afgany
Moderator: Student
pewnie już było?
Witam!
Nie wiem czy to już było, jeśli tak to sorry, ale interesuje mnie następująca kwestia: w jakiej cenie na rynku osiągalne są NOWE (podkreślam: NOWE) mosty na zwolnicach, czyli afgany? Słyszałem, że do Polski przybywają takowe ale wcale nie są nowe tylko "regenerowane" co budzi określone wątpliwości. Będę zobowiązany za światłą informację.
Pozdrowienia niezmiennie dla wszystkich!
Nie wiem czy to już było, jeśli tak to sorry, ale interesuje mnie następująca kwestia: w jakiej cenie na rynku osiągalne są NOWE (podkreślam: NOWE) mosty na zwolnicach, czyli afgany? Słyszałem, że do Polski przybywają takowe ale wcale nie są nowe tylko "regenerowane" co budzi określone wątpliwości. Będę zobowiązany za światłą informację.
Władek - Kraków
Re: pewnie już było?
w sklepie u ruskich kosztuja 4k wiec w polsce to pewnie 5.5k ale ja sie w polsce spotkalem nowymi z zapasow wojskowych ktore to mialy wszystko nowe oprucz obudowy rysek chcial za takowe 3kWładek pisze:Witam!
Skąd (źrodło pochodzenia) i za ile???
Bo za granicą fabryczne nówki kosztują kosmiczną cenę.
A te z zakładów remontowych też wyglądają jak nówki, czarne, malowane,
Po zdjęciu bębna, nówki szczęki, cylinderki, półosie nowe, słowem nowe mosty. Jednak dla kogoś kto ma afgany, rzut okiem wystarczy i zaprawdę powiadam nie wszystko jest takie na jakie wygląda.
Bo za granicą fabryczne nówki kosztują kosmiczną cenę.
A te z zakładów remontowych też wyglądają jak nówki, czarne, malowane,
Po zdjęciu bębna, nówki szczęki, cylinderki, półosie nowe, słowem nowe mosty. Jednak dla kogoś kto ma afgany, rzut okiem wystarczy i zaprawdę powiadam nie wszystko jest takie na jakie wygląda.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Dobra mam pytanie: Jak liczyć przełożenie w zwolnicy (afgan)?
Wałek plus talerz 9 i 25 zębów , koło zwolnicy i tryb 31 i 16 zębów
25 / 9 =2.777
31 / 16 = 1.937
Teoretycznie powinno sie dodać co daje nam 4.714
czy pomnożyc 2.777 x 1.937 = 5.379
Borson podał mi że afgan ma przełożenie ok 5,80 ?
Ale jak to poprawnie obliczyć ?
Może jakoś inaczej to sprawdzić, czekam na waszą opinie.
25 / 9 =2.777
31 / 16 = 1.937
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
no chyba nie chodziło ci o mnie (zawsze i wszystkim mówie że ok 5,30)................odnośnie afganów - zachodzi obawa że po 1 maja mogą być problemy z,, importem ''..............czesci do afgana narazie są i chyba bedąMACIEK27 pisze:Dobra mam pytanie: Jak liczyć przełożenie w zwolnicy (afgan)?
25 / 9 =2.777
31 / 16 = 1.937
Łaziłem kiedyś po zapleczu (podwórku) dealera Fiata w Lidzbarku Warmińskim, jak wlazłem przez dziurę w płocie
na sąsiednie podwórko to oczy szerzej otworzyłem......
Dookoła leżały HAŁDY
skrzyń drewnianych z pięknymi napisami cyrylicą, osłonięte brezentami, zasmarowane towotem żelastwo. Silniki, skrzynie, mosty, wały i Bóg wie co jeszcze. Nówki. Dużo. Ale głupi byłem, młody (z rok czy dwa temu było), nie zgłębiałem sprawy... Ale moży ktoś zna to źródełko, może nieaktualne, może przez dilera Fiata numer namierzyć, może ktoś inny ma bliżej do Kaliningradu...
5
5
5

- cowboy_3151