Czym dokręcić?
Moderator: Student
Niestety ja nie dałem uszczelki i po paru miechach śmigania trza było syf wyciagać:) Jak nie uszczelka to silikon (najlepiej jedno i drugie)...cos musi byc na 100%.KleryK pisze:Ja troche z innej beczki.
2 godziny temu stałem się szczęśliwym posiadaczem sprzęgiełek
pół automatycznych.
Czy potrzebuje uszczelkę przy zakładaniu ich ich czy wystarczy troche silikonu ? Czy musze je równie bardzo wpaćkać smarem ŁT co tradycyjne sprzęgiełka ?
Pozdrawiam
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- chiquito83
buahahahafaziuaz pisze:właśnie! torx to nazwa takiego młotkaBart03 pisze:Fazi to ty nie wiesz co to jest Torx(albo może majzla tyle tu fachowych określeń,trudno się połapać)
dobre fazi

no tak.. jak sie robi tylko pojazdy z poprzedniej epoki to czlowiek nie wie co jest co

Torx to nie mlotek tylko rodzaj klucza o taki -> http://sklepnarzedziowy.pl/koala/img/zd ... /10766.jpg
slabo widac ale nic nie poradze

synu!!!!!jak ja robiłem torxem to tyś na chleb mówił beb(nie załapałeśwupasek pisze:buahahahafaziuaz pisze:właśnie! torx to nazwa takiego młotkaBart03 pisze:Fazi to ty nie wiesz co to jest Torx(albo może majzla tyle tu fachowych określeń,trudno się połapać)
dobre fazi![]()
no tak.. jak sie robi tylko pojazdy z poprzedniej epoki to czlowiek nie wie co jest co![]()
Torx to nie mlotek tylko rodzaj klucza o taki -> http://sklepnarzedziowy.pl/koala/img/zd ... /10766.jpg
slabo widac ale nic nie poradze

nie jestem twoim synem kolesfaziuaz pisze: synu!!!!! jak ja robiłem torxem to tyś na chleb mówił beb(nie załapałeś)
nie masz pojecia ile mam lat starcze wiec nie pieprz glupot znowu, a niektore (nie wszystkie na szczescie) twoje wypowiedzi wskazuja na to, ze mozesz nie wiedziec co to imadlo a co dopiero torx

no i czego się obruszaszwupasek pisze:nie jestem twoim synem kolesfaziuaz pisze: synu!!!!! jak ja robiłem torxem to tyś na chleb mówił beb(nie załapałeś)
nie masz pojecia ile mam lat starcze wiec nie pieprz glupot znowu, a niektore (nie wszystkie na szczescie) twoje wypowiedzi wskazuja na to, ze mozesz nie wiedziec co to imadlo a co dopiero torx

Nie złapałem...masz na myśli fabryczne UAZ czy to szybkie?chiquito83 pisze:a wiecie czy jedno takie sprzegielko n. typu mozna dokupic? bo zepsulem
- chiquito83
Aha ok....bo te zwykłe jak nie wyje....m to gdzieś jeszcze mam...a napewno mam klucz do odkręcania pokrywek...jak ktoś chce to walić śmiało...dam gratis + koszt wysyłki.chiquito83 pisze:szybkieBartmann pisze:Nie złapałem...masz na myśli fabryczne UAZ czy to szybkie?chiquito83 pisze:a wiecie czy jedno takie sprzegielko n. typu mozna dokupic? bo zepsulem
jak mnie kolo wyprzedzilo to sie popsulo
nie zdales bo jest jeszcze klucz xzn - tez podobny do gwiazdki albo jak kto woli do sloneczkafaziuaz pisze:no i czego się obruszaszwupasek pisze:nie jestem twoim synem kolesfaziuaz pisze: synu!!!!! jak ja robiłem torxem to tyś na chleb mówił beb(nie załapałeś)
nie masz pojecia ile mam lat starcze wiec nie pieprz glupot znowu, a niektore (nie wszystkie na szczescie) twoje wypowiedzi wskazuja na to, ze mozesz nie wiedziec co to imadlo a co dopiero torx.......że nie załapałeś
każdy wie(chyba)że torx to taki wsadowy klucz podobny w przekroju do gwiazdki
![]()
zdałem
![]()

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
dzięki wszystkim dobry ludziskom co mi pomogli.
zakrąciłem te sprzęgiełka treszczotką od nasadek.
Pasuje prawie idealnie.
I jak pojechałem na małą próbę to tak się podjarałem że mi zupy zabrakło.
całe szczęście mam ludzkiego szwagra co poratował.
Jeszcze raz wielkie DZIĘKI
.pozdro-Komar
zakrąciłem te sprzęgiełka treszczotką od nasadek.

Pasuje prawie idealnie.
I jak pojechałem na małą próbę to tak się podjarałem że mi zupy zabrakło.

Jeszcze raz wielkie DZIĘKI

UAZ 469B,k260
niestety, sklep we Wrocławiu ma zabójcze ceny, nie do przeżyciayankee pisze:...we Wrocławiuale cena kosmos ...

zaopatrują się w nim głownie warsztaty robiące dla lasów, parków itp.
Jedyni na Dolnym Śląsku, którzy mają wszystko, na fakturę i wysyłkowo...
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
- chiquito83
Daleko masz do Rosji baranie ? 100km ?chiquito83 pisze:ale mowicie o tych genuinach ruskich ta? bo jeszcze cos slyszalem ze jakies podroby z gownolitu ukrainskie sa, dobrze rozumuje?
Kup sobie za 100z³ sztuka czy nawet 80z³. Zale¿nie od sklepu .
I kup tyle czê¶ci i papierosów i wódki by Ci siê koszt autokaru 60z³ zwróci³.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Ładną gwiazdę sobie zrobiłeś .KleryK pisze:Ja troche z innej beczki.
2 godziny temu stałem się szczęśliwym posiadaczem sprzęgiełek
pół automatycznych.
Czy potrzebuje uszczelkę przy zakładaniu ich ich czy wystarczy troche silikonu ? Czy musze je równie bardzo wpaćkać smarem ŁT co tradycyjne sprzęgiełka ?
Pozdrawiam

Ile dałeś ? MOże te z allegro za 215 zeta ?
Są też take z osłonkami za 250 zeta .
Pozdrownienia z Łodzi miasta Łodzi
Ktoś będzie jechał ?KleryK pisze:Daleko masz do Rosji baranie ? 100km ?chiquito83 pisze:ale mowicie o tych genuinach ruskich ta? bo jeszcze cos slyszalem ze jakies podroby z gownolitu ukrainskie sa, dobrze rozumuje?
Kup sobie za 100zł sztuka czy nawet 80zł. Zależnie od sklepu .
I kup tyle części i papierosów i wódki by Ci się koszt autokaru 60zł zwrócił.
To je też poprosze o kuńplet. Kase na konto puszcze .
- chiquito83
ja bym sie kopsnal ale nie w tym roku raczejKUbutek pisze:Ktoś będzie jechał ?KleryK pisze:Daleko masz do Rosji baranie ? 100km ?chiquito83 pisze:ale mowicie o tych genuinach ruskich ta? bo jeszcze cos slyszalem ze jakies podroby z gownolitu ukrainskie sa, dobrze rozumuje?

OK to może w przyszłym ?chiquito83 pisze:ja bym sie kopsnal ale nie w tym roku raczejKUbutek pisze:Ktoś będzie jechał ?KleryK pisze: Daleko masz do Rosji baranie ? 100km ?
Co powiesz na 02.01.2006 ?

Zartuje , jak byś jechał to daj znać .