Auto na częśći

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » ndz maja 21, 2006 7:04 pm

no a jak by zdeklarowac sprzedaz poza ue np do Szwajcari bo
akurat moda na ruskie to jak by to wygladalo
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

notbad
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: notbad » ndz maja 21, 2006 8:25 pm

mozna by tez sprobowac wypisac umowe kupna sprzedazy na jakiegos pijaczka np i z głowy- ale za to juz paragrafy wiec oficjalnie nie polecam- slyszalem jednak ze ci najbardziej hardcorowi za piwko daja dowod

Awatar użytkownika
student 69

Post autor: student 69 » czw cze 08, 2006 7:27 am

Poczytałem, poczytałem i pojąć nie mogę. Tzn że jak mam uaza kupionego, opłaconego w skarbowce, ale nie zarejestrowanego (od 2lat), to gdybym chciał go złomować to wpierw muszę go zarejestrować?!?!?!

A drugie pytanie - czy beknę w jakiś sposób że przez dwa lata od daty kupna go nie zarejestrowałem?!?!?!?!!?

Odkryłem dlaczego tak jest to uregulowane: Lancii się nie złomuje :)
Gaz 69, uaz 469 NO MORE... SJ700
JURA OFF-ROAD TEAM
www.juroft.com

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » czw cze 08, 2006 10:34 am

Sama teoria .
A jest tak . Kupiłem Urala z kwitami na umowę + PIT do skarbówki za około 300 zł , gościu poszedł do wydziału komunikacji i firmy ubezpieczeniowej zgłosił sprzedaż. Remontowałem go 3 lata i w tym czasie nikt nie pytał się o motocykl (skarbówka, wydział komunikacji, firma ubezpieczeniowa , policja , komornik i inni ). Po trzech latach zarejestrowałem i ubezpieczyłem motocykl ( nie płaciłem żadnych kar ) a po 6 miesiącach po zarejestrowaniu złożyłem PIT do skarbówki. Panienka z okienka nie miała tego modelu w żadnej książce więc podatek policzyła z umowy + jakieś marne odsetki za 3,5 roku.
Po pierwsze firma ubezpieczeniowa dostała info że auto sprzedane więc nie będzie nikogo szukać bo to moja sprawa (kupującego) w jakie firmie się ubezpieczę.
Po drugie Wydział Komunikacji nie szuka sam z siebie samochodu.
Po trzecie skarbówka nie wie że kupiłeś auto do póki tego nie zgłosisz lub nie zarejestrujesz.
Wniosek jest taki jak kupujesz auto na części z papierami to nie zgłaszaj tego nigdzie, rejestracje i dowód schowaj na strychu i po problemie.

Awatar użytkownika
student 69

Post autor: student 69 » czw cze 08, 2006 1:40 pm

Dzięki za info - przypuszczałemże jest mniej więcejtak jak mówisz, ale po przeczytaniu tego wątku nieźle się zakręciłem.

Pozdrawiam.
Gaz 69, uaz 469 NO MORE... SJ700
JURA OFF-ROAD TEAM
www.juroft.com

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pt cze 09, 2006 7:34 am

Awatar użytkownika
Ml_Kruszka18

Post autor: Ml_Kruszka18 » pt cze 09, 2006 10:56 am

calkiem fajny sposob :)21 :)20
4x4 Full Gass Kaszuby
była 300 Potęga Diesla :) teraz obserwator

sanders

Post autor: sanders » pt cze 09, 2006 12:29 pm

KUbutek pisze:Sama teoria .
A jest tak . Kupiłem Urala z kwitami na umowę + PIT do skarbówki za około 300 zł , gościu poszedł do wydziału komunikacji i firmy ubezpieczeniowej zgłosił sprzedaż. Remontowałem go 3 lata i w tym czasie nikt nie pytał się o motocykl (skarbówka, wydział komunikacji, firma ubezpieczeniowa , policja , komornik i inni ). Po trzech latach zarejestrowałem i ubezpieczyłem motocykl ( nie płaciłem żadnych kar ) a po 6 miesiącach po zarejestrowaniu złożyłem PIT do skarbówki. Panienka z okienka nie miała tego modelu w żadnej książce więc podatek policzyła z umowy + jakieś marne odsetki za 3,5 roku.
Po pierwsze firma ubezpieczeniowa dostała info że auto sprzedane więc nie będzie nikogo szukać bo to moja sprawa (kupującego) w jakie firmie się ubezpieczę.
Po trzecie skarbówka nie wie że kupiłeś auto do póki tego nie zgłosisz lub nie zarejestrujesz.
Wniosek jest taki jak kupujesz auto na części z papierami to nie zgłaszaj tego nigdzie, rejestracje i dowód schowaj na strychu i po problemie.
dobra zgodzę się ale jak sprzedawca zgłosi że sprzedał (Tobie) to masz 30 dni żeby zarejestrować ja tak miałem kupiłem robiłem rok i poszedłem opłacić ubezpieczenie za następny rok a baba do mnie że nie ubezpieczy
bo nie jest przerajstrowanu . Tłumacze że nie zarejestruje jak przeglądu nie ma a ta dalej swoje . Po pierwsze przepisałem się do innego ubezpieczycie la i tam koło mi wytłumaczył że jest ja kić obowiązek do 30 dni zarejestrować bo jak nie to jest kara 500 Euro
Ale ja tam sobie poradziłem :wink:

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » pt cze 09, 2006 6:32 pm

........i tu pies jest pogrzebany.....na tak ustawione przepisy, ludzie ustawiają swoje podejście do tematu jak gdyby automatycznie ;wy mi tak,to ja wam tak.....i koło się zamyka :)2
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

sanders

Post autor: sanders » pt cze 09, 2006 8:12 pm

faziuaz pisze:........i tu pies jest pogrzebany.....na tak ustawione przepisy, ludzie ustawiają swoje podejście do tematu jak gdyby automatycznie ;wy mi tak,to ja wam tak.....i koło się zamyka :)2
no to raczej normalne :roll: bo 500 euro na asfalcie nie znajde ??!!
a np . wole dołożyć do uaz . :)2

niemand

Post autor: niemand » pt cze 09, 2006 9:40 pm

Kara jest jak zarejestrujesz i nie ubezpieczysz.

A KUbutek ma 100% racje tez tak robiłem i co ..................i NIC

Ludzie troche wyobrazni !! !!

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pn cze 12, 2006 7:14 pm

sanders pisze:
KUbutek pisze:Sama teoria .
dobra zgodzę się ale jak sprzedawca zgłosi że sprzedał (Tobie) to masz 30 dni żeby zarejestrować ja tak miałem kupiłem robiłem rok i poszedłem opłacić ubezpieczenie za następny rok a baba do mnie że nie ubezpieczy
bo nie jest przerajstrowanu . Tłumacze że nie zarejestruje jak przeglądu nie ma a ta dalej swoje . Po pierwsze przepisałem się do innego ubezpieczycie la i tam koło mi wytłumaczył że jest ja kić obowiązek do 30 dni zarejestrować bo jak nie to jest kara 500 Euro
Ale ja tam sobie poradziłem :wink:
I baba miała rację . Trza było Uaza na lawetę na przegląd (albo za dopłatą bez Uaza ) potem do wydziału komunikacji i do ubezpieczenia + podatek od " wzbogacenia " kiedyś tam . 500 euro płacisz za niemanie OC gdy poruszasz się po drodze a nie jak stoisz w garażu.

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pn cze 12, 2006 7:16 pm

faziuaz pisze:........i tu pies jest pogrzebany.....na tak ustawione przepisy, ludzie ustawiają swoje podejście do tematu jak gdyby automatycznie ;wy mi tak,to ja wam tak.....i koło się zamyka :)2
Z tego właśnie żyją prawnicy . :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”