Afgan - gdzie do dostania i czy warto ?
Moderator: Student
Wojenne bo wojskowe grazdanskie bo cywilne , na dzien dzisiejszy mosty wojenne sa w sprzedazy i kosztujaWładek pisze:Żuczek pisze:Za Bugiem częściej znają je jako "wojennyje"W odróżnieniu od "grażdanskich mostow" - to znaczy takich "normalnych, miejskich. A wie ktoś po ile one obecnie stoją na Wschodzie?
przedni 28 900 rub tylni 24 900 rub 27 rub 1 USD
Ceny ze sklepu Uaza z Krasnodaru
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Drogo...
Teraz w Polsce mosty od Patrola znacznie tansze sa...
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,
Do wojennych mostow tez sa w sprzedazy blokady cena 12 000 rub blokady samoblokujace (automat)krolik pisze:wcale nie jestem przekonany czy dla tych 6-7cm pod gruchą warto tyle inwestować, ja wale blokade mostu w tył i tyle a do afgna wcale nie jestem przekonany czy 100% blokad da się wogóle wsadzić
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Kurcze... 28900 / 27 to jakies 1070 dolarow... x 3 i mamy 3100 zl za most przedni, za tylni 2770...Gazon pisze:Wojenne bo wojskowe grazdanskie bo cywilne , na dzien dzisiejszy mosty wojenne sa w sprzedazy i kosztujaWładek pisze:Żuczek pisze:Za Bugiem częściej znają je jako "wojennyje"W odróżnieniu od "grażdanskich mostow" - to znaczy takich "normalnych, miejskich. A wie ktoś po ile one obecnie stoją na Wschodzie?
przedni 28 900 rub tylni 24 900 rub 27 rub 1 USD
Ceny ze sklepu Uaza z Krasnodaru
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Drogo...
Teraz w Polsce mosty od Patrola znacznie tansze sa...
chodzi o cale nowe mosty? z hamulcami etc... czy gole? I czy cena dotyczy nowych czy regenerowanych?
Orientujesz sie moze w kwestii cen i dostepnosci blokad i hamulcow tarczowych do afganow? czy nawet u Was wszyscy o tym slyszeli lecz nikt nie widzial..
Pozdrawiam
Lukasz
To sa ceny nowych mostow bez hamulcow, ktore leza w sklepie , co do blokad to sa w sprzedazy jak pisalem 12 000 rub bez problemow , hamulce tarczowe sa bardzo rzadko prawie tylko na zamowienie komplet ok. 13 000 rub cena nie sprawdzona bo oni mowia cene w dniu odbioru towaru.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Tylko temat afganow wszedl i juz ogloszenia sie zaczynaja pojawiac
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... owo=afgany
wie ktos ile krzycza za te mosty - ja wole tam nie dzwonic bo jeszcze by mi moglo niepotrzebnie cisnienie skoczyc a w taka pogode to zabojstwo

wie ktos ile krzycza za te mosty - ja wole tam nie dzwonic bo jeszcze by mi moglo niepotrzebnie cisnienie skoczyc a w taka pogode to zabojstwo

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
ee jedno już wisi od 11 lipca, a wczesniej też już byłoBart03 pisze:Tylko temat afganow wszedl i juz ogloszenia sie zaczynaja pojawiac![]()
http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... 8&ile_o=25

LJ 70
mosty patrola gdzieś już to było ale z tego co pamiętam to koszt koło 3000 ale moge sie mylić
zalety to duża wytrzymałość z tym że nie wiem jak z przełożenimi czy nie zmuli sie silnik uazowy i nie trzeba będzie motać innego, mosty od k160 ponoć podchodzą bez większych problemów ale są bez blokad a od GR-a są na pewno szersze i trzeba przerabiać mocowania i robić uchwyty pod sprężyny i jak dla mnie to za dużo zabawy
zalety to duża wytrzymałość z tym że nie wiem jak z przełożenimi czy nie zmuli sie silnik uazowy i nie trzeba będzie motać innego, mosty od k160 ponoć podchodzą bez większych problemów ale są bez blokad a od GR-a są na pewno szersze i trzeba przerabiać mocowania i robić uchwyty pod sprężyny i jak dla mnie to za dużo zabawy

zewnetrznie to "afgan"Croom pisze:Juz sie pogubiłem , afgany to kompleksowo przerobione UAZ-y na potrzeby wojny jaka miala miejsce czy tylko i wylacznie przerobione mosty ?
http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg ... 120791.JPG
a to "std"
http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg ... ka_015.jpg
MUTSY
to widocznie źle szukałeś bo generalnie są do dostania od ręki czy warto ,w porównaniu do zwykłych uazowskich to jak najbardziej simex 32x9,5 robi na nich idealnieMACIEK27 pisze:Mialem afgany , tylko szukalem ich dobre pol roku, dorwalem np dwa uszkodzone i skladalem, przedni kompletny znalazlem w sumie wyszlo 2 tys i uwazam ze warto, przelozenie i przeswit

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
-
- Kontaktowanie:
Do mostow GRa tez na upartego da rady zrobic stopki pod resory ale szkoda ciac wszystkie uchwyty wahaczy i sprezyn bo moze kiedys ci sie zachce zakladac sprezyny.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
To jeszcze sie pochwal gdzie niby mozna dostac w takiej cenie - szukam od kilku tygodni i ponizej 4000 cena nie schodzi - i to czesto bez sprzegielek itpBart03 pisze:3 tys - to kumpel zakupil z unimoga za 2 tys, bez jaj panowie ale za 3 tys to mozna kupic mosty z GR-a z kompletem wahaczy i panhardow
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Niby tak , ale jak wezmiesz pod uwage koszt przerobki zawiasu na sprezyny , ilosc czasu jaka trezba temu poswiecic i ile razy trezba wracac do warsztatu na poprawki (podobno trudno to wszystko przymcowac tak , zeby bylo wszystko prosto - glownie chodzi o panharda) - to wtedy mozna sie zaczac zastanawiac. Jest warsztat ktory robi taka przerobke , bierze za nia 3000 pln , tyle ze terminy najblizsze to podobno koniec roku / poczatek nastepnegotiger pisze:Do mostow GRa tez na upartego da rady zrobic stopki pod resory ale szkoda ciac wszystkie uchwyty wahaczy i sprezyn bo moze kiedys ci sie zachce zakladac sprezyny.
Świszcząca Suka Stage I

-
- Kontaktowanie:
Ja ci powiem tak. Mosty kupilem w sumie za 1150zl. Za wachacze od G dalem 1200. Za uzywane sprezyny od GRa dalem 200zl. Do tego trzeba by doliczyc troche blach katownikow itp. Ja jak by sie ktos uparl to moge pomoc takie auto zrobic.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL