ktos juz podnosił uaza na dystansach

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Michał(student)

Kontaktowanie:

Post autor: Michał(student) » wt cze 26, 2007 12:24 pm

Jak wy to robicie ze wam sie przedni wał kręci?? Jak odebrałem od kowala resory to były tak wyklepane że wieszaki były skierowane "do środka". A wał to sie niechciał obracać to go liznąłem na szlifierce.... Narazie się nic nie dzieje już rok czasu. Mam jeszcze ze 3 te wały to będę kombinował.

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » wt cze 26, 2007 12:55 pm

robert parol pisze:
scania-amortyzator od 3 wleczonej osi z samochodu :)23

A zapomniałem sie zapytac wczoraj gdzie kupiłes te amorki i za ile i czy na przodzie tez masz
Ja mam oryginalne... nie widze sensu zmieniania amorkow, bo jak resor sie troche splaszczy (a po jezdzie w terenie jest to szybkie zjawisko) to wrzucenie klocka spowoduje ze odleglosc mostu od zaczepu amorka wroci do wartosci przy wyklepanych resorach.. chyba ze ktos ma zamiar na nowiutkich resorach dodatkowo liftowac samochod, co raczej nie jest mądrym wyjsciem...

Awatar użytkownika
motokogut

Post autor: motokogut » wt cze 26, 2007 1:32 pm

nie wiem u kogo wy habrujecie te resory ale może to nieodpowiednie miejsce... chyba że dają na walcarke czy jak to tam się ten automat do habrownia nazywa, bo ja to biore młot kowadło i 3 litry wody... i jak tak sie zachabruje to resor jeszcze twardszy jest niż orginał bo materiał odkształcany utwardza się... narazie samochód 2 lata w tereni non stop chodzi na wyhabrowany resorkach i nic nie siadły, z przodu 7 z tyłu 9 piór.
z tym że na początku były tak wyciągnięte że wieszaki do środka ściągnęło i musiałem z tyłu wrzucić 15 worków cementu i jeszcze na zderzaku z tyłu 3 widły od wózka jeździły 3 dni, no i troche siadły... hehe jak je zakładałem to musiałem naciągać je tak żeby rozciągnęły na odległość mocowań :roll:
a co do amorków to scania z przodu jest, z tyłu mam od jelcza
amorki giełda słomczyn w dziale tirolotów
no risk, no fun !! :)
uaz 300D

Awatar użytkownika
Tomek_B

Post autor: Tomek_B » wt cze 26, 2007 3:48 pm

motokogut pisze:nie wiem u kogo wy habrujecie te resory ale może to nieodpowiednie miejsce... chyba że dają na walcarke czy jak to tam się ten automat do habrownia nazywa, bo ja to biore młot kowadło i 3 litry wody... i jak tak sie zachabruje to resor jeszcze twardszy jest niż orginał bo materiał odkształcany utwardza się... narazie samochód 2 lata w tereni non stop chodzi na wyhabrowany resorkach i nic nie siadły, z przodu 7 z tyłu 9 piór.
z tym że na początku były tak wyciągnięte że wieszaki do środka ściągnęło i musiałem z tyłu wrzucić 15 worków cementu i jeszcze na zderzaku z tyłu 3 widły od wózka jeździły 3 dni, no i troche siadły... hehe jak je zakładałem to musiałem naciągać je tak żeby rozciągnęły na odległość mocowań :roll:
a co do amorków to scania z przodu jest, z tyłu mam od jelcza
amorki giełda słomczyn w dziale tirolotów

Ale woda to do klepania nie jest potrzebna??
GyGy 5479591

Uaz 469 B

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » wt cze 26, 2007 3:50 pm

Michał(student) pisze:A wał to sie niechciał obracać to go liznąłem na szlifierce.... Narazie się nic nie dzieje już rok czasu.
Tak samo zrobiłem, około milimetra trzeba było zeszlifować... na dużych dziurach kiedy oś była prawie w powietrzu dalej było słychać jak się wał obija, to znowu poprawiłem i jest ok. Też ponad rok jeżdzę bez problemów.

Awatar użytkownika
motokogut

Post autor: motokogut » wt cze 26, 2007 10:34 pm

Tomek_B pisze:Ale woda to do klepania nie jest potrzebna??
no generalnie jak bym wziął piwo to zaraz bym musiał 2 i 3 i.... i bym nie wyklepał do końca wszystkich :wink:
a tak to woda w morde i ssanie sie nie załącza :)21
no risk, no fun !! :)
uaz 300D

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr cze 27, 2007 1:09 am

robert parol pisze:
KOLEGO JAKIES FOTKI NA PRYWAT PLIISSSSSSSSSSSS
[/quote]

Tu trochę widać,ale swiatło wtedy już słabe było :wink:

Obrazek
Shot with CYBERSHOT at 2007-06-26
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Majkello

Post autor: Majkello » czw lip 05, 2007 12:18 am

_CaShu_ pisze:Ja mam 31 cali i niestety przy samochodzie wyładowanym 7 osobami i małym off-roadzie tył obcierał
Opony obcierały dlatego, że te 7 dzieciaków z domu dziecka, zżarło tego dnia za dużo karkówki z grilla :)21 :)21 :)23
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » czw lip 05, 2007 7:52 pm

Majkello pisze:
_CaShu_ pisze:Ja mam 31 cali i niestety przy samochodzie wyładowanym 7 osobami i małym off-roadzie tył obcierał
Opony obcierały dlatego, że te 7 dzieciaków z domu dziecka, zżarło tego dnia za dużo karkówki z grilla :)21 :)21 :)23
w sumie w wygłodzonej rosyjskiej armii tego problemu nie było ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”