Idzie zima !
Moderator: Student
Wszystko sie zgadza!Najwazniejsze to dobrze "dogrzac" silnik (nie mylac z przegrzacmotokogut pisze:orginalna narzewnica uaza jest 1 klasa, ma większą objętość żeberek od większości nagdzewnic. U mnie ciepło![]()
no ale do disla mesia to sie przyznaje bez bicia

"Inspired by the nature"
"Dzik project"
"Dzik project"
JAREK Ż pisze:A mniejszych literek nie znalazłeś musiałem to do worda wkleić i powiększyć żeby przeczytać

u mnie orginalnie w mesiu temp była około 90stopni i w tej temperaturze ma najwiękrzą sprawność ale latem ciót za wysoko to jest i mam jakiś termostat o bęzyny mesia co trzyma 83stopnie i gitara. ale na zime to tą 90tke wkładam.Michał_C pisze:Wszystko sie zgadza!Najwazniejsze to dobrze "dogrzac" silnik (nie mylac z przegrzac ) Aby w kabinie bylo cieplusio przy orginalnym silniku musi byc na zegarze tuz przed 80'C. Wypraktykowalem i jest OK
no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
Prawde mowiac, mimo ze w uazie jest cieplo mysle, ze vebasto sie przyda. szczegolnie gdy autko stoin na parkingu i rzeba w nim troche posiedziec.borman pisze:orginalny uaz grzeje napewno wystarczająco (pomimo dziur w drzwiach , plandece i w progach . ) jeżeli u ciebie jest inaczej to zamiast modzić z jakimś webasto lepiej usprawnij orginalne ogrzewanie .
Moze po prostu kolega chce jezdzic na wschod i musi pare dni na granicy postac

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
- paranoic_killer
No ba! Wylot przede wszystkim- cieplutkie, milutkie spalinki uprzyjemnią każdą drogę
A tak serio- robiłem uazem w zimie dłuższe trasy i pomimo dziur w plandece (podarta była troszku) i bardzo odstającym nadstawkom (zanim je usprawniłem
) temperatura była naprawde znośna. Teraz bryka uszczelniona więc myśle że będzie cieplutko! Chociaż szczerze mówiąc webasto fajne rzecz- włączasz je rano, zjadasz śniadanie i wsiadasz do nagrzanego wozu, śnieg spływa z szyb- poprostu miodzio! Co myślicie o zamontowaniu webasta z zaporożca? Robi toto w uazie? Powoli remontuje mojego syfa, no i na wiosne chce wstawić do niego andorie, plus metalowy dach (taki jak ruscy mają), no i parę innych drobiazgów, więc czemużby nie webasto od razu??

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
Władek pisze:Didymos pisze:Dlatego czasem są nazywane dewastoWładek pisze:Mówią, że webasta z nosorożca znakomicie inicjują zapłon całego auta...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przetlumaczylem to koledze ktory ma to zamontowane usmial sie serdecznie , no pozniej powiedzial ze ze grzeje bardzo dobrze a jak smierdzi to mozna uchylic okno

Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
webasto z nosorozca potrafi duza- szczegolnie jesli chodzi o paliwo- zanim zjesz sniadanie to ci pol baku przepaliparanoic_killer pisze: ... Chociaż szczerze mówiąc webasto fajne rzecz- włączasz je rano, zjadasz śniadanie i wsiadasz do nagrzanego wozu, śnieg spływa z szyb- poprostu miodzio! Co myślicie o zamontowaniu webasta z zaporożca ...

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- paranoic_killer
Pocieszyliście mnie panowie!
He he he- no trudno zrezygnuje z webasta, chyba że mi sie trafi z vw czy innego busa. Zresztą niemoge tak świrować- w końcu to Władek ma najbardziej wypasionego uaza w galaktyce i w dodatku w zaj......tym kamuflażu- nikt go jeszcze nie widział! 

Żółw się rusza...
Na allegro się toto pojawiło i niby nie dużo bieże. Może ktoś będzie zainteresowany: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74111887.
Ja swojego podciąłem do zawiasów i drzwi od dołu jeszcze nie zaspawałem (już rok) no to mi trochę wiaja.
Ja swojego podciąłem do zawiasów i drzwi od dołu jeszcze nie zaspawałem (już rok) no to mi trochę wiaja.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
.... uchylić okno albo zdjąć plandekę ....Gazon pisze:Władek pisze:Didymos pisze: Dlatego czasem są nazywane dewasto
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przetlumaczylem to koledze ktory ma to zamontowane usmial sie serdecznie , no pozniej powiedzial ze ze grzeje bardzo dobrze a jak smierdzi to mozna uchylic okno![]()
![]()
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

ja zalozylem ostatnio pokrowiec chlodnicy na maske i jest bardzo zauwazalna roznica w szybkosci nabierania temperatury przez silnik i temperatura nie spada przy wlaczonej nagrzewnicy
ogolnie polecam, u ruskich kosztuje takie kiepskie kolo od 10zl wzwyz. Mozna u nas u tapicera zrobic bo naprawde zdaje egzamin !

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

z doswiadczenia polece jednak oslone a nie karton...
przez 2 lata jezdzilem z kartonem i lipa - namaka, spada, czasami trzeba tylko pol kartonu, czasami calego wkladac (zaleznie od pogody).
Z normlana oslona jest inaczej. zakladasz, a jak trzeba to po prostu klapeczke otwierasz i git.
W ruskich zaplacilem za oslone do uaza 452 niecale 10zl. Sezon z nia przejezdzilem, potem koles sprzedal uaza i oddal mi swoja orginalna od uaza i naprawde, kazdemu polecam!!!.
W sklepie za wschodnia granica widzialem jeszcze ocieplacze na maske i ocieplacze do wnetrza autka na podloge. Ale sie nie rzucilem na to... choc znajomi z Grodna bardzo mi polecali wlasnie oslone na maske. No ale narazie wystarcza mi oslona na przednia atrape.
a uazik wyglada tak:

przez 2 lata jezdzilem z kartonem i lipa - namaka, spada, czasami trzeba tylko pol kartonu, czasami calego wkladac (zaleznie od pogody).
Z normlana oslona jest inaczej. zakladasz, a jak trzeba to po prostu klapeczke otwierasz i git.
W ruskich zaplacilem za oslone do uaza 452 niecale 10zl. Sezon z nia przejezdzilem, potem koles sprzedal uaza i oddal mi swoja orginalna od uaza i naprawde, kazdemu polecam!!!.
W sklepie za wschodnia granica widzialem jeszcze ocieplacze na maske i ocieplacze do wnetrza autka na podloge. Ale sie nie rzucilem na to... choc znajomi z Grodna bardzo mi polecali wlasnie oslone na maske. No ale narazie wystarcza mi oslona na przednia atrape.
a uazik wyglada tak:

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany