Jaki rodzaj, kolor farby na oryginalnego uaza???
Moderator: Student
Re: Jaki rodzaj, kolor farby na oryginalnego uaza???
O tym mówisz? http://allegro.pl/farba-wojskowa-polmat ... 92352.html
Range Rover Classic 3.9EFI
Był: UAZ 469b V6 2.9
Dokładnie o tym!Garberro pisze:O tym mówisz? http://allegro.pl/farba-wojskowa-polmat ... 92352.html

GAZ 69 1962r.
Próbujcie dalej i opisujcie. Może wreszcie się ludziska nauczą. Opisane wiele razy, a wciąż chłopy kupują - bo tania.
Może warto zajrzeć do starych wątków lub chociażby do działu: Farby i Lakiery....?
Może warto zajrzeć do starych wątków lub chociażby do działu: Farby i Lakiery....?
Zbowid

Kiedyś gdy to kupowałem to nawet nie myślałem o forum
Ale fakt, nie ma co skoro wiele osób już się na jej temat wypowiedziało. Najlepiej odezwać się chyba do tarmotu i spytać czym sa oryginały malowane

Ale fakt, nie ma co skoro wiele osób już się na jej temat wypowiedziało. Najlepiej odezwać się chyba do tarmotu i spytać czym sa oryginały malowane

- morte36
-
- Kontaktowanie:
Tarmot powie że nitro i że to była farba beznadziejna zaproponują swoją farbę akrylową za 100zł/ litr (cena całkiem dobra) ale auto będzie się świeciło jak psu jajca. I nie podadzą ci żadnego koloru w ral. Przerabiałem to. Ja kupiłem poliuretanową (bo twarda) półmat (bo się nie błyszczyGarberro pisze:Kiedyś gdy to kupowałem to nawet nie myślałem o forum![]()

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Faktycznie ten tarmotowy połysk jakoś mi nie pasuje do tego samochodu.Szukam numerów farby do malowania wozów bojowych w naszej armii.Podobają mi sie kolory na rosomakach.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
No to kicha, gdybym znał bukwy to bym poczytał na uazbuce co i jak 

- Jurij Zarudin
- jestem tu nowy...
Moje trzy grosze...
Wszystko zależy jaka ma być to zieleń. Czy używana w WP, czy w Armii Radzieckiej. O WP nic nie powiem, bo się nie znam, natomiast w przypadku zieleni radzieckiej, to wcale nie jest taka prosta sprawa. Rodzaj odcienia zależał od okresu (inna zieleń była w latach 50-tych, inna w 70-tych, a jeszcze inna pod koniec 80-tych). Wpływ miała także partia danej farby-innymi słowy co fabryka zrobiła. Tak więc nawet w tych samych latach odcień mógł się delikatnie różnić. Generalnie jednym z poprawnych odcieni radzieckich dostępnych na rynku jest RAL 6014. Absolutnie nie wolno stosować matu. Jeżeli ktoś chce mieć kolor radziecki (lub bardzo do niego zbliżony), to musi zapomnieć o matach.
Pozdrawiam.
Wszystko zależy jaka ma być to zieleń. Czy używana w WP, czy w Armii Radzieckiej. O WP nic nie powiem, bo się nie znam, natomiast w przypadku zieleni radzieckiej, to wcale nie jest taka prosta sprawa. Rodzaj odcienia zależał od okresu (inna zieleń była w latach 50-tych, inna w 70-tych, a jeszcze inna pod koniec 80-tych). Wpływ miała także partia danej farby-innymi słowy co fabryka zrobiła. Tak więc nawet w tych samych latach odcień mógł się delikatnie różnić. Generalnie jednym z poprawnych odcieni radzieckich dostępnych na rynku jest RAL 6014. Absolutnie nie wolno stosować matu. Jeżeli ktoś chce mieć kolor radziecki (lub bardzo do niego zbliżony), to musi zapomnieć o matach.
Pozdrawiam.
спасибо ale ja i tak mam 7013