Schemat jednosekcyjnej pompy hamulcowej

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » ndz lis 27, 2005 12:06 pm

Ja mam z sześć jednosekcyjnych pomp i z nich próbowałem zrobić jedną działającą, ale bez wiekszych sukcesów.
Kupiłem więc nówki sztuki i jest super. Nie powiem żeby moje hamule były jakieś rewelacyjne, ale zatrzymują parcha 8)
Problem jeszcze może być w cylinderkach. Ja zakładałem cylinderki od Syreny i zauważylem że są dwie średnice tłoka. Ja mam te większe. W efekcie po pierwszym wciśnięciu pedłu hamuje, ale przy drugim naciśnięciu jest znacznie lepiej.

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » ndz lis 27, 2005 7:41 pm

Może byscie przesłali ten schemat do człowieka który zwie sie _CaShU_ i on by to zamieścił na tej stronce o przeróbkach ?? 8) :D
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
luk
Kontaktowanie:

Post autor: luk » ndz lis 27, 2005 8:25 pm

JarekP4x4 pisze:ja jak kupilem nowa to hamulce rewelacja, teraz nowa kosztyje kolo 170zl
Ale niewiem czy by nie bylo warto przerobic juz sobie na dwusekcyjna jak ktos ma inwestowac
Nowa fabrycznie pompa od żuka na allegro 50zt
pedały + szpeje ze szrotu 50zt
Nowy przewód hamulcowy + szpeje ze sklepu kolejne 50zt
czyli razem około 150 zt mnie wyszło plus 1 do 2 dni roboty i powiem że naprawde warto !!
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl

Awatar użytkownika
JarekP4x4

Post autor: JarekP4x4 » ndz lis 27, 2005 10:18 pm

no wlasnie o tym mowie, bo nie warto w takim razie inwestowac w nowa pompe jednosekcyjna.
a i bezpieczenstwo tez sie poprawi, kiedys zaliczylem juz prawie tramwaj w uderzeniu bocznym oraz prawie przejechalem statko ludzi wychodzacych na niestety juz zielone swiatlo dla nich (przez uszkodzony przewod hamulcowy i pompe jednosekcyjna :oops: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”