Heh.. Mozecie sie smiac... Jak sie umie, to na małych powierzchniach się da. Zresztą mam zespawane imadło i jakos chodzi juz z rok. Sprzedawca w sklepie tez ze mnie zgnił, ale..matys pisze:[
ja dorzucam szkrzynke wodki
normalnie kocham to forum

Moderator: Student
Heh.. Mozecie sie smiac... Jak sie umie, to na małych powierzchniach się da. Zresztą mam zespawane imadło i jakos chodzi juz z rok. Sprzedawca w sklepie tez ze mnie zgnił, ale..matys pisze:[
ja dorzucam szkrzynke wodki
normalnie kocham to forum
to fakt-zeliwo trzeba podgrzac przed spawaniem bo robia sie duze naprezenia i akurat kolektor wydechowy najlepiej spawac elektoda do zeliwa (oczywiscie dobrana do gatunku zeliwaPrzemekslaw pisze:Może to wina spawacza ale jak oddałem włąśnie kolektor zeby mi to ktos fachowo zrobił... to nie porobił za długo![]()
np. imadło!! koledze "trzyma do dziś"toldi pisze:to fakt-zeliwo trzeba podgrzac przed spawaniem bo robia sie duze naprezenia i akurat kolektor wydechowy najlepiej spawac elektoda do zeliwa (oczywiscie dobrana do gatunku zeliwaPrzemekslaw pisze:Może to wina spawacza ale jak oddałem włąśnie kolektor zeby mi to ktos fachowo zrobił... to nie porobił za długo![]()
) ale przy elementach, ktore nie pracuja w tak duzym zakresie temperatur migomat daje rade
OjjMłody_KrysoUAZ pisze:Z tym imadłem to naprawde. Jaki miałbym cel żeby o tym pisać. Naprawde, jeżeli ktoś ma migomata to proponuje przynajmniej sprobowac a dopiero później sie smiac. Z tego co mi wiadomo to śmieją się kozaki co nic sami nie robią!
Tak tak czytaj uwazniej wszystkie posty, bo kupilem nowy i zalozylem.Młody_KrysoUAZ pisze:Ale co mu szkodzi sprobowac![]()
? Przeciez i tak nowy kupował!
Spawarka to mozna praktycznie kazda, wirowa to po prostu archaiczna spawarka dajaca prad staly. Spawac mozna 'trafokiem', elektroda otulona, TIG'iem, migomatem czy tez lutospawac. wszystko zalezy od typu zeliwa i warunkow pracy elementu.jarcion pisze:Żeliwo można spawać "spawarką wirową" Sprawdzone. Jeżeli dobrze pamiętam, to zasada działania jest taka, że silnik ~360 napedza pradnicę prądu stałego i spawa sie prądem stałym (i chyba nazywa sie to agregat spawalniczy)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość