Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic co ma UAZ 452 ?
Moderator: Student
- GikroV
-
Re: Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic co ma UAZ 452 ?
http://war.mk.ua/forum/showthread.php?t=1583 pewno coś z tego Cie zainteresuje
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
hehe się unieśliście;)
I tu się zaczyna konkretny problem i szukanie kompromisów ... bo z jednej strony trzeba się wtopić w tłum ... a z 2 strony trzeba mieć konkretną furę ... z:
- wzmocnienia dookoła pod hi-lifta
- wyciągarka przód i tył - to i zderzaki pasuje wyspawać
- bagażnik dachowy (przy 6 osobach to konieczność)
Czyli wiadomo jechać na oryginalnych kołach i w kolorze zielony-mat albo kremowy-mat (ja chyba wole kremowy bo jaśniejszy i się mnie nagrzewa)
Kolejna sprawa to przyciemnienie szyb, to nie sprawa wyglądu a sprawa namiastki komfortu (miesiąc w głośniej nie klimatyzowanej puszcze)
I w efekcie końcowym wychodzi takie coś jak na fotce ...
A teraz konkretne pytania: MOSTY - czy Afgany i blokady są niezbędne na wyprawę
bo to 1/3 wszystkich kosztów, a nie jadę przecież na zawody.
I tu się zaczyna konkretny problem i szukanie kompromisów ... bo z jednej strony trzeba się wtopić w tłum ... a z 2 strony trzeba mieć konkretną furę ... z:
- wzmocnienia dookoła pod hi-lifta
- wyciągarka przód i tył - to i zderzaki pasuje wyspawać
- bagażnik dachowy (przy 6 osobach to konieczność)
Czyli wiadomo jechać na oryginalnych kołach i w kolorze zielony-mat albo kremowy-mat (ja chyba wole kremowy bo jaśniejszy i się mnie nagrzewa)
Kolejna sprawa to przyciemnienie szyb, to nie sprawa wyglądu a sprawa namiastki komfortu (miesiąc w głośniej nie klimatyzowanej puszcze)
I w efekcie końcowym wychodzi takie coś jak na fotce ...
A teraz konkretne pytania: MOSTY - czy Afgany i blokady są niezbędne na wyprawę

bo to 1/3 wszystkich kosztów, a nie jadę przecież na zawody.
-
-
UAZ 452 - pomysł upadł ?
Przy drodze do Myślenic w komisie stoją dwa Uazy 452 do sprzedania.
Wieprzowina zaliczył Kozackie Wertepy Uazem z 1977 roku. I co ? I nic. Auto spisało się znakomicie.
Przy drodze do Myślenic w komisie stoją dwa Uazy 452 do sprzedania.
Wieprzowina zaliczył Kozackie Wertepy Uazem z 1977 roku. I co ? I nic. Auto spisało się znakomicie.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
Witam. Mam i szmaciaka i ogórka. Używam ich w pracy. Szmaciak cudo z demobilu, ogór po przejściach na odkrywce. Osobiście wolę ogóra. Awaryjność podobna, technologia napraw również, w ogórze sporo ciaśniej przy silniku:))) Walory użytkowe? Kosmos. Kierowca na kole i cała paka do dyspozycji robią swoje. Moim zdaniem przyjemniej pracuje też na dziurach, w terenie jest ok, ale po zmianie opon ze standardowych na agresywniejsze. Mam BFG MT/TA 30 cali, ponoć JA 409 są ok jeśli chciałbyś produkt zza wschodniej granicy. Te samochody trzeba lubić i mieć ochotę na majsterkowanie przy nich. Nie jestem mechanikiem, ale z instrukcja napraw i tel do przyjaciela mogę wiele:))) Moim zdaniem to dobry samochód na taką wyprawę, tylko doprowadź go do porządku i choć troszkę zapoznaj się z jego budową i działaniem (co zrobić gdy padnie). Pomyśl o blokadzie mostu, a najlepiej obu jeśli chcesz dużo jeździć z dala od utartych szlaków. Spalanie nie jest jego mocną stroną mój pali ok 16-18 l (silnik 2,4) . Ostatnio pojawiły się na aukcjach ogórki z silnikiem 2,9
-
-
Jeśli chodzi o temat wątku to nie macie się co produkować. Pomysł z cyklu "w beczce na Marsa" jak szybko pojawił się w głowach młodych ludzi, tak szybko umarł.