Zamocowanie butli LPG

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
cykor

Post autor: cykor » pn mar 14, 2005 11:49 am

Ja pod siedzenie zapodalem 72 litry, ale chcialem wieksza. Jeszcze siedzenia nie przerobilem, ale pomysl mam taki zeby siedzenie skladalo sie tak jak bez przerobek. Nic nie wskazuje zeby kolana pasazerow mialy byc na wysokosci uszu kierowcy. Butla jak dobrze pamietam ma srednice 35 cm., wiec jak ktos zmierzy ile jest od najnizszego miejsca siedzenia (ramy) do podlogi, to bedzie mial odpowiedz o ile siedzenie sie podniesie (pi x oko). Chcialem duza butle bo nigdy nie bedzie tak ze cala obietosc butli wypelni lpg., a jak gazu w drodze zabraknie to na resztkach powietrza z butli nie pojedzie (przynajmniej nie na tym silniku ktory mam).

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » pn mar 14, 2005 1:28 pm

Ja mam na pace 60ke- stary holenderski syf- ale fura śmiga jak WRC! :D Wachy nie używam- pompa jest nieczynna (chociaz planuje uruchomić jedyne słuszne źródło zasilania :D ) i bryczka z gazu odpala nawet przy minus 20! Tez kombinowałem z powieszeniem butli, ale to za duzo roboty- a w syfie tak czy siak miejsca jest kupe!
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”