wiszące pedały do uaza
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Re: wiszące pedały do uaza
dzieki koledzy a może ma ktoś fote jak połączyć pedały (bez skojażeń) z serwem? bo w żuczku jest bliżej ściana gorodziowa prosze o fachowa rade za kilka dni bedziecie mogli zobaczyc mój sprzęt w dziale NASZE UAZY pozdro
Jak masz oryginalne wiszące pedały, to poszukaj też oryginalnego serwa (jeśli się nie mylę, to od wołgi nie pasi), bywają czasem nówki na allegro i poskładasz to wszystko bez rzeźby.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
-
- jestem tu nowy...
już zakupiłem dziś na giełdzie serwo z pompą od żuczka
- poborcapodatkowy
Wiszące pedały
Ale perwa

Ale perwa

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Takie rzeczy tylko.... u nas.poborcapodatkowy pisze:Wiszące pedały![]()
Ale perwa
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Tyle było obietnic fotek, a ja czekam i czekam aż ktoś tu umieści zdjęcia jakieś i nic 
A tak serio to mam podobną jazdę (tyleż że kupiłem już zmotane) - poniżej zdjęcia.
Zależy mi trochę na opinii jak mocno to przekombinowane. Wydaje mi się że jest stosunkowo ok. Wygląda jak wstawiony cały gotowy "moduł" manipulatorów sprzęgła i hamulca zaadoptowany z beczki (lub czegoś w podobie, bo pompa sprzęgła wg numerów pasuje między innymi do MB190).

wyjęta pompa:

A tak serio to mam podobną jazdę (tyleż że kupiłem już zmotane) - poniżej zdjęcia.
Zależy mi trochę na opinii jak mocno to przekombinowane. Wydaje mi się że jest stosunkowo ok. Wygląda jak wstawiony cały gotowy "moduł" manipulatorów sprzęgła i hamulca zaadoptowany z beczki (lub czegoś w podobie, bo pompa sprzęgła wg numerów pasuje między innymi do MB190).

wyjęta pompa:

UAZ 469B + diesel MB i kilkaset odziedziczonych "usprawnień"
Trochę sporo tam innych elementów niezwiązanych z pedałami,będzie to bezpieczne?
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Wiem wiem. Masakra:) Spokojnie, wiszą sobie elementy elektryki przytwierdzone wspólną nakrętka razem ze zbiorniczkiem wyrównawczym. Będzie dobrze. Po zamontowaniu nowej pompy sprzegła będzie porządeczek.
Swoją droga mam pompę zdaje się od W124 i będę szukaj krótszej. Rzecz w tym ze przewód do wysprzęglika opiera się o podłogę. Pompa FAG ma oznaczenie S5432A.
Swoją droga mam pompę zdaje się od W124 i będę szukaj krótszej. Rzecz w tym ze przewód do wysprzęglika opiera się o podłogę. Pompa FAG ma oznaczenie S5432A.
W piątek będę w domu,to jak nie zapomne wrzucę fotki z mojego motania pedałów przeszczepionych z toyoty cariny,w sumie to przeszczepiłem prawie wszystko co tylko mogłem przełożyć,od pedałów,hamulców,kolumny kierowniczej po kompletną instalację elektryczną na koniec.Jestem chyba jedyny z takim przeszczepem.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Przypomnę się o zdjęcia
Niebawem będę miał projekt zagospodarowania nissan primera p10, którą użytkuję 7 rok i samochód już ma dość. Ma dość blacharsko i zawieszeniowo więc spokojnie może być dawcą, dojrzałym dawcą
. Kombinuję nawet żeby z niej silnik zabrać, zespolić ze skrzynią od (najlepiej automatyczną) 100NX lub 200SX - albo czegoś innego z tyłnapędem. Silnik ma wg zegarów 330000 i nie bierze międzywymianami więcej niż pół litra oleju SYNTETYCZNEGO! - to jest wynik. Jaki ma przebieg naprawdę nie wiem.

Niebawem będę miał projekt zagospodarowania nissan primera p10, którą użytkuję 7 rok i samochód już ma dość. Ma dość blacharsko i zawieszeniowo więc spokojnie może być dawcą, dojrzałym dawcą

Ja przygotowałem silnik z cariny 156KM i zimą zacznę dorabiać blachę do połączenia skrzyni UAZ-a z obudową sprzęgła toyoty.W moim przypadku będzie można wstawiac bezproblemowo wszystkie silniki z serii 3S-GE,-FE ,2.0 i 2.2 z camry.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Chciałem dzisiaj wrzucić fotki,lecz padła lampa w moim aparacie,a bez lampy w garażu fotki nie wychodziły.baloo pisze:Przypomnę się o zdjęcia![]()
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Już założyłem wszystko, ale jak uwiecznione to wrzucaj śmiało dla ciekawości porównania.