Strzela w gaźnik
Moderator: Student
Strzela w gaźnik
Uaz 31512, benzyna, silnik oryginalny. Odpala na dotyk. Ładnie pracuje na biegu jałowym. W momencie dodania gwałtownego czy stopniowego gazu strzela w gaźnik, później w tłumik. Zawory ustawione, zapłon w porządku. Gaźnik reguluje we wszystkie strony, efektu brak. Strzela bez znaczenia ciepły czy zimny. Jaka może być przyczyna.
Re: Strzela w gaźnik
jak w gaźnik to za uboga mieszanka. Zobacz czy pompka przyśpieszacza działa.
Działa. Założyłem nawet nową uszczelkę na tłoczku. Zastanawia mnie jedno że jak zdejmę przewód do regulatora podciśnienia to nie zmienia się praca silnika a według mnie powinna. Przewód szczelny i drożny.
- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
wymień kondensator i sprawdź dobrze aparat zapłonowy zwłaszcza krzywkę czy jest równa tzn. oś na której jest zamontowany palec względem tych skrzydełek w dolnej części krzywki. U mnie był właśnie taki problem, motylek był podgięty w jedną stronę minimalnie i różne cuda się działy.
Największym problemem w tym silniku wydaje mi się właśnie aparat zapłonowy.
Największym problemem w tym silniku wydaje mi się właśnie aparat zapłonowy.
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2014 7:56 pm przez 4x4rafal, łącznie zmieniany 1 raz.
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Samurai Santana 1.3 wtrysk
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Zapomniałem dodać zapłon elektroniczny. Aparat rozbiorę.
4x4xrafał - czy chodzi Ci o te skrzydełka gdzie są zamontowane dwie małe sprężynki?
4x4xrafał - czy chodzi Ci o te skrzydełka gdzie są zamontowane dwie małe sprężynki?
- 4x4rafal
- jestem tu nowy...
tak, tak właśnie o to chodzi - iskra nie równo skakała i tu był ból.łazik pisze:Zapomniałem dodać zapłon elektroniczny. Aparat rozbiorę.
Uaz 2.4 Andoria
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
Vitara 2.0 16v
Terrano II, 3D
Jeep Liberty 3.7v6
..jak aparat jest bezstykowy to sprawdz czy kopułka nie ma przebicia / wtedy, dwa cylindry mogą dostawać iskrę jednocześnie /
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
kopułka jest nowa