mój pierwszy Uaz, pomóżcie!!!

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Re: mój pierwszy Uaz, pomóżcie!!!

Post autor: faziuaz » sob gru 10, 2005 8:42 pm

kmiecio pisze:w czwartek kupiłem sobie uaza jest to moje pierwsze autko tego typu. nie jest on w znakomitym stanie wizualnym ale blachą się nie przejmuje gdyż ją sam sobie zrobie. Autko te stało 9 miesięcy u poprzedniego właściciela i marnowało się. wczoraj je uruchomiłem. wystarczyło wstawić nowe świece i przemówił. po pierwszych jazdach stwierdziłem że w mostach nie ma oleju. jak możecie opiszcie mi jaki olej najlepiej wlać do mostów i gdzie się sprawdza poziom oleju w silniku? no i miło widziane porady dla świeżego zapaleńca Uaza? dzięki
ktory rok i ile dales?no i najwazniejsze z jakim wyposazeniem?(klima, poduchy,elektryka?,jest) :roll:
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » sob gru 10, 2005 9:21 pm

tylko nie zabieraj sie za remont generalny... tak jak zrobiłem to ja :) bo wtedy to prędko z garażu nie wyjedziesz...
Ogolnie lej wache/gaz, zmieniaj oleje, smaruj co trzeba i śmigaj... potem kup oponki terenowe i dalej smigaj... do garazu wjezdzaj z założeniem ze wyjedziesz z niego za maksimum 2 dni.. i tego załozenia się trzymaj...

Gratuluję i życzę powodzenia
Lukasz

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » sob gru 10, 2005 9:26 pm

Taa... naprawiaj tylko to co się zepsuło i nie próbuj zrobić nowego ze starego, bo będzie tak jak pisze Cashu, ja swojego pierwszego też lepiłem ponad pół roku, przy drugim już byłem mądrzejszy :)21
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob gru 10, 2005 9:29 pm

I dbaj o niego a jak coś nie domaga to rób odrazu a nie czekaj aż klęknie na amen bo duuuużo szkód może narobić
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » sob gru 10, 2005 10:00 pm

Didymos pisze:Taa... naprawiaj tylko to co się zepsuło i nie próbuj zrobić nowego ze starego, bo będzie tak jak pisze Cashu, ja swojego pierwszego też lepiłem ponad pół roku, przy drugim już byłem mądrzejszy :)21
Ja to już też powoli tracę siły... już nawet przeglądam czasem ogłoszenia coby kupić jeszcze jednego uaza... :) ale jeszcze się nie poddaje...
Silnik, skrzynia, reduktor jest po remoncie, afgany zregenerowane, resory po klepaniu, rama po piachu... czeka mnie jeszcze ta pieprzona blacharka, lakier, elektryka i masa drobnych pierdółek... a sesja na uczelni zbliża się wielkimi krokami... :) i dziury w portfelu są...

Pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
NuVo

Post autor: NuVo » ndz gru 11, 2005 12:11 am

faziuaz pisze:
kmiecio pisze:w czwartek kupiłem sobie uaza jest to moje pierwsze autko tego typu. nie jest on w znakomitym stanie wizualnym ale blachą się nie przejmuje gdyż ją sam sobie zrobie. Autko te stało 9 miesięcy u poprzedniego właściciela i marnowało się. wczoraj je uruchomiłem. wystarczyło wstawić nowe świece i przemówił. po pierwszych jazdach stwierdziłem że w mostach nie ma oleju. jak możecie opiszcie mi jaki olej najlepiej wlać do mostów i gdzie się sprawdza poziom oleju w silniku? no i miło widziane porady dla świeżego zapaleńca Uaza? dzięki
ktory rok i ile dales?no i najwazniejsze z jakim wyposazeniem?(klima, poduchy,elektryka?,jest) :roll:

Fazi przesadzasz!Chłopak chce porade,jest nowy w branży a Ty sie z niego w zywe oczy wyśmiewasz z pytaniem o wyposażenie.Kiedy można to można ale chłopak chce pomocy i jakoś iny na forum to rozumieją i starają sie doradzić.To ze Ty klepiesz syfy na zamówienie a swojego (chyba) nie masz nie znaczy ze masz od razu chłopaka ignorowac i sie zniego wyśmiewać.Co?Gryzie Cie że on ma a Ty nie?pewnie tak...
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"

Awatar użytkownika
homikk

Post autor: homikk » ndz gru 11, 2005 9:15 am

klucz13 pisze:I dbaj o niego a jak coś nie domaga to rób odrazu a nie czekaj aż klęknie na amen bo duuuużo szkód może narobić
no złota myśl :)21
XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber

GG 3814878

Awatar użytkownika
kmiecio

Post autor: kmiecio » ndz gru 11, 2005 10:18 am

chłopaki mój uazik jest z 1974r. silnik pracuje bez zażutu. jest mały problem bo jak jade to strasznie szmią napędy ale domniemywam że to jest brak oleju w mostech i skrzyni (przypominam stał 9 miesięcy). a pozatym wszystko działa bez zażutu. tylko aktualnie się spłukałem i autko mam unieruchomione poniewarz brak funduszy nawet na olej, a tu jeszcze opłaty. ale dla chcącego nic trudnego!!! będziemy kombinować!!!

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » ndz gru 11, 2005 12:39 pm

NuVo pisze:
faziuaz pisze:

Fazi przesadzasz!Chłopak chce porade,jest nowy w branży a Ty sie z niego w zywe oczy wyśmiewasz z pytaniem o wyposażenie.Kiedy można to można ale chłopak chce pomocy i jakoś iny na forum to rozumieją i starają sie doradzić.To ze Ty klepiesz syfy na zamówienie a swojego (chyba) nie masz nie znaczy ze masz od razu chłopaka ignorowac i sie zniego wyśmiewać.Co?Gryzie Cie że on ma a Ty nie?pewnie tak...
spoko ,spoko to bylo w formie zartu :wink: ze taki niby spartanski ma byc jezeli urazilem sorry :wink:
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » pn gru 12, 2005 7:28 am

wejdź na forum lublina

trochę tych aut jest u nas :)21
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pn gru 12, 2005 12:31 pm

Bartmann pisze:
OFFcas pisze:na prawdę można się odstresować... wystarczy wbić się w las i heja...
Obrazek
Oj Patty nauczyłaś się fotki kleić:):):) Ale fakt wyjazdy Łazzzzem fajna sprawa szczególnie jak ma się fajną ekipę:):):) :)2

Ps. Gdzie wcięło Ryśka???:):):)
Bartmann jak przedstawiałeś waszą ekipę to przy waszych ksywkach trza było jeszcze forumową ksywkę napisać .....
Patty -> OFFcas i wszystko jasne :lol:
PS.
Ja tak coś czułem że OFFcas to kobiełka jest ...... :lol:

Pzdrowienia z Łodzi miasta Łodzi ...

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » pn gru 12, 2005 1:19 pm

KUbutek pisze: Bartmann jak przedstawiałeś waszą ekipę to przy waszych ksywkach trza było jeszcze forumową ksywkę napisać .....
Patty -> OFFcas i wszystko jasne :lol:
PS.
Ja tak coś czułem że OFFcas to kobiełka jest ...... :lol:

Pzdrowienia z Łodzi miasta Łodzi ...
No mówiłem już gdzieś...więc nie udawaj zdziwionego:):):) Jak byś poszperał to byś znalazł:):):)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » wt gru 13, 2005 10:32 am

Bartmann pisze:
OFFcas pisze:
KUbutek pisze: Ta laska to właśnie Bartmann - przyjeła taki pseŁUdonim artystyczny :D
I tu się nie zgodzę!!!!!! :evil:
Żeby rozwiać wszelkie podejrzenia przedstawiam członków grupy:

PAT - http://www.podziemny.szczecin.pl/Mud-Ma ... to_15.html

Rysiek - http://www.podziemny.szczecin.pl/Mud-Ma ... oto_2.html

BART - http://www.podziemny.szczecin.pl/Mud-Ma ... to_10.html

ALEX - http://www.podziemny.szczecin.pl/Mud-Ma ... to_99.html
Dam sobie rękę odciąć ( tylko bez zegarka, bo bez zegarka to jak bez ręki ) :lol:
że nie pisałeś z ksywkami z forum Bartmann ja wyżej .

Pozdrownienia z Łodzi miasta Łodzi .

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » wt gru 13, 2005 10:35 am

Dobra tak czy siak juz wiesz;);)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”