżre chłodnicę to wcale nie jest powiedziane, że zacznie cieknąć w chwili wykonywania "zabiegu" a nie np. w terenie...
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Re: fosol

Post autor: sys-kom » pt wrz 01, 2006 11:01 pm

Władek pisze:
sys-kom pisze:wlej do chłodnicy fosol lub ocet to rozpuści kamień , tylko uważaj żeby nie rozwaliło chłodnicy , a jak zacznie ciec to polutujesz :), no i zacznij używać płynu nie wody :)

Osobiście nie radzę. Fosol jest do odrdzewiania a ocet to na marynatę. Więc osobiście byłbym ostrożny. Jek Ci fosol zeżre chłodnicę to wcale nie jest powiedziane, że zacznie cieknąć w chwili wykonywania "zabiegu" a nie np. w terenie...
Zgadza sie fosol odrdzewia i odkamienia ale i niszczy dlatego napisałem żeby uważać
:)

Awatar użytkownika
toldi

Post autor: toldi » sob wrz 02, 2006 7:52 am

wczoraj bylem na stacji benzynowej i widzialem jakis srodek do czyszczenia chlodnic...mysle,ze raczej dzialajacy bo markowy :wink: grosze kosztowal wiec mysle,ze mozna by sprobowac...

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Post autor: sys-kom » sob wrz 02, 2006 10:08 am

to bedzie najlepszy pomysł

Digidy123

Post autor: Digidy123 » sob wrz 02, 2006 12:13 pm

w swoim UAZie mam zalany płyn do chłodnic, zawsze był płyn zalewany a nie woda, nic nie ubywa a chłodnica jak nowa - nie ma nic rdzy :D
Grzegorz

Awatar użytkownika
has01

Post autor: has01 » pn wrz 04, 2006 9:25 pm

toldi pisze:wczoraj bylem na stacji benzynowej i widzialem jakis srodek do czyszczenia chlodnic...mysle,ze raczej dzialajacy bo markowy :wink: grosze kosztowal wiec mysle,ze mozna by sprobowac...
I tak wlasnie zrobie, odkamienie ale wydaje mi sie ze to moze byc częściowo wina smigla bo ma tylko 4 lopatki a nie 6, no ale spprobowac mozna :-?
UAZ '78 ?? ?? :)2:)2

Awatar użytkownika
has01

Post autor: has01 » wt wrz 05, 2006 5:16 pm

No i odkamieniona niby została, ale zeby jakis wiekszy syf z niej wylecial to raczej nie. Jak plukalem po zastosowaniu preparatu to tylko chwilke leciala brudna, nie wiem czy dalo efekt ale troszke watpie, musze sie troche dalej przejechac i wtedy zobacze.
Co moze byc nie tak jak to nie chlodnica ??
UAZ '78 ?? ?? :)2:)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”