Transport UAZa

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » pt mar 05, 2004 1:41 pm

Winety obowiązują tylko firmy , które świadczą usługi transportowe. Jeśli holujesz jako osoba fizyczna i auto jest zarejestrowane też na osobę fizyczną to nie ma obowiązku wykupu winety. 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » pt mar 05, 2004 1:50 pm

BĄKU pisze:Winety obowiązują tylko firmy , które świadczą usługi transportowe. Jeśli holujesz jako osoba fizyczna i auto jest zarejestrowane też na osobę fizyczną to nie ma obowiązku wykupu winety. 8)
a to kto ci powiedział? (gdzie to wyczytaleś ?)............to po co ja kupuje te p....e winiety

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt mar 05, 2004 1:51 pm

Pamietam moja podroz pierwszym uazem. trasa olsztyn-warszawa. na dwie tury pokonana. Pierwsze dobiegla konca przed mlawa.. ukrecony tylny most na szczescie 20 metrow od komisu samochodowego wiec dobrzy ludzie scholowali mi go na noc do siebie na plac. a potem za niedrogo wyremontowali i zrobili alternator(bez ladowania jechalem). niezapomniana przygoda i warta przezycia:).. i te przydroze tirowki machajace na widok Uaza. (alez bylem dumny:)))
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » pt mar 05, 2004 1:57 pm

borman pisze:
BĄKU pisze:Winety obowiązują tylko firmy , które świadczą usługi transportowe. Jeśli holujesz jako osoba fizyczna i auto jest zarejestrowane też na osobę fizyczną to nie ma obowiązku wykupu winety. 8)
a to kto ci powiedział? (gdzie to wyczytaleś ?)............to po co ja kupuje te p....e winiety
Kolega ma transport międzynarodowy i kuma temat, oczywiście sprawdz to dokładnie bo są pewne wykluczenia, ale osob fizycznych nie prowadzących działałności gospodarczej winety nie obowiązują. 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
michal_k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal_k » pt mar 05, 2004 4:09 pm

Zbowid pisze: Otóż holowanie na "motyla" jest dopuszczalne tylko w przypadku posiadania odpowiednich uprawnień np. uprawnienia takie maja pomoce drogowe, cywilni kierowcy raczej nie...- szczeguły w Wydziale Komunikacji.
A co ma wydział komunikacji do holowania na motylu? Niech tenże wydział komunikacji poda jakąś podstawę prawną, bo jak na razie to chyba obowiązuje nas ustawa "Prawo o ruchu drogowym", która nie zabrania holowania na holu sztywnym (motylu).

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pt mar 05, 2004 4:39 pm

Powiedz którędy jeździsz i holujesz to załatwię Ci kontrolę więc sobie podyskutujesz z panami niebieskimi...

Ja raczej w dobrej wierze, ale jak masz wiedzę to może sie nią podziel ....

Dla mnie możesz holować i na burłaka...:)21

PS. a jśli chodzi o winiety to byłem przekonany, że dotyczy wszystkich jeżeli ciężar itd....
Dobrze że jest w ogóle kogo się zapytać..
Zbowid

Awatar użytkownika
michal_k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michal_k » pt mar 05, 2004 5:01 pm

Zbowid pisze:Powiedz którędy jeździsz i holujesz to załatwię Ci kontrolę więc sobie podyskutujesz z panami niebieskimi...

Ja raczej w dobrej wierze, ale jak masz wiedzę to może sie nią podziel ....
Hmmm, holuję na motylu dość nieregularnie, ostatnio z Suchej Beskidzkiej do Kęt. :)21

Moja "wiedza" sprowadza się do "Prawa o ruchu drogowym", gdzie jasno są określone warunki holowania na połączeniu sztywnym z pominięciem układu hamulcowego i kierowniczego - rzeczywista masa całkowita pojazdu holowanego nie może być większa niż rzeczywista masa całkowita pojazdu holującego. Jeśli do tego dołożysz dodatkowe światła z tyłu ("przedłużenie" świateł pojazdu holującego) i trójkąt lub koguta to naprawdę niebiescy nie mają się do czego przyczepić.

Życzę wszystkim, żeby nigdy nie musieli holować swych maszyn.

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt mar 05, 2004 5:55 pm

borman pisze:
Ustawa o Transporcie Drogowym .

:)21
LJ 70

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”