jak wyżej... wszystkie modele...
Moderator: Student
-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » śr cze 17, 2009 11:34 am
skyrafal pisze:A cóż się Kolega Przemeksław tak zgorszył tym kościołem ? czy Koledze wytykam że ma pentagram zamiast logo i pewnie nie bardzo wie (lub w ogóle nie ma bladego pojęcia) co ten znak symbolizuje i z kim i czym się Kolega utożsamia ?
Ja tam wole wydac na piwo. Jak wchodze do kosciola to czuje pieczenie za uszami. Myslisz ze to bogowie chca zwalczyc moje ciemne strony

??
Az zmienilem normalnie avatara i chyba sobie na drzwiach zdupowozu taka naklejke zrobie:)
P.
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
Balu-Balu
-

-
Kontaktowanie:
autor: Balu-Balu » śr cze 17, 2009 1:27 pm
piotrek_uaz pisze:skyrafal pisze:A cóż się Kolega Przemeksław tak zgorszył tym kościołem ? czy Koledze wytykam że ma pentagram zamiast logo i pewnie nie bardzo wie (lub w ogóle nie ma bladego pojęcia) co ten znak symbolizuje i z kim i czym się Kolega utożsamia ?
Ja tam wole wydac na piwo. Jak wchodze do kosciola to czuje pieczenie za uszami. Myslisz ze to bogowie chca zwalczyc moje ciemne strony

??
Az zmienilem normalnie avatara i chyba sobie na drzwiach zdupowozu taka naklejke zrobie:)
P.
Ty wydasz na piwo, Przemek na piwo a Rafał da na tace. Macie jeszcze jakiś problem nie dotyczący oleju

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » śr cze 17, 2009 1:47 pm
Balu-Balu pisze:piotrek_uaz pisze:skyrafal pisze:A cóż się Kolega Przemeksław tak zgorszył tym kościołem ? czy Koledze wytykam że ma pentagram zamiast logo i pewnie nie bardzo wie (lub w ogóle nie ma bladego pojęcia) co ten znak symbolizuje i z kim i czym się Kolega utożsamia ?

??
P.
Ty wydasz na piwo, Przemek na piwo a Rafał da na tace. Macie jeszcze jakiś problem nie dotyczący oleju

Mam wymieniac ?
Daj spokoj, pomyslicie ze marudny jestem ...

zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
Balu-Balu
-

-
Kontaktowanie:
autor: Balu-Balu » śr cze 17, 2009 1:55 pm
piotrek_uaz pisze:Balu-Balu pisze:
Mam wymieniac ?
Daj spokoj, pomyslicie
ze marudny jestem ...

Za późno ale Uaza możesz machnąć na czarno

-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » śr cze 17, 2009 2:36 pm
Balu-Balu pisze:piotrek_uaz pisze:Balu-Balu pisze:
Mam wymieniac ?
Daj spokoj, pomyslicie
ze marudny jestem ...

Rozwazam czarny mat po wyklepaniu po sezonie

zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
piotrek_uaz pisze:Balu-Balu pisze:piotrek_uaz pisze:

Rozwazam czarny mat po wyklepaniu po sezonie

Smołą po Lotosie se machnij

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » czw cze 18, 2009 7:10 am
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
Przemekslaw
-

-
Kontaktowanie:
autor: Przemekslaw » czw cze 18, 2009 8:20 am
Walnij sobie na czerwono, krwią z kozła - wtedy napewno urazisz uczucia religijne kolegi @skyrafał

-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » czw cze 18, 2009 8:29 am
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
Balu-Balu
-

-
Kontaktowanie:
autor: Balu-Balu » czw cze 18, 2009 9:03 am
Wskazać Ci kto by się jeszcze nadawał

-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » czw cze 18, 2009 9:44 am
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
skyrafal
-

autor: skyrafal » czw cze 18, 2009 4:08 pm
Ludzie, płacą wam za to nadawanie

Skoro ktoś czuje pieczenie w uszach to wniosek jest co najmniej zastanawiający - nic nie dzieje się bez przyczyny. Pamiętaj o tej starej zasadzie rządzącej tym światem.
Jeśli ktoś chce się utożsamiac ze siuśmajtakimi co dewastują cmentarze i maltretują zwierzęta - gratuluję fantazji i ambicji.
Zobaczcie jakie głupie i durne jest polskie społeczeństwo, że daje się robic w wała płacąc podatek od podatku.
Patrzcie - cena paliwa jest liczona tak - cena paliwa netto + akcyza. od sumy cena paliwa+akcyza jest naliczany VAT. czyli VAT w paliwach jest częściowo podatkiem od podatku.
Czy Was to kiedyś zbulwersowało ? Nie, nie ma ani jednego postu na ten temat. Natomiast czepiacie się, że ktoś rzuci grosza na tacę jakby to był wstyd.
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » czw cze 18, 2009 8:54 pm
skyrafal pisze:
Natomiast czepiacie się, że ktoś rzuci grosza na tacę jakby to był wstyd.
Może i nie wstyd ale szkoda grosza , w takie ohydne łapska:(

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
EDEK:):):)
-

autor: EDEK:):):) » czw cze 18, 2009 9:38 pm
Czolem Klucz

.Pytanie jak w temacie z tym ze ja popieram gl-4 i taki leje od lat nawet jak mialem samuraja( swiec panie nad jego dusza )

ale ostatnio wyremontowalismy skrzynie w uazie razem z reduktorem ( lozyska uszczelnienia synchronizator ) i po montazu zagotowalismy

olej pelny syntetyk silnikowy hi hi

i zalalismy w celu wyplukania jakichkolwiek syfow ( jesli zostaly) pojezdzilem po suchym czarnym parenascie km i wymiana na hipol gl-4 .Spuszczamy olej a on caly bialy i gesty jak smietana a nie mial kontaktu z wilgocia olej to byl lotos syntetyk 5w30

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie.
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » czw cze 18, 2009 9:44 pm
EDEK:):):) pisze:Czolem Klucz

.Pytanie jak w temacie z tym ze ja popieram gl-4 i taki leje od lat nawet jak mialem samuraja( swiec panie nad jego dusza )

ale ostatnio wyremontowalismy skrzynie w uazie razem z reduktorem ( lozyska uszczelnienia synchronizator ) i po montazu zagotowalismy

olej pelny syntetyk silnikowy hi hi

i zalalismy w celu wyplukania jakichkolwiek syfow ( jesli zostaly) pojezdzilem po suchym czarnym parenascie km i wymiana na hipol gl-4 .Spuszczamy olej a on caly bialy i gesty jak smietana a nie mial kontaktu z wilgocia olej to byl lotos syntetyk 5w30

Od wody to brąz góra ciemna kawa z mlekiem , biały to się spienił i wszedł z czymś w reakcję
-
EDEK:):):)
-

autor: EDEK:):):) » pt cze 19, 2009 1:49 pm
Mylem wszystko ropa czy to moglo byc przyczyna reakcji

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie.
-
carinus
-

autor: carinus » sob cze 20, 2009 9:02 am
EDEK:):):) pisze:Mylem wszystko ropa czy to moglo byc przyczyna reakcji

Ropa w przeciwieństwie do benzyny nie odparuje ale powinna co najwyżej rozcieńczyć olej i delikatnie spienić a nie robić majonez.Chyba że miałeś ropę z wodą.Może to być też potwierdzenie faktu ze lotos to nie olej tylko składnik do wyrobu gęstej śmietany

.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
-
Frolik

to jaki olej ostatecznie najlepszy do skrzyni? Valvoline 75W90 nada sie??? Ile oleju wchodzi do Uazowej skrzyni?
-
carinus
-

Frolik pisze:to jaki olej ostatecznie najlepszy do skrzyni? Valvoline 75W90 nada sie??? Ile oleju wchodzi do Uazowej skrzyni?
Najlepszy bedzie świeży,systematycznie wymieniany i nie gorszej klasy od tego co zaleca fabryka,reszta zależy od zasobności Twojego portfela.Tylko nie szalej.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
-
Frolik

Balu-Balu pisze:
Ja jeżdżę na 80W90 GL5 Texaco lub Mobil.

Czy to pełny syntetyk? Ten sam lejesz do mostów i do skrzyni?
Swoją droga - ile wchodzi do tylnego mostu UAZA?
-
Jakub p.
-

autor: Jakub p. » wt lut 23, 2010 12:59 pm
Pomijam lepkość i producenta, ale klasa GL4 czy GL5 ?
Był Hiszpan 260 długas ...jest Y60 długas...
-
pilmar

ja używałem GL4
-
morte36
-

-
Kontaktowanie:
autor: morte36 » czw lut 25, 2010 2:58 pm
skyrafal pisze:Ludzie, płacą wam za to nadawanie

Skoro ktoś czuje pieczenie w uszach to wniosek jest co najmniej zastanawiający - nic nie dzieje się bez przyczyny. Pamiętaj o tej starej zasadzie rządzącej tym światem.
Jeśli ktoś chce się utożsamiac ze siuśmajtakimi co dewastują cmentarze i maltretują zwierzęta - gratuluję fantazji i ambicji.
Zobaczcie jakie głupie i durne jest polskie społeczeństwo, że daje się robic w wała płacąc podatek od podatku.
Patrzcie - cena paliwa jest liczona tak - cena paliwa netto + akcyza. od sumy cena paliwa+akcyza jest naliczany VAT. czyli VAT w paliwach jest częściowo podatkiem od podatku.
Czy Was to kiedyś zbulwersowało ? Nie, nie ma ani jednego postu na ten temat. Natomiast czepiacie się, że ktoś rzuci grosza na tacę jakby to był wstyd.
Ale ten koleś jest zeschizowany

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
-
piotrek_uaz

autor: piotrek_uaz » czw mar 04, 2010 3:38 pm
morte36 pisze:skyrafal pisze:Ludzie, płacą wam za to nadawanie

Ale ten koleś jest zeschizowany

No ewidentnie ma jakiegos stresa

zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

-
rysiekkolanus
- jestem tu nowy...

autor: rysiekkolanus » wt sie 30, 2011 8:51 pm
zaden olej nie doruwnuje rosyskiemu nigrol jest tak gesty i czarny jak lepik i o taki olej chodzi skrzynia pracuje cicho i dobrze