O jakie osłony chodzi? Bo mój nigdy niczego od dołu nie miał. Niby są przy ramie jakieś blaszki z gwintem (chyba M6) ale nigdy nie widziałem co by tam miało być do nich przykrecone

Moderator: Student
Chyba możliwe. Jak miałem silnik wołgi z wiatrakiem od żuka to się w lecie stale przegrzewał. Założyłem plastikowy wiatrak sześciołopatowy i czestość przegrzewań mocno zmalała. Skończyła się dopiero po wykryciu, że znajdujący się za pompą wodną i siegający w głąb silnika blaszany "kolektor" ma dziurki zapaprane kłaczkami silikonu, na który ktoś mocowal pompę. Po wyczyszczeniu z silikonu skonczyły się problemy z przegrzewaniem.Marcin_75 pisze:U mnie efekt totalnego niedogrzania pojawił się przy zamianie wiatraka z 4 na 6-łopatkowy.
A może jakieś kuńkrety??dabek79 pisze:załóżcie elektryczny wiatrak+włacznik termiczny i po sprawie
Poczytaj. Wprawdzie dotyczy Andorii, ale nie ma to znaczenia. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=25Adampio pisze:A może jakieś kuńkrety??dabek79 pisze:załóżcie elektryczny wiatrak+włacznik termiczny i po sprawie
na przykład:
- od czego wiatrak(i)?
- jak mocowany?
- gdzie wyłącznik?
bo, że wszystko da się zrobić (poza otworzeniem parasola w dupie) to wiem?
Cembałanabol pisze:Ja najpierw zapodam żaluzję od żuka od strony wiatraka i zobaczymy co będzie
Ale ja będe miał 80stopni a Ty 40klucz13 pisze:Cembałanabol pisze:Ja najpierw zapodam żaluzję od żuka od strony wiatraka i zobaczymy co będzie
O f...k, dopiero doczytałem co chcesz zrobić..... Przecież żaluzja od żuka to szmata.... Efekt może być ciekawy, ale chyba nie taki jaki chcesz osiągnąć. Według mnie błądzisz.anabol pisze:Ja najpierw zapodam żaluzję od żuka od strony wiatraka i zobaczymy co będzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość