paliwo na tłokach
Moderator: Student
Re: paliwo na tłokach
Dobrze, że tak się to skończyło. Mogłeś Uaza na szufelce wynieść z garażu 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
- piotrek_uaz
Ciężko w to uwierzyć, że udało mu sie to ugasić.
Miałem kiedyś taki epizod, jak z kolegą podgrzewaliśmy silnik webastem benzynowym w ciężarówce Ził 157. Jak sie rozlała benzyna i zaczeło sie jarać to myślałem, że jest po samochodzie. Ale stała obok łopata i chwyciłem ją i szuflowałem na silnik tylew piachu ile mogłem. Nawet niewiedziałem, że tak szybko potrafie machać łopatą. Pożar cudem udało sie opanować. Silnik został prawie cały zasypany piachem
Miałem kiedyś taki epizod, jak z kolegą podgrzewaliśmy silnik webastem benzynowym w ciężarówce Ził 157. Jak sie rozlała benzyna i zaczeło sie jarać to myślałem, że jest po samochodzie. Ale stała obok łopata i chwyciłem ją i szuflowałem na silnik tylew piachu ile mogłem. Nawet niewiedziałem, że tak szybko potrafie machać łopatą. Pożar cudem udało sie opanować. Silnik został prawie cały zasypany piachem

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
Pożar w samochodzie to tragedia.
Tak spalił się mój Polonez którym chciałem jechać po pół roku stania na złom.

Samochodowe gaśnice były trzy w tym jedna nie odpaliła, pomogły wiadra z wodą.
Od tego czasu w garażu mam gaśnicę 6kg.
Tak spalił się mój Polonez którym chciałem jechać po pół roku stania na złom.

Samochodowe gaśnice były trzy w tym jedna nie odpaliła, pomogły wiadra z wodą.
Od tego czasu w garażu mam gaśnicę 6kg.
zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)
A wiadomo co sie zapaliło ?
Nie wiem co było przyczyną pożaru. Próbowałem gasić gaśnicami przy minimalnym podniesieniu maski.Nie wiem gdzie było żródło ognia Potem już się nie zastanawiałem.
Za parę chwil załatwiłem przyczepkę i polonez pojechał na złom ale nie o własnych siłach.

Za parę chwil załatwiłem przyczepkę i polonez pojechał na złom ale nie o własnych siłach.

zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)
Poldek jeszcze niebył taki najgorszy
Trzeba było troche podłubac przy nim i na giełde w niedziele wyskoczyć. 

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
He he dobre
Polonez to była taka przykrywka 

Patrz, co za czasy, człowiek potrafi spalić samochód, żeby się tylko móc czymś innym pochwalić.SANCHEZ pisze:He he dobre![]()
Polonez to była taka przykrywka

Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
A co powiecie na wykonanie całej instalacji za 600 zł . Tyle mi elektryk krzykną 

Ale całą instalację w samochodzie czy całą instalację pod maską?
Jeśli całą w samochodzie - robiąc to porządnie, na przekaźnikach, lutowanych albo profesjonalnie zaciskanych końcówkach - to jest to godziwa cena. Niby instalacja jest prosta ale trochę kabelków pociągnąć trzeba, materiału też zejdzie... 600 zł jest to jak najbardziej warte.
Jeśli całą w samochodzie - robiąc to porządnie, na przekaźnikach, lutowanych albo profesjonalnie zaciskanych końcówkach - to jest to godziwa cena. Niby instalacja jest prosta ale trochę kabelków pociągnąć trzeba, materiału też zejdzie... 600 zł jest to jak najbardziej warte.
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Troche sporo jak na Uaza. Mam nadzieje, że podajesz kwote z podłaczeniem do komputera i wykasowaniem błędów 

dokładnie za całą instalacje z podłączeniem do kompa ale baz kasowania błędów 

kuboszek pisze:tak ale jak próbowałem raz jeszcze wychlapać paliwo z tłoków to paliwo chlapłona rozrusznik i chrzań-o ognim teraz całą instalacje w komorze silnika musze przerobić bo jest sfurana zbiorniczki płynu chamulcowego sfurane i tak czasami to bywa
strach się bać...
Strach sie bać
to mało powiedziane 

....spoko, dasz sobie rade z tą instalacją ale w uazie nie powinno się za bardzo motać.....pompkę elektryczną miałem w swoim "ogórku" tylko na zimę do podpompowania gaznika przed odpaleniem gdy stał parę dni /była to pompka niskocisnieniowa, membranowa/
, była wpięta szeregowo z pompą zasadniczą ponieważ jak nie działała to przepuszczała paliwo tylko w jednym kierunku

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi