Kupować Uaza na buggy?
Moderator: Student
- GikroV
-
Re: Kupować Uaza na buggy?
Grawitacyjna pompa paliwa hehehe 

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
z ustnym wspomaganiemGikroV pisze:Grawitacyjna pompa paliwa hehehe
-
- jestem tu nowy...
Witam.Ale inwencji twórczej oraz myślenia abstrakcyjnego to Koledze odmówić nie można.Grunt to się nie bać własnych pomysłów.Patent z zasilaniem nie do pobicia.Najważniejsze że robi.Pozdrawiam.Agent0700 pisze:Witam
Jak na razie to zrobiłem kilka konstrukcji i nawet działają
2 jeżdżące traktorki zrobiłem, zresztą zobaczcie sami:
http://www.youtube.com/watch?v=LDvXJ8bX42M
http://www.youtube.com/watch?v=5e1mNQlu-zo
Były zrobione z czegoś co znalazłem na złomie. Nawet czasem ich używam, tego małego częściej.
Z takim wszędołazem też sobie poradzę. Sprzęty mam, umiejętności też nienajgorsze, chęci się znajdą.
Robiłem je od zera, a jeśli chodzi o konsultacje to od czego Wy jesteście?
To tak, żeby było wiadomo co i jak
Komu się nie podobają moje traktorki to kij mu w ucho![]()
Chcę teraz zrobić coś konkretniejszego i dlatego pytam co i jak.
A traktorki miały pracować w winnicy, ale zrezygnowałem z uprawy.
Pozdrawiam
Jacek
Agent0700 pisze:Witam
Jak na razie to zrobiłem kilka konstrukcji i nawet działają
2 jeżdżące traktorki zrobiłem, zresztą zobaczcie sami:
http://www.youtube.com/watch?v=LDvXJ8bX42M
http://www.youtube.com/watch?v=5e1mNQlu-zo
Były zrobione z czegoś co znalazłem na złomie. Nawet czasem ich używam, tego małego częściej.
Z takim wszędołazem też sobie poradzę. Sprzęty mam, umiejętności też nienajgorsze, chęci się znajdą.
Robiłem je od zera, a jeśli chodzi o konsultacje to od czego Wy jesteście?
Jacek
też chciałbym mieć tyle czasu i zaplecze do takich konstrukcji

Ostatnio zmieniony wt mar 24, 2009 11:32 am przez maruda, łącznie zmieniany 1 raz.
myślę że jak większość ja od 2 lat szykuje się do zbudowania buggy najpierw miał być wszędołaz z Uaza czyli zdjęta buda i zrobiona klatka ale pozostał w oryginale i teraz chce zrobić mniej wymagające buggy na częściach z poczciwego 126p mam nadzieje że w tym roku się udamaruda pisze: też chciałbym mieć tyle czasu i zapelcze do takich konstrukcji![]()
Olek1605 pisze:z ustnym wspomaganiemGikroV pisze:Grawitacyjna pompa paliwa hehehe
Oj tam, źle przekręciłem kranik i się dziwiłem, że paliwo nie leci

Potem otworzyłem i poleciało, ale całowanie baku zostało uwiecznione

Pozdrawiam
Jacek
ale wiedz że nasze wypowiedzi to nie jest kpina tylko podziw
E tam podziw, ja podziwiam Wasze zmoty 4x4, niektóre są całkiem ładne i naprawdę są dla mnie wzorem do naśladowania. Kilka tu takich jest na forum.
Ale powiem Wam też, że jak się chce w takie coś bawić to trzeba sobie odpowiednio życie ustawiać, np. nie kupować mieszkania w bloku, tylko raczej domek na wsi blisko miasta, żeby też wygody trochę było. Bo jednak pod blokiem co można zrobić? Samochód zardzewiały nie oddawać na złom tylko wymontować mechaniczne części, które mogą się przecież przydać, bo są sprawne. Do tego kawałek garażu/stodoły, trochę chęci i do dzieła
Oczywiście dochodzi tu kwestia małżonki co ona chce. Czy chce mieszkać w centrum miasta czy obok miasta itp.
Wiem, że muszę się jeszcze sporo nauczyć, ale motanie raczej mi wychodzi. Tylko niestety części są problemem, bo albo drogie, albo 1000 km od domu i trzeba wieźć.
Pozdrawiam
Jacek
Ale powiem Wam też, że jak się chce w takie coś bawić to trzeba sobie odpowiednio życie ustawiać, np. nie kupować mieszkania w bloku, tylko raczej domek na wsi blisko miasta, żeby też wygody trochę było. Bo jednak pod blokiem co można zrobić? Samochód zardzewiały nie oddawać na złom tylko wymontować mechaniczne części, które mogą się przecież przydać, bo są sprawne. Do tego kawałek garażu/stodoły, trochę chęci i do dzieła

Oczywiście dochodzi tu kwestia małżonki co ona chce. Czy chce mieszkać w centrum miasta czy obok miasta itp.
Wiem, że muszę się jeszcze sporo nauczyć, ale motanie raczej mi wychodzi. Tylko niestety części są problemem, bo albo drogie, albo 1000 km od domu i trzeba wieźć.
Pozdrawiam
Jacek
tu nie chodzi o sam podziw dla maszyn tylko dla niego że mu sie chce i to robi, a co do zmot to zawsze są jakieś które się podziwia już za walory a nie za to kto je budował ale nie mówie że takich ludzi też sie nie podziwia