hmm jeśli to prawda to UAZ ekonomiczny jestGrzegorz G. pisze:Norma wojskowa to zdaje się było 8 litrów, ale przy 40km/hNiestety prędkość robi swoje.

a szybciej po Polskich drogach to ... szkoda auta

Moderator: Student
hmm jeśli to prawda to UAZ ekonomiczny jestGrzegorz G. pisze:Norma wojskowa to zdaje się było 8 litrów, ale przy 40km/hNiestety prędkość robi swoje.
Jest tyle innych płynnych frakcji gazowych i płynów które można puscić razem z propanem że szkoda nawet gadać.Myślałem że UAZ nie wyczuje spadku kaloryczności gazu a jednak...GikroV pisze:....? Czasami mnie trafiaGaz do pełna a muła takiego łapie że idzie sie pochlastać
powietrzem chrzczą czy jak...
Kolego Dabek79dabek79 pisze:witam.jestem leśnikiem,więc z racji zawodu moge powiedzieć ile mi pali średnio uaz jeżdząc po lesie-ok.1000km miesiecznie przebiegu.uaz 80r,silnik podjechany(55tys/km bez remontu)oryginał:22l lpg po terenie,po deszczach-jak wszedzie błotko-nawet 28l,po czarym ok.20l przy 70-80km/h.ale wszystkie obliczenia i tak są do dupy,bo gaz raz lepszy,raz gorszy.pierwsza lepsza górka i wszystko wiadomo
Kolego BartmannBartmann pisze:Kolego Dabek79dabek79 pisze:witam.jestem leśnikiem,więc z racji zawodu moge powiedzieć ile mi pali średnio uaz jeżdząc po lesie-ok.1000km miesiecznie przebiegu.uaz 80r,silnik podjechany(55tys/km bez remontu)oryginał:22l lpg po terenie,po deszczach-jak wszedzie błotko-nawet 28l,po czarym ok.20l przy 70-80km/h.ale wszystkie obliczenia i tak są do dupy,bo gaz raz lepszy,raz gorszy.pierwsza lepsza górka i wszystko wiadomo
55000 km przebiegu, 1000 km mieszięcznie daje nam 4,58 roku jazdy.
Więc albo rocznik nie teges, albo silnik nówka wstawiany, albo...UAZik stał te 25lat
Nieźle,nieźle,swojego UAZ-a tez kupiłem w zeszłym roku od leśniczego spod Kożuchowa i powiem że ma nakrecone ok.60kkm a silnik nadal igła.Ten rejon coś ma w sobie.Jedyne co się zmieniło po zakupie to spalanie,bo spadło z 25 na 17l gazu/100km.dabek79 pisze:
Kolego Bartmann
jaki całkowity przebieg ma mój uaz to tego nie wiem.ale wiem,ze nie grzebałem przy silniku przez te 55tkm.tzn.nie był remontowany.a tyle km nakreciłem przez 4.5 roku od zakupu.a wał ma już 5 szlif.wiem,bo raz silnik był wyciagniety.i raczej silnik przed zakupem nie był robiony..a uazem latam sporo,bo taka praca.a 1000km na m-c to jest średnia.a mój rekord to 2500km w miesiac i 500l lpg skotłowanego..naprawde mozna,pomimo ze uaz ma kaprysy.dodam tylko,ze mamy ryczałty na paliwo.
liczy się precyzja...dzięki a dodatkowe wyjaśnienia...dabek79 pisze:
Kolego Bartmann
jaki całkowity przebieg ma mój uaz to tego nie wiem.ale wiem,ze nie grzebałem przy silniku przez te 55tkm.tzn.nie był remontowany.a tyle km nakreciłem przez 4.5 roku od zakupu.a wał ma już 5 szlif.wiem,bo raz silnik był wyciagniety.i raczej silnik przed zakupem nie był robiony..a uazem latam sporo,bo taka praca.a 1000km na m-c to jest średnia.a mój rekord to 2500km w miesiac i 500l lpg skotłowanego..naprawde mozna,pomimo ze uaz ma kaprysy.dodam tylko,ze mamy ryczałty na paliwo.
Nikt nie posiada, wszyscy posprzedawali, pali zajebiście ,co chwilę się psuje, choć chwila to pojęcie względne. W całości nie funkcjonuje tylko poszczególne elementy i czy warto myśleć ? Myśleć chyba zawsze wartomortar pisze:czytam ale nie widze spalania silnika andori bo ja chcialbym kupic uaz-a z tym silnikiem
Zaleta diesla jest taka, jak już odpali to pracuje czego nie można powiedzieć o benzynie. Jak nie świeca to cewka lub aparat zapłonowy, albo gaźnik. Czym bardziej przechodzony silnik tym większa awaryjność. Dostępność części do ruskiego duża, zazwyczaj wysyłkowo w miarę tanio, ale tandeta-rzadko dobrej jakości.mortar pisze:ok dzieki z odpowiedz wnioskuje że że to nie jest udany model(wszyscy piszecie o benzynowych silnikach coś w tym jest) chodzi o silnik andori, czy ktoś może poradzić mi na co zwracac uwage przy kupnie i w koncu jaką opcje wybrać silnik mercedesa czy benzyne czy jeszcze inną opcję?kompletnie nie mam pojęcia o samochodach terenowych a tym bardziej o uaz-ie może jakiś nowy temat na forum typu poradnik dla nowego szczęśliwego posiadcza uaz-a lub jak kupic dobry model wy jako doświadczeni "uazowcy"wiecie najlepiej z doświadczenia co doradzić a co odradzić
mortar pisze: potrzebuje auto na wyprawy turystyczne i krajoznawcze ale po za głównymi szlakami więc musze mieć auto które w standarcie jest przystosowane do terenu miękkiego troche wody ale nie zkopywanie auta po dach i nie koniecznie przeprawowe i dla tego mysle o silniku diesla
Nie piszą bo nie ma o czym-jest perfekcyjnamortar pisze: czy naprawde ta jednostka napędowa jest tak awaryjna nie moge znaleść tematu odnoszącego sie do andori na forum
Iiiiii plecak na butlę z gazemcarinus pisze:mortar pisze: potrzebuje auto na wyprawy turystyczne i krajoznawcze ale po za głównymi szlakami więc musze mieć auto które w standarcie jest przystosowane do terenu miękkiego troche wody ale nie zkopywanie auta po dach i nie koniecznie przeprawowe i dla tego mysle o silniku diesla
To kup zagazowaną,oryginalną benzyne i zmień najczęściej psujące się elementy na nowsze zamienniki a pojeżdzisz sobie bez problemu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość