Odpuść - nie ma potrzeby. Dzięki temu np. podciśnienie, które podajesz dochodzi także do piasty a odrobina oleju jesli przedostanie się z główki do piasty raczej w smarowaniu łozysk nie zaszkodzi.uadam pisze: Tak przy okazji zastanawiałem się czy można jeszcze dodatkowo zabezpieczyć tuleję w której chodzi półoś.
wyciek oleju z tylniego mostu w uazie amfibii
Moderator: Student
- Grzegorz G.
Grzechu_z_UAZ
Ciśnienie ok. 0,2 atm. Mam zamontowaną pomkę do napowietrzania akwariów i przetwornicę z 220v na 12v do jej zasilania. Dodatkowo jest jeszcze układ z czujnikiem pod podwoziem, który załącza układ w momencie wjechania do wody (tak aby nie zapomnieć o włączeniu). Jest jeszcze elektrozawór aby po wyjechaniu z wody i wczasie normalnej jazdy układ był pozbawiony ciśnienia (tak na wszelki wypadek).
rybak
ale regulujesz to ciśnienie za pomocą reduktora czy czego podobnego czy po prostu ze specyfiki pompki wynika, że więcej nie będzie?
[ja się przyznam, że użyłem chińskiej pompki do materaców ale po kilku użyciach wysypały się z niej łopatki
i teraz od nowa zaczynam kombinować ]
[ja się przyznam, że użyłem chińskiej pompki do materaców ale po kilku użyciach wysypały się z niej łopatki

Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Można regulować w pewnym zakresie ale na pewno nie będzie wyższe od 0,5 atm. Taka pompka jest przystosowana do pracy ciągłej (akwarium musi być ciągle napowietrzane) dlatego jest to dobry patent (nota bene podpowiedział mi to ktoś z Forum). Pompka od materacy nie jest przystosowana do pracy ciągłej (max 15 min) dlatego odradzam.
rybak
Powinienem dać nowy temat ale opanowałem tylni most a widzę, że jest wyciek smaru jednej strony w prawym moście. Wywala smar od strony sprzęgiełka półautomatycznego oraz spod uszczelniacza na kulistej części zwrotnicy (nie wiem jak prawidłowo to się nazywa). Zwrotnicy nie rozbierałem nigdy więc nie wiem skąd może lecieć tu smar (zapewne pod wpływem podawanego nadciśnienia) i co trzeba wymienić.
rybak