opinia rzeczoznawców ;)
Moderator: Student
Mam komplet uniwersalnych papierow najbardziej legalnych przy tych samochodach to jest normalne tutaj i czesto spotykane. Oprucz nr rej nie ma zadnych numerowczapla_offroad pisze:Mam, tylko jak będe codziennie tablice przekręcał to mi się łebki w śrubkach pozjeżdzajągÓral świętokrzyski pisze:A na swojego nie masz papira??

http://gazon.fajnafotka.pl/?linkedUserP ... UID=258302
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
Ale skoro ostatnio taki wysyp UAZów to lepiej szukaæ roczników po 85 roku. Tzn juz zeby nie trzeba bylo przerabiac peda³ów, pomp hamulcowych , serw itd. Jakby by³o ich ma³o to wtedy siê mówi trudno:) ale 90te roczniki id± tanio , a to zawsze lepiej i d³u¿ej pos³u¿y. Moja opinia 

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Digidy123 pisze:-brak wspomaganiahomikk pisze:dlaczego ciężko?Digidy123 pisze:mój UAZ 452 jest z 75 ale jego stan lepszy niż rocznik 90 choć rzeczywiscie tym wynalazkiem cięzko się jeżdzi - ale przynajmniej zabytek w super stanie
-brak widoczności na boki (blaszak)
-brak komputera sterującego silnikiem
-spartańskie wykończenie
jednym słowem wóz dla twardzieli![]()
+wywołuje sensacje po jeździe we Wrocławiu
Eeeeee
- kierownica chodzi lżej jak w poldziaszu bez wspomagania.
- brak komputera to zaleta a nie wada
- wykończenie takie że nie żal w wodę, bagno, śnieg, las wjeżdżać
..... twardym trzeba być nie mętkim .......

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Wszytsko ładnie pięknie zgadzam się ino na takiego uaza nie ma zniżki OC na weteranaKleryK pisze:Ale skoro ostatnio taki wysyp UAZów to lepiej szukać roczników po 85 roku. Tzn juz zeby nie trzeba bylo przerabiac pedałów, pomp hamulcowych , serw itd. Jakby było ich mało to wtedy się mówi trudno:) ale 90te roczniki idą tanio , a to zawsze lepiej i dłużej posłuży. Moja opinia

Wiecie co ja właśnie stałem sie szczęśliwym posiadaczem uaza '74 i co moge powiedzieć:
- stan blach mnie zadziwił, co prawda miejscami jest rdza, ale nic nie odpada
- na hamulce nie nażekam, w końcu jechać tym autem więcej niż 80 km/h to sztuka (albo mi po prostu nie starcza odwagi)
- kierowanie na postojach ciężkie (idzie ręce na kierownicy zostawić) ale przynajmniej nie trzeba na siłownie chodzić
- silnik do remątu, poszły pierściąki, ale co sie dziwić jeżeli silnik od '74 jest ten sam (a po stanie kolektora stwierdzam że dłuuuugo nie był remątowany)
- skrzynia, reduktor, mosty jakoś sie trzymają, ale myśle że warto do nich zajżeć
- plandeka w opłakanym stanie, tak jak instalacja elektryczna
jeżeli masz zamiar kupic uaza to z góry ostrzegam o kłopotach z kupnem drobnych części (szczotki, silniczki, korki) albo po prostu źle szukam :]
a tak wogóle uaz to auto dla ludzi z pasją (czytaj szurniętych) którzy nie boją sie w nim grzebać, acz kolwiek to grzebanie wymaga tylko podstawowych wiedzy z zakresu mechaniki, pozatym jest jak każde inne auto, jak sie o niego dba to dobrze służy :]
- stan blach mnie zadziwił, co prawda miejscami jest rdza, ale nic nie odpada
- na hamulce nie nażekam, w końcu jechać tym autem więcej niż 80 km/h to sztuka (albo mi po prostu nie starcza odwagi)
- kierowanie na postojach ciężkie (idzie ręce na kierownicy zostawić) ale przynajmniej nie trzeba na siłownie chodzić
- silnik do remątu, poszły pierściąki, ale co sie dziwić jeżeli silnik od '74 jest ten sam (a po stanie kolektora stwierdzam że dłuuuugo nie był remątowany)
- skrzynia, reduktor, mosty jakoś sie trzymają, ale myśle że warto do nich zajżeć
- plandeka w opłakanym stanie, tak jak instalacja elektryczna
jeżeli masz zamiar kupic uaza to z góry ostrzegam o kłopotach z kupnem drobnych części (szczotki, silniczki, korki) albo po prostu źle szukam :]
a tak wogóle uaz to auto dla ludzi z pasją (czytaj szurniętych) którzy nie boją sie w nim grzebać, acz kolwiek to grzebanie wymaga tylko podstawowych wiedzy z zakresu mechaniki, pozatym jest jak każde inne auto, jak sie o niego dba to dobrze służy :]