To wrzuc 2.3 od 124 i spokoJaroma pisze:
Naprawde
![]()
Jakos mi sie wydawalo ze wiecej
Ale nie szukalem info bo temat mi sie niedawno w glowie pojawil. A chcialem tak ze 120KM i moment te 170Nm conajmniaej

Moderator: Student
Ojciec sie naprawdę nie znaBartek z Wrocka pisze:....
W związku z moją decyją mam nowe pytanka
1) Czym tak naprawdę różni się 240D od 300DBo ojciec, który się na autach za bardzo nie zna mówi że 240D bardziej udany... ale ja mu już profilaktycznie jakoś nie wierzę
- który lepszy do UAZA
![]()
ad.1 2300 szelestów na liczniku żuk miał 90000 km od nowości ale był z dużej firmy która padła i licznik jeśli był kręcony to do przodu zakup przez hienę która dała za całego żuka 1700 szelestów, stan bdb,szukałem może z pół roku w Auto Giełdzie DolnośląskiejAdampio pisze:Klucz,
zapodaj pare szczegolow:
- za il kupiles silniczek, z jakim przebiegiem i czy dlugo szukales?
- czy tarcza sprzeglowa nie jest za mala?
- co z chlodnica?
- ciezar pewnie wiekszy do aluminiowego oryginala, jsli tak to co z resorami przednimi?
To znaczy ze kolo zamachowe ma otwory i pod docisk UAZ-a i Zuka?klucz13 pisze: tarcza i docisk do wyboru uaz żuk mam zuka bo nowa była pod ręką
Nie boisz sie ze popęka na wertepach i jako aluminiowej nie da sie jej zlutowac? Bo jak przypuszczam zapodales te chłodnice zeby byla dopasowana do silnika?klucz13 pisze:chłodnica aluminiowa zuk dizel 30% wagi ogyginału uaza
Andoria 4C90: poj.2417 , moc 51,5kW przy 4200 obr/min ,moment 146NmSlawquu pisze:2.0 ma 53 kW przy 4600obr/min i moment 123 Nm przy 2800 obr , 2.5 ma moc 66kW i moment 154 Nm przy 2800obr , natomiast 3.0 ma moc 80 kW i moment 185 Nm przy 2800 natomiast 3.0TD ma moc 105 kW i moment 267 Nm przy 2400 obr, mowa tu o wszystkich dieslach z wersji 124
Pojemnoscia, moca, momentem i waga. Z tym ze zysk mocy przy wzroscie wagiBartek z Wrocka pisze: ....
1) Czym tak naprawdę różni się 240D od 300D![]()
Pala wszystko co wlejesz2) Jak ma się sprawa ze spalaniem ropy w tych silnikach?
Z tego co wiem Artur bedzie dopiero w poniedzialek na necie. CierpliwosciPS>Proszę Artura o podanie jakby to się sprawa miała gdybym chciał u niego zamontować taki silniczek!! Ile to by mniej więcej kosztowało... a może masz Artur jakieś fajne dieselki MB na zbyciu?
sądzę że będzie palił mniej od orginału.Bartek z Wrocka pisze:Taki 2,9 V6 ze Scorpiaka to pali pewnie ze 20l/100km w Uazie... troche duzo?
A jaki silnik dać jesli musze miec dislavandall1 pisze:To wrzuc 2.3 od 124 i spokoJaroma pisze:
Naprawde
![]()
Jakos mi sie wydawalo ze wiecej
Ale nie szukalem info bo temat mi sie niedawno w glowie pojawil. A chcialem tak ze 120KM i moment te 170Nm conajmniaej
Ale ze skrzynią.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość